Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΓΕΝΟΠ εναντίον Αρχαιολόγων

Μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι η λεγόμενη Κλιματική Αλλαγή είναι συνωμοσία Κίνας και μεγάλων συμφερόντων, ώστε να πουλήσουν ανεμογεννήτριες, η ΓΕΝΟΠ επανέρχεται κατηγορώντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο του Αμύνταιου!

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία απάντησε τα εξής: "όλα τα χρόνια ακολουθούμε πάντα ό,τι μας λέει η ΔΕΗ, καθώς τα εδάφη στην περιοχή είναι ιδιαίτερα μαλακά, Όπως και πρόσφατα που μας υπέδειξαν κάποιο σημείο, στο οποίο τελικά δεν σκάψαμε".
  • Όπως γίνεται πάντα στη Χώρα του "εγώ δεν φταίω, αυτό έσπασε!", η ευθύνη μετακυλίεται στον πιο αδύναμο. 
  • Το λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου είναι πάνω σε τεκτονικό ρήγμα, και ήδη από το 2010 οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους προειδοποιούσαν για τα δυσοίωνα σημάδια.
  • Οι κατηγορίες της ΓΕΝΟΠ έρχονται να προστεθούν στο οργανωμένο σχέδιο διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων (π.χ. της Lamda στο Ελληνικό) να αποδυναμώσει την Αρχαιολογική Υπηρεσία, προσλαμβάνοντας συμβασιούχους αρχαιολόγους με ακόμη χαμηλότερο μισθό από αυτόν που ήδη παίρνουν, και φυσικά όλα όσα συνεπάγεται η εργασιακή ανασφάλεια.
Καλά θα κάνει η ΓΕΝΟΠ να ασχοληθεί με τις ευθύνες της ΔΕΗ που συστηματικά δεν ασφαλίζει τα ορυχεία της από τσιγκουνιά. Τώρα θα τα πληρώσουμε όλοι, μαζεμένα.
Αν υποψιάζεται πως κάποιοι κάνουν δολιοφθορές προκειμένου να απαξιώσουν τα ορυχεία και να τα πάρουν μπιρ παρά όπως έγινε με την Ολυμπιακή, ας περιμένει το πόρισμα της έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση, ας μην επιτίθεται στους αρχαιολόγους, οι οποίοι ανέκαθεν αγωνίζονταν για τη διάσωση του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος, κακοπληρωμένοι και εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης και της πολιτικής. 

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Παρεμπιπτόντως, επειδή όντως ζούμε στη χώρα της λήθης (αλλά ευτυχώς όχι όλοι...)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:


http://eyrytixn.blogspot.gr/2017/06/blog-post_15.html