Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Αγρύπνιες και προδοσίες

Για αύριο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έχει εξαγγείλει αγρυπνία για το Gay Pride, το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί, οπότε μάλλον για το επόμενο πρόκειται.
Και μπορεί να έχουμε συνηθίσει τις εξαλλοσύνες του συγκεκριμένου ιεράρχη και να χαμογελάμε απλώς συγκαταβατικά, αλλά υπάρχει κάτι που εκείνος ξεχνά και οι οπαδοί του αγνοούν:
Όλοι οι ιερείς, κατώτεροι και ανώτεροι, είναι δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή μισθοδοτούνται από τους φόρους μας. 
Τους φόρους όλων των φορολογούμενων, χωρίς καμιά διάκριση σε φύλο, φυλή ή καταγωγή. Άρα και των ομοφυλόφιλων.

Ξεχνά επίσης ότι όλοι οι φορολογούμενοι, πιστοί ή άθεοι, γκέι ή στρέιτ, δαπανούν απίστευτα ποσά για τη μεταφορά του αγίου φωτός και των λειψάνων αμφιλεγόμενων αγίων. Και με τιμές αρχηγού κράτους, παρακαλώ. Χιλιάδες οι αφελείς που μαζεύονται να προσκυνήσουν, χωρίς να ενοχλούνται που ο Άνθιμος κατακεραυνώνει τους "ασεβείς" φορώντας πολυτελή άμφια:


Στην ιστοσελίδα Ημεροδρόμος αναφέρονται τρεις ακόμα παρεμβάσεις ιεραρχών-δημόσιων υπαλλήλων τις τελευταίες εβδομάδες:
  • Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος κάλεσε το ποίμνιο (καθόλου τυχαία η λέξη) να μην φοβάται, διότι "η χώρα έχει δύο πυλώνες, την Εκκλησία και τον στρατό"!
  • Ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας ζήτησε την προσάρτηση της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα! Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι.
  • Και το χειρότερο όλων: όταν οι Γκλύξμπουργκ πήγαν να προσκυνήσουν το λείψανο της αγίας Ελένης, τους υποδέχτηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που δεήθηκε υπέρ "Βασιλέων και Βασιλόπαιδος", ενώ και στην ανακοίνωση της Αποστολικής Διακονίας, ο Κωνσταντίνος αποκαλείται "Βασιλεύς" και ο γιος του Παύλος "Πρίγκιψ"!

Έχουμε λοιπόν μία δήλωση που θυμίζει εποχή δικτατορίας, μία άλλη που υποδαυλίζει αλυτρωτικές τάσεις στα μονίμως ταραγμένα Βαλκάνια και μια τρίτη που αγνοεί επιδεικτικά την ψήφο του ελληνικού λαού, η οποία κατάργησε τον θεσμό της βασιλείας εδώ και δεκαετίες. Και όλα αυτά, το επαναλαμβάνω εμμονικά, από δημόσιους υπαλλήλους!

Εκείνες τις μέρες, όμως, την προσοχή των κοινωνικών δικτύων είχε τραβήξει ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε με στόμφο ότι οι νέοι που μεταναστεύουν διαπράττουν προδοσία!



Θυμίζει εκείνους που αναρωτιούνται γιατί οι Σύριοι θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και "δεν μένουν να πολεμήσουν" στην πατρίδα τους.
Αλήθεια, γιατί φεύγουν οι νέοι και δεν κάθονται να "τυλίγουν σουβλάκια με τα πτυχία τους", όπως είναι ο εύστοχος τίτλος του ρεπορτάζ των Ντ.Δασκαλοπούλου και Α.Τζιαντζή στην Εφ.Συν.;  Είναι τόσο τραγικό να σερβίρεις καφέδες ή να κάνεις ντελίβερι ανεμίζοντας ένα διδακτορικό; Πολλές θέσεις υπάρχουν επίσης σε τουριστικές περιοχές όπου οι εργαζόμενοι μένουν σε κοντέινερ ή υπόγεια ο ένας πάνω στον άλλο και δουλεύουν ατέλειωτες ώρες, κάποιοι χωρίς καν να πληρώνονται. Όλοι πάντως χωρίς ασφάλιση και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Υπάρχουν επίσης ολιγόμηνες συμβάσεις για διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ξέρω παιδιά φίλων μου, που τα βιογραφικά τους είναι γεμάτα με τέτοιες δουλειές. Τέλος μπορούν να καθαρίζουν γραφεία, τρένα κλπ ή να χωθούν ως ενοικιαζόμενοι σε τράπεζες και διάφορους οργανισμούς. Λαμπρό μέλλον! Γιατί το περιφρονούν;
Όσο για την οργή τους, θα μπορούσαν να την εκτονώνουν στις παρελάσεις του ΠΑΜΕ και μετά να πηγαίνουν για ούζα στο Θησείο (αν βρουν κάποιον να τους κεράσει).

Πολλοί επιτέθηκαν στον Καζάκο για τη δήλωσή του. Προσβλητικά ή με παράπονο. Κάποιοι επωνύμως δικαιολόγησαν τη μετανάστευση ως "τάση του Έλληνα [...] αδιατάρακτη εδώ και 27 αιώνες" (Ν.Σαραντάκος) ή αναζωογονητική (Λίλα Σταμπούλογλου / Protagon), ενώ στο Unfollow η Μαρίτα Βυργιώτη από το Λονδίνο δηλώνει πως η αντίδραση στη μαζική μετανάστευση νέων επιστημόνων "αποτελεί συντηρητική φοβικότητα και πανικό απέναντι στις σύγχρονες δημογραφικές μεταβολές"!! (βλ. https://www.e-dromos.gr/to-diplo-thrasos-tou-kazakou-kai-kapoiwn-epikritwn-tou/ )

Συνεπώς, εσείς που ξενιτεύεστε και παλεύετε να επιζήσετε στον πλούσιο Βορρά επειδή έχετε απαυδήσει από τους διεφθαρμένους παρτάκηδες και θεωρείτε τη μαύρη εργασία των 400 ευρώ σύγχρονο δουλεμπόριο, διαλέξτε τι είστε: προδότες μιας πατρίδας που σας ξεπουλάει ή σύγχρονοι Οδυσσείς που αρμενίζουν τρισευτυχισμένοι;

Μέσα μου σέρνω μια Ελλάδα
που αγκομαχάει και βήχει
και όλο ξύνει τις πληγές της
με το νύχι.

Μέσα μου σέρνω μια πατρίδα
που βλαστημάει και φτύνει
και που να στρώσω τη ζωή μου
δε μ’ αφήνει.

Μέσα μου σέρνω μια πατρίδα
που πάει σκουντουφλώντας
και ντουφεκίζει τα όνειρά της
τραγουδώντας.
(Κώστας Τριπολίτης, φυσικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: