Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

2,6 εκατομμύρια λέξεις για ένα έγκλημα!

Ο Sir John Chilcot -μην σας πτοεί ο τίτλος ευγενείας, τον πήρε μόλις το 1997- χρειάστηκε 7 χρόνια και περίπου 2,6 εκατομμύρια λέξεις, για να καταλήξει στο συμπέρασμα:
  • Η εισβολή στο Ιράκ ήταν πρόωρη και άδικη, επειδή δεν στηρίχτηκε σε πραγματικά στοιχεία! Επίσης, δεν αναζητήθηκε "εναλλακτική", δηλαδή διπλωματική λύση.
Για όσους δεν θυμούνται, θα δώσω μια περίληψη των γεγονότων:
11 Σεπτεμβρίου 2001, επίθεση στους δίδυμους πύργους.  
Νοέμβρης του 2001, εισβολή στο Αφγανιστάν, για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, που ήταν... Σαουδάραβες.
20 Μαρτίου 2003, εισβολή στο Ιράκ, αφού είχε προηγηθεί πολύμηνη προπαγάνδα για να πειστεί ο κόσμος ότι ο Σαντάμ κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής.

Τα όπλα δεν βρέθηκαν ποτέ, φυσικά. Οι γενναίοι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους κατάφεραν να διαλύσουν ένα κράτος, να εκτελέσουν τον ηγέτη του σε ζωντανή μετάδοση, να προκαλέσουν τη γέννηση του ISIS και, το κυριότερο, να σκοτώσουν εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους.
Ο ακριβής αριθμός των νεκρών Αμερικανών δεν είναι γνωστός, επειδή οι ειδικοί έχουν κάνει διάφορες αλχημείες.
Οι οικογένειες, όμως, των 179 νεκρών Βρετανών, που εστάλησαν με το ζόρι στο Ιράκ, ετοιμάζονται να κινηθούν δικαστικά εναντίον του τότε πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ. Όπως έλεγε σήμερα στην εκπομπή Delenda est ο Χρ.Λουκάς (Στο Κόκκινο), δεν μπορούν μεν να τον φυλακίσουν, αλλά θα τον εξαϋλώσουν οικονομικά. Και πολύ καλά θα κάνουν, δεδομένου ότι έβγαλε ολόκληρη περιουσία περιοδεύοντας ως μεσάζων διαφόρων εταιρειών, μετά τη λήξη της θητείας του (2007).
Στελέχη των Εργατικών και του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας προτίθενται επίσης να ασκήσουν δίωξη εναντίον του, ενεργοποιώντας έναν παλιό νόμο.

Ο Κόρμπιν στο λεωφορείο, ύστερα από μια κουραστική μέρα (http://www.iefimerida.gr/news/276041/o-kormpin-pire-leoforeio-gia-na-paei-spiti-toy-kai-prokalese-seismo-sta-social-media)

Μετά τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν πιέστηκε πάρα πολύ από 172 βουλευτές του (όλοι μπλερικοί) να παραιτηθεί. Μέχρι και ο Κάμερον τον προέτρεψε να το κάνει! Ο Κόρμπιν αρνήθηκε, διότι εξελέγη από τα μέλη και όχι από τους βουλευτές του κόμματος. Πολλοί αναρωτηθήκαμε γιατί τόση πρεμούρα. Σήμερα μπορούμε να δώσουμε την απάντηση: ήθελαν να απαλλαγούν από αυτόν πριν από τη δημοσίευση του πορίσματος Τσίλκοτ, το οποίο δικαιώνει τη στάση του εναντίον του πολέμου στο Ιράκ.
Τώρα ο Κόρμπιν -που προφανώς περίμενε το πόρισμα- θα έχει την ευκαιρία να διαγράψει την κληρονομιά του Μπλερ και να δημιουργήσει ένα αληθινά Εργατικό κόμμα, όπως επιθυμούν οι χιλιάδες που εγγράφησαν ως νέα μέλη το περασμένο φθινόπωρο, προκειμένου να τον ψηφίσουν.

http://www.iefimerida.gr/news/209507/toni-mpler-zitise-600000-dolaria-gia-20lepti-omilia-me-thema-tin-peina
Όσο για τον Μπλερ, ελπίζω να έχει ήδη χάσει το αλαζονικό του χαμόγελο.

Πηγές:
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/giati-piso-apo-praksikopima-kata-toy-kormpin-krybetai-o-toni-mpler
http://www.huffingtonpost.gr/2016/07/05/corbyn-blair-irak-plhrwsei-krata-logo-politikos_n_10815148.htmlhttp://www.iefimerida.gr/news/209507/toni-mpler-zitise-600000-dolaria-gia-20lepti-omilia-me-thema-tin-peina

Δεν υπάρχουν σχόλια: