Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η τέχνη του αντιπερισπασμού

Την εποχή που άρχιζαν οι πρώτες περικοπές στα εκπαιδευτικά κονδύλια, κυκλοφορούσαν φωτογραφίες της αλήστου μνήμης υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, με το σχόλιο ότι κάθε τσάντα της κόστιζε όσο οι μισθοί πέντε τουλάχιστον δασκάλων.

Χλευάζονταν όμως και οι ενδυματολογικές προτιμήσεις της Μαριέτας Γιαννάκου παρότι, αφενός δεν φορούσε φανταχτερά αξεσουάρ, και αφετέρου υπήρξε από τα ελάχιστα έντιμα και αξιοπρεπή στελέχη της Δεξιάς.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα απασχόλησε τα κοινωνικά δίκτυα επειδή δεν φορούσε γραβάτα στην Κίνα και επειδή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε με ριγέ μπλουζάκι. Κάποιοι "πείραξαν" τις φωτογραφίες με αρκετή επιτυχία:


Είμαστε λαός του χαβαλέ. Αυτό το χαρακτηριστικό μας το εκμεταλλεύεται για τους δικούς της σκοπούς η πιο φαιδρή αντιπολίτευση που υπήρξε μετά το 1974. Αφού δεν διαφωνεί με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τραβάει την προσοχή μας σε ανόητα θέματα. Μπορεί κιόλας να ζηλεύει, επειδή δεν είναι εκείνη που παζαρεύει, όπως παλιά. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
Υποψιάζομαι μάλιστα πως, με τέτοιο καταιγισμό χαιρέκακων σχολίων, έχει καταφέρει να σβήσει από τη μνήμη μας όσα έκανε ή είπε η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων, με προεξάρχοντα τον πρόεδρο της ΝΔ.
Και σήμερα έσκασε μύτη η φωτογραφία της κυρίας Μπαζιάνα με το κόκκινο φόρεμα. Νέος γύρος χαβαλέ στο τουίτερ. Πράγματι, το σύνολο είναι άκομψο και αταίριαστο. Όμως και πάλι χάσαμε τη μπάλα.

CNN.gr
Το θέμα είναι τι πήγε να κάνει στην Κίνα ο Πρωθυπουργός και όχι αν φορούσε γραβάτα ή αν η σύζυγός του ήταν κομψή. Όλοι αυτοί που χαχανίζουν στα κοινωνικά δίκτυα, γνωρίζουν άραγε για τον ΟΛΠ και την COSCO, για την ΕΥΑΘ και τη γαλλική SUEZ, για το Ελληνικό που χάνουμε, για τους αγώνες των κατοίκων στις Σκουριές, οι οποίες μετατράπηκαν ήδη σε κρανίου τόπο;


Τον περασμένο μήνα είχα πάει στην ΕΥΔΑΠ, όπου κάποιος εξυπνάκιας άρχισε να λέει σε διπλανούς του πως δύο από τους ταμίες φλυαρούσαν διαρκώς και δεν δούλευαν. Δεν ήταν αλήθεια, αλλά παραδόξως όλοι ήταν πρόθυμοι να πιστέψουν ότι η μονιμότητα συνοδεύεται από τεμπελιά. Όταν βαρέθηκα να τον ακούω, σχολίασα: "Δεν πειράζει. Άμα πουληθεί η ΕΥΔΑΠ, θα δείτε τι σημαίνει ιδιωτικός τομέας!"
Με κοίταξαν κατάπληκτοι και δεν είπαν τίποτε. Τότε μονάχα συνειδητοποίησα το μέγεθος της άγνοιας όσων ενημερώνονται από τα βοθροκάναλα.

Μια και αναφέρθηκα στα κανάλια, το ξέρετε ότι υπέβαλε αίτηση για συχνότητα και το καταχρεωμένο MEGA; Αυτό που έπαιρνε δάνεια από τις τράπεζες υποθηκεύοντας... σίριαλ;
Οι ίδιες τράπεζες, οι οποίες δάνειζαν τα δύο μεγάλα κόμματα, βάσει των κρατικών επιχορηγήσεων που ΘΑ έπαιρναν τα επόμενα χρόνια ΑΝ διατηρούσαν τα ίδια ποσοστά!
Οι ίδιες επίσης τράπεζες που δάνειζαν τον όμιλο Μαρινόπουλο, ενώ ήδη χρωστούσε σε ό,τι κινείται σε αυτή τη χώρα: 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ! Ο όμιλος μπήκε σε καθεστώς προστασίας, για να μην παρασύρει στην πτώση του χιλιάδες επιχειρήσεις και προμηθευτές.
Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε το κανόνι της Jet Oil, ενώ χθες η αυτοκτονία του ιδρυτή της. Το τραγικό είναι πως, μέσα στον ψηφιακό πολτό, ακόμα και μια αυτοκτονία καννιβαλίστηκε κανονικά.
Εν ολίγοις, έχω την αίσθηση ότι το τουίτερ είναι μια αρένα με λιοντάρια: όποτε χρειαστεί, μάς πετάνε ένα πτώμα, ώστε να είμαστε απασχολημένοι και να μην δούμε ότι οι θηριοδαμαστές ναρκοθετούν ολόκληρη την αρένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: