Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ελληνικό, φέτα και ζιζανιοκτόνα

Όπως προβλέπει ο νόμος του Μέρφυ -που λέει και μια φίλη- άλλες τρεις κακές ειδήσεις προστέθηκαν μέχρι το βράδυ:
  • Έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση του Ελληνικού στη Lamda Development. Ήταν, λέει, στα προαπαιτούμενα! Δεν βαριέσαι. Τσιμέντο να γίνει! Θα βρούμε άλλο. 
Κάπως έτσι θα καταλήξει και το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Όταν οι Έλληνες καταλάβουν τι έχασαν σήμερα, η κυβέρνηση θα έχει γίνει σποδός αναμνήσεων.
  • "Ή ασκείς βέτο, ή παίρνεις την άγουσα!", μήνυσε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου
Το βέτο θα πρέπει να το ασκήσει ο υπουργός στην εμπορική συμφωνία Νότιας Αφρικής-ΕΕ, η οποία προβλέπει ότι τα νοτιοαφρικανικά τυριά, με σύσταση παρόμοια με αυτήν της φέτας, θα ονομάζονται "Φέτα Ν. Αφρικής"!  Μαζί με τις "φέτες" από διάφορες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αναγνώριση αυτή θα σημάνει και το τέλος της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Να υπενθυμίσω, βεβαίως, ότι οι δικοί μας ξενοδόχοι, εστιάτορες και λοιπά λαμόγια μάς ταΐζουν λευκά τυριά αντί για φέτα, προσδοκώντας μονάχα κέρδος για την τσέπη τους.
  • Όσο για το Glyphosate, για την απαγόρευση του οποίου σας κάλεσα να υπογράψετε προχθές, η χώρα μας επέλεξε την... αποχή! Πάλι καλά να λέμε, αφού είχε δηλώσει παλαιότερα ότι θα ψήφιζε υπέρ της έγκρισης.
Συγκεκριμένα, από τις 28 χώρες, μόνο η Μάλτα ψήφισε κατά της έγκρισης του ζιζανιοκτόνου, ενώ 20 υπέρ.
Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ελλάδα απείχαν.
Επειδή στην όαση της Δημοκρατίας ΕΕ, αν ψηφίσεις λανθασμένα θα συνεχίσεις να ψηφίζεις ώσπου να δεις το φως το αληθινόν, θα ξαναγίνει ψηφοφορία για νέα, βελτιωμένη πρόταση. Η άδεια κυκλοφορίας του δηλητηρίου αυτού λήγει στο τέλος του μήνα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το άρθρο του agrotypos.gr, που στενοχωρήθηκε πολύ με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Τέλος ως σχόλιο για τη δημοκρατικότατη παρέμβαση του Κοντομηνά χθες, θα δανειστώ το εξαιρετικό σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη από την Εφ.Συν:

Δεν υπάρχουν σχόλια: