Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η είδηση της ημέρας είναι άλλη!

"Ο 22χρονος Ασίμ, πρόσφυγας από τη Συρία που φιλοξενείται στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, βρήκε έξω από ταβέρνα πορτοφόλι με 3.000 ευρώ και πιστωτικές κάρτες και το παρέδωσε στον σερβιτόρο."

από εδώ: http://www.iefimerida.gr/news/267082/syros-prosfygas-vrike-portofoli-me-lefta-kai-pistotikes-kai-epestrepse-eikona

Σύρος πρόσφυγας. Καραβοτσακισμένος. Χωρίς φράγκο. Εγκλωβισμένος στην Ελλάδα.
Όπου κάποιοι παπάδες τον κατηγορούν ότι θα αλλοιώσει τις... ωραίες γειτονιές. Όπου τα τέρατα του ναζισμού σηκώνουν ξανά κεφάλι, παίζοντας με την ξενοφοβία του νοικοκυραίου.
Αυτός ο κυνηγημένος άνθρωπος παρέδωσε πορτοφόλι με τρία χιλιάρικα!
Με το χέρι στην καρδιά: πόσοι από εσάς θα το παραδίδατε;

[Το δικό μου, πάντως, με πολύ λιγότερα χρήματα, δεν μου το έδωσε ο γέρος που το βρήκε, διότι έκρινε πως, αφού δεν είχα καταλάβει αμέσως ότι το έχασα, άρα... δεν είχα ανάγκη τα χρήματα!]

Χάρη στην παρατηρητικότητα του σερβιτόρου, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον μοτοσικλετιστή που το είχε χάσει. Κι εκείνος... έδωσε στον νεαρό πρόσφυγα 50 ευρώ!
Μάλιστα, κυρίες και κύριοι: είχε μπροστά του έναν από τους ελάχιστους έντιμους ανθρώπους του πλανήτη και δεν του έδωσε ούτε καν τα νόμιμα εύρετρα, δηλαδή το 10%, δηλαδή 300 ευρώ. Του πέταξε μονάχα ένα παλιοπενηντάρικο! Ίσως να έκρινε πως τα εύρετρα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση εκείνου που βρίσκει κάτι. Ίσως πάλι να μην τον θεώρησε άξιο για μεγαλύτερο ποσό.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η είδηση της χθεσινής μέρας, φίλοι μου.

10 σχόλια:

airis είπε...

Είδα κι εγώ την είδηση ( χωρίς να δω ότι του έδωσε μόλις 50 ευρώ για να κάνω τους δικούς σου προβληματισμούς) κι έτσι εγώ σκέφτηκα το άλλο: όταν κάποιος πρόσφυγας έχει μια παραπτωματική συμπεριφορά όλοι οι πρόσφυγες είναι κίνδυνος για τη χώρα μας. Όταν ένας κάνει κάτι τόσο σπουδαίο όσο ο 22χρονος Ασίμ, γιατί δεν είναι οι πρόσφυγες καλοί;
Την είδηση την είδα στα ψιλά γράμματα εγώ ....
Κρίμα δεν είναι;
Την καλημέρα μου!

Mia Petra είπε...

Όσα χρυσαύγουλα θα είδαν την είδηση, θα είπαν ότι είναι στημένη, ότι "σιγά μην είναι αυτός πρόσφυγας" κλπ χρυσαυγουλίστικες αηδίες.. Στα σημαντικά τώρα, τελικά ναι, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου, αλλά η τιμιότητα τους δεν θα τους εγκαταλείψει ποτέ.. Καλημέρα!

BUTTERFLY είπε...

Η αξιοπρεπεια κι η εντιμοτητα ειναι θεμα χαρακτηρα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Και κρίμα και άδικο, Αριστέα μου. Και ηλίθιο, φυσικά, αφού αφήνουμε τα βοθροκάναλα να μας φτιάχνουν άποψη.
Καλό σου απόγευμα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έτσι είναι, Πέτρα μου. Ειλικρινά, όμως, εάν μάθαινα πως κάποιος πρόσφυγας βρήκε πορτοφόλι και το κράτησε, δεν θα τον χαρακτήριζα ανέντιμο. Απλώς, θα είχε υπακούσει στο ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφωνώ, Butterfly, αλλά δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση του. Ξέρεις εσύ;
Όχι απλώς φτωχός. Πρόσφυγας που δεν τον θέλει καμιά χώρα είναι. Ζει προσωρινά σε μια χώρα καταχρεωμένη, με τα μικρότερα αδέλφια και τη μητέρα του: οι πιο ευάλωτοι από τους ευάλωτους!

KOYKLITIS είπε...

Κοίτα να δεις που η γαϊδουριά του τύπου που έδωσε ένα 50ευρω σαν εύρετρα επισκίασε την πράξη ανθρωπιάς του πρόσφυγα.
Ου να μου χαθεί ο υπάνθρωπος!

Woman in Blogs είπε...

Αυτό δεν το είχα διαβάσει, για τα 50 ευρώ... Να, μια χαιρόμαστε, μια απογοητεύομαστε... Και ησυχία δεν βρίσκουμε...
Καλό βράδυ!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Να ρωτήσω τι θα έκανε ο τσίπης που έχασε το πορτοφόλι του, αν έβρισκε ο ίδιος ένα αντίστοιχο φουσκωμένο πορτοφόλι;
Αν ήξερε δε ότι ανήκε σε κάποιον πρόσφυγα; Ευνόητη η απάντηση νομίζω.
Κάτι τέτοιοι τύποι ξεφτιλίζουν τη ράτσα μας.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Χαστούκι στην ηθική σαπίλα η ανάρτησή σου...