Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πιο γελοίος πεθαίνεις!

Αυτό που με θυμώνει πιο πολύ είναι η γελοιότητα των κυβερνώντων. Όχι ότι η πολιτική σκηνή της Ελλάδας έπασχε ποτέ από την έλλειψή της, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια έχει σπάσει τα κοντέρ:

Τραγουδάει η Χαρούλα Αλεξίου για τις 595 καθαρίστριες που αγωνίζονται αξιοπρέπεια για τη ζωή τους; Βγαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, η αμετροεπής Σοφία Βούλτεψη, και δηλώνει πως ... "είναι υβρις να ασχολούμαστε με τις καθαρίστριες, ενώ υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι". 
Ξέρεις τι σημαίνει "ύβρις", κυρά μου; Ή έπεσες τυχαία πάνω στη λέξη και την υιοθέτησες; Και τι ακριβώς είναι "1,5 εκατομμύριο άνεργοι"; Κάτι σαν τον ιό Έμπολα; Υπήρχαν από παλιά ή τους έφεραν εξωγήινοι; Και τι κάνει η κυβέρνησή σου για αυτούς;

Του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι

Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πέρυσι τέτοιον καιρό πως δεν κοιμάται καλά τα βράδια, σκεπτόμενος τους ανθρώπους που θα απολύσει. Πώς να αντέξουμε τόση ευαισθησία;

Η Αργεντινή παλεύει με τους γύπες για να μην χρεοκοπήσει, ενώ η ελληνική κυβέρνηση, που έχει δώσει γην και ύδωρ στους δανειστές χωρίς την παραμικρή αντίσταση, χαίρεται! Βρήκαν μάλιστα ευκαιρία τα μπουμπούκια στο θερινό τμήμα της Βουλής να επιτεθούν στον... ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην ανακαλύψουμε πως τα δικά μας δάνεια υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο, που επιτρέπει κατάσχεση δημόσιας περιουσίας.

Κι όμως, πριν από 26 τουλάχιστον αιώνες, ο σοφός Αίσωπος είχε αφηγηθεί την ιστορία της κολοβής αλεπούς, η οποία δικαιολόγησε την απώλεια της ουράς της ως την τελευταία λέξη της μόδας. Αν όλοι αυτοί οι προπέτες είχαν διαβάσει τους μύθους του, ίσως να κρατούσαν λίγο τη γλώσσα τους.
Αλλά, όπως όλα τα υπόλοιπα δεινά της Ελλάδας, έτσι κι η γελοιότητα είναι αποτέλεσμα τραγικού ελλείμματος στην Παιδεία. Και με τις νέες περικοπές σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, το χάσμα θα μεγαλώσει.

Κατά τα άλλα, "τι του λείπει του ψωριάρη; φούντα με μαργαριτάρι". Γι' αυτό και ιδρύεται η 7η σχολή Αρχιτεκτονικής στα Γιάννενα -λες και δεν είχαμε αρκετούς άνεργους αρχιτέκτονες.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Παιδείας, ο ρηξικέλευθος Ανδρέας Λοβέρδος, προτείνει σπουδές κατ' οίκον για τα παιδιά που μετεγγράφονται στα κεντρικά πανεπιστήμια και... δεν χωράνε!

Από τα πιο διαχρονικά σκίτσα του Στάθη

4 σχόλια:

Rodia είπε...

Πες τα χρυσοπληκτρολόγιε! :)
Ωραιότατα και συμπυκνωμένα :)

Διαχειριστής είπε...

Απορώ με την ψυχραιμία σου. Εγώ δεν γράφω γι αυτά τα πράγματα γιατί το κείμενο θα ήταν κάπως έτσι:

@@@μπιπ!3:)@>:(μπιπ....

Λωτοφάγος είπε...

@ "Χρυσοπληκτρολόγιος"!!!
Νομίζω πως δεν μου έχουν κάνει ποτέ καλύτερη φιλοφρόνηση, Ροδιά μου.
Να είσαι καλά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Κάποιος πρέπει να κάνει τη βρόμικη δουλειά, Κερασιά μου.
Κρατώντας πάντα τη μύτη του και φυσικά αποφεύγοντας να πέσει στο επίπεδο αυτών που κρίνει.
Έκαστος στο είδος του. Για να τα καλύπτουμε όλα.
Καλή Κυριακή.