Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Φιλοσοφώντας την Κυριακή

Σε κάποιο μακρινό μέλλον, που ελπίζω να υπάρξει, οι άνθρωποι θα μαθαίνουν τα κατορθώματά μας και θα θαυμάζουν πώς υπήρξαμε τόσο μισαλλόδοξοι και αυτοκαταστροφικοί.
Πώς περιβάλαμε τον έρωτα, το πιο φυσιολογικό και όμορφο συναίσθημα με τόσες ενοχές και διαστρεβλώσεις.
Πώς εξαντλήσαμε τόσο γρήγορα τον πλούτο ενός πλανήτη που μπορούσε να μας θρέψει όλους, πώς σκοτώναμε ο ένας τον άλλον για χάρη μιας θρησκείας, ενός παράφρονα, μιας κάλπικης ιδέας.
Πώς πιστέψαμε πως είμαστε το περιούσιο είδος και βασανίσαμε τόσο απάνθρωπα όλα τα άλλα πλάσματα.
Πώς καταδικάσαμε επί χιλιετίες το γυναικείο φύλο σε μια ζωή καταπίεσης και ταπείνωσης, με αποτέλεσμα τη διαρκή διαμάχη ανδρών και γυναικών που τελικά κάνει όλους δυστυχισμένους.
Πώς συμπεριφερθήκαμε τόσο απαξιωτικά και σαδιστικά σε όποια φυλή δεν είχε λευκό, ή έστω σταρένιο, δέρμα.
Πώς καταδικάσαμε εμάς τους ίδιους να εισπνέουμε διοξίνες, να τρώμε δηλητηριασμένα τρόφιμα και να φοράμε τοξικά ρούχα.
Πώς, τέλος, ανεχτήκαμε 85 άτομα να κατέχουν πλούτο ίσο με αυτό που διαθέτουν 3,5 δισεκατομμύρια φτωχοί και καταφρονεμένοι.

Τα παιδιά είναι τα αθώα θύματα ενός ακόμα πολέμου που κατασκεύασαν οι δυτικοί στη Συρία
Διάβασα ένα εξαιρετικό άρθρο της Μαργαρίτας Βεργολιά στην Εφημερίδα των Συντακτών για τα τείχη που ορθώνονται σε όλο τον πλανήτη: εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, εναντίον των φτωχών, εναντίον ακόμα και των αλλόθρησκων στην ίδια χώρα! Από το 1998 μέχρι σήμερα έχουν χτιστεί είκοσι επτά (αριθμός 27) τείχη σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Εκτός από το γνωστό "Τείχος του Αίσχους", που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, την "πράσινη γραμμή" στην Κύπρο και το τείχος των ΗΠΑ με το Μεξικό, τείχη ορθώνουν η Ινδία προς Πακιστάν και Μπαγκλαντές, η Τουρκία προς τη Συρία, η Ισπανία με το Μαρόκο (επί του αφρικανικού εδάφους), το ίδιο το Μαρόκο εναντίον του Μετώπου Πολισάριο στη Δυτική Σαχάρα, οι δύο Κορέες, πόλεις της Συρίας, το Ισραήλ προς πάσα κατεύθυνση, το Κουβέιτ προς το Ιράκ και εσχάτως η αφεντιά μας, εν μέσω οικονομικής καταστροφής, στον Έβρο.
Η πιο εξωφρενική κίνηση είναι της Αυστραλίας, η οποία δεν δίστασε να αποκηρύξει 3.000 νησάκια, όπου έφταναν πλοιάρια με πρόσφυγες, και δεν δίνει πλέον άσυλο σε κανέναν. 

Ο Καναδάς ψάχνει για χρυσάφι σε όλο τον πλανήτη χρησιμοποιώντας μεθόδους καταστροφικές για το περιβάλλον,
οι βιομηχανίες μας ταΐζουν κρέας αλόγων και μουλαριών γεμάτο αναβολικά και αντιβιοτικά,
οι αγρότες ρίχνουν λιπάσματα και φυτοφάρμακα με τα καντάρια, οι Monsanto παίζουν με τα γονίδια φυτών και ζώων,
ενώ οι πλοιοκτήτες -με προεξάρχοντες τους Έλληνες εφοπλιστάδες- πουλάνε τα σαπιοκάραβά τους στη ΝΑ Ασία, όπου αποσυναρμολογούνται από εξαθλιωμένους εργάτες χωρίς καμιά προφύλαξη για τους ίδιους ή τη θάλασσα.

από http://www.efsyn.gr/?p=172466
Μικρές και μεγάλες χώρες που συνορεύουν με την Αρκτική ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη τώρα που λιώνουν οι παγετώνες και μπορούν να εξορύξουν πετρέλαιο, οι Γιαπωνέζοι σκοτώνουν χιλιάδες φάλαινες που δεν τρώνε, οι "οικολόγοι" Δανοί ασκούνται στο χόμπι της σφαγής δελφινιών, οι δικοί μας κυνηγοί πυροβολούν ό,τι πετάει ή απλώς κινείται -ενίοτε και τους φίλους τους.

Στα καθ' ημάς, δεκαπέντε μέρες τώρα παρακολουθώ με αγωνία την αναλγησία της ξενόδουλης κυβέρνησής μας, η οποία αρχικά έδωσε χαμηλότερη μέτρηση του σεισμού στην Κεφαλονιά για να μην ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, αδράνησε έχοντας διαλύσει από χρόνια τον κρατικό μηχανισμό, μετά προσπάθησε να παίξει επικοινωνιακά, στις 10 μέρες έκανε "σύσκεψη" και τελικά έχει αφήσει τους δύστυχους Κεφαλονίτες να κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Άγιος.
Παίζει με την τύχη της, βέβαια, διότι γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος. Και οι Κεφαλονίτες είναι γνωστοί για το χιούμορ τους.  

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
KOYKLITIS είπε...

Εσύ "φιλοσοφεις" κι εμείς απολαμβάνουμε τον τρόπο που το κάνεις.
Για τους Καφαλονίτες και το χιούμορ τους με έκανες να θυμηθώ τον Καρκαβίτσα στα λόγια της πλώρης,που μιλάει για τον Καφαλονίτη που κατάφερε να απαυτώσει ακόμα και το διάβολο.
Αυτή είναι η μια πλευρά,η άλλη είναι πως και η Παπαρήγα Κεφαλονίτισσα είναι αλλά δυσκολεύεσαι να πεις ότι εχει χιούμορ.

Διαχειριστής είπε...

Δυο μικρές σημειώσεις μόνο στα σπουδαία που καταγράφεις.

Η ισχύς της δόνησης δεν έχει να κάνει με τις όποιες επιδοτήσεις, το είχαν διευκρινίσει μια μέρα στο Κόκκινο με ένα σεισμολόγο. Μια περιοχή δέχεται βοήθεια ανάλογα τις καταστροφές και μόνο.

Οι Κεφαλονίτες φημίζονται για δυο πράγματα: την κουζουλάδα - τρέλα - και της αθυροστομία τους! Κοινώς κατεβάζουν καντήλια :-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Δεν το ήξερα αυτό με τον Κεφαλονίτη και τον διάολο, Κουκλίτη.

Όσο για την Αλέκα, πρόκειται για αστοχία υλικού. Κοινώς κατασκευαστικό λάθος. Αν και είναι πιθανότερο να κάνει πλακίτσες σε παρέα από τον Κουτσούμπα. Εξάλλου, την έχω δει να γελάει. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι; Και πάλι, όμως, άργησαν 10 μέρες να κάνουν σύσκεψη, Κερασιά μου. Κι οι άνθρωποι υποφέρουν.
Η "τρέλα" τους έχει να κάνει με τον αντικομφορμισμό τους. Σε αντίθεση με τους Κερκυραίους και τους Ζακυνθινούς, δεν είχαν libro d' Oro. Δεν ανέχτηκαν ούτε Εγγλέζους ούτε Ιταλούς.
Ο Λασκαράτος, φανατικός πολέμιος των αριστοκρατών και της διαφθοράς τους, μόνο στην Κεφαλονιά μπορούσε να γεννηθεί.