Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Πού είναι η Βοσνία;

Τις πρώτες πρωινές ώρες έγραψα για την εξέγερση στη Βοσνία, η οποία διανύει την τέταρτη μέρα της, αλλά δεν μπόρεσε να κλέψει λίγο από το ενδιαφέρον των καθεστωτικών ΜΜΕ για την Ουκρανία ή για τις διαδηλώσεις στην Αργεντινή και τη Βραζιλία. Εν ολίγοις, η χώρα του Κουστουρίτσα "δεν πουλάει".
Όπως έγραψε πολύ εύστοχα ο @adiasistos, "Σκέψου αντί για εξέγερση στη Βοσνία να τέλειωναν τα προφυλακτικά σε κανα ψιλικατζίδικο της Αργεντινής. Έκτακτο θα έβγαζε το mega".

από εδώ
Μόνο χθες βράδυ, που οι Βόσνιοι πραγματοποίησαν την προτροπή "Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" (πόσο μακρινό είναι το καλοκαίρι των Αγανακτισμένων!), οι φωτογραφίες του λαμπαδιασμένου προεδρικού μεγάρου πλημμύρισαν το twitter!
Βλέπετε, οι Βόσνιοι δεν ζητούν την κηδεμονία της ΕΕ έναντι των Ρώσων. Δεν απαιτούν φυλετική καθαρότητα. Αντιθέτως, αποκηρύσσουν τον εθνικισμό και διαμαρτύρονται για την ανεργία και τη διαφθορά. Και είναι φτωχοί, πολύ φτωχοί.

Όπως φτωχοί είναι και οι Βούλγαροι, οι οποίοι μήνες τώρα διαδηλώνουν, μέσα σε γενική αδιαφορία.
Ονειρεύτηκες τη Βαλκανική Ομοσπονδία, Ρήγα Βελεστινλή. Πώς να φανταστείς ότι οι Βαλκάνιοι θα περιφρονούσαν μια μέρα τον ίδιο τους τον εαυτό; Τον 18ο αιώνα δεν υπήρχε τηλεόραση με καναπέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: