Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Λάσπη σε όλους

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκαμπριέλε Τσίμερ δήλωσε ότι, στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση, ουδέποτε κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην ζητά κούρεμα του χρέους επειδή οι Γερμανοί δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο και κατηγόρησε τις εφημερίδες Νέα και Έθνος ότι διαστρέβλωσαν τα λόγια της, ακριβώς όπως το έκανε ο ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος. Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα όπου γινόταν η διάσκεψη.
Αντίθετα, είχε δηλώσει πως πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους και να μην πληρωθεί το παράνομο μέρος του. Είχε επικρίνει δε την ελληνική κυβέρνηση, διότι παρουσιάζει μια ρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Ύστερα από αυτό το κρούσμα, που προστίθεται στις συκοφαντίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλέκεται με την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, πιστεύω να είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να ρίξει λάσπη παντού, προκειμένου να πείσει τους τηλεθεατές ότι αυτή και μόνο αυτή αγωνίζεται για φθηνά φάρμακα, αλλά δεν την αφήνουν!
Είναι γελοίο να βλέπει κανείς αυτούς που εμπλέκονται σε εκατοντάδες σκάνδαλα να κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι διαπλέκεται με φαρμακοβιομηχανίες έναντι μιας διαφήμισης 3.000 ευρώ, λες και είναι οι πυρόπληκτοι της Ηλείας που είχαν πουλήσει την ψήφο τους το 2007 για το ίδιο ποσό!

Ελπίζω, επίσης, να έγινε αντιληπτό ότι η φράση "θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα" ήταν μεγάλη σαχλαμάρα, διότι ισχύει μόνον εάν ο αντίπαλος δεν μετέρχεται βρόμικων μεθόδων.

Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, δηλώνοντας "παρών" στην ψηφοφορία, συνεχίζοντας το παιχνίδι "προτιμούμε το ισχύον καθεστώς που δολοφονεί τον λαό, επειδή ο Τσίπρας ΙΣΩΣ μετατραπεί σε Ανδρέα"! Και μόνο από αηδία προς το υστερικό που τσιρίζει και απολύει με σαδισμό, διαλύοντας τη δημόσια περίθαλψη, το "κόμμα της εργατικής τάξης" όφειλε να καταψηφίσει την τροπολογία. Δυστυχώς, όμως, ο κατήφορός του συνεχίζεται, "ρίχνοντας νερό στον μύλο" της κυβέρνησης -για να χρησιμοποιήσω μια παλιά αριστερίστικη φράση.

Ε, με τέτοια δεδομένα δεν μπορείς να είσαι πολιτικά ορθός. Οφείλεις να τα χώνεις αδίστακτα σε όλους. Αφού η τηλεόραση δεν σε παίζει και αφού δεν εμφανίζεσαι στο Μέγκα -που δήθεν κανείς δεν εμπιστεύεται, αλλά οι πάντες το παρακολουθούν- μίλα σταράτα στη Βουλή. Χωρίς ξύλινη γλώσσα, μα και χωρίς φιογκάκια.
Η θεωρία του "ώριμου φρούτου" δεν στηρίζεται πουθενά. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει από μόνη της. Κι αν περιμένουμε τις εκλογές, αυτές θα διεξαχθούν σε έρημη χώρα!


Υ.Γ. Η ώρα είναι 15.15 και μόλις άκουσα από τον ίδιο τον Κώστα Βαξεβάνη ότι και το δεύτερο δικαστήριο τον ανακήρυξε ομόφωνα αθώο για τη Λίστα Λαγκάρντ. Πάντα μαχητικός και πάντα θαρραλέος, αγαπητέ Βαξεβάνη. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που δεν πουλάνε την ψυχή και την αξιοπρέπειά τους.

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Αγαπητέ λωτοφαγε,
μάλλον θα πρεπει να το χωνέψουμε πως το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τη σύγχρονη αριστερά και τις ιδέες της.
Όπως αδιαφορούμε για το τι λέει και κάνει η εκκλησία το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και για το ΚΚΕ. Και των δυό οι απόψεις αφορούν ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ωραία τα λές, Κουκλίτη μου, μα δεν μπορώ να το χωνέψω. Όχι όσο διαρκεί αυτή η ολέθρια κρίση που ισοπεδώνει τα πάντα, ενώ αυτοί είναι στην καρακοσμάρα τους.