Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μικρές και μεγάλες ήττες

  • Η Sony έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου! Ναι, μην απορείτε. Αφού σε λίγο η δημόσια και ιδιωτική περιουσία θα ανήκει στους δανειστές μας, γιατί να μην διεκδικήσει κάποιος και τον Ύμνο στην Ελευθερία; Το ίδιο είχε επιχειρήσει να κάνει και η Gema για τον τουρκικό ύμνο, αλλά προσέκρουσε στον σουλτάνο Ερντογάν. Εμείς διαθέτουμε μόνο κάτι μνημονιακούς γιέσμεν, οπότε δεν βλέπω χαΐρι. 
Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το άρθρο του Κώστα Εφήμερου στο The Press Project.

  • Φαίνεται πως βιάστηκα να χαρώ με την παρέμβαση της Μαρίας Δαμανάκη στην κατοχύρωση της ελληνικής φέτας στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά. Τις προάλλες, οι βουλευτές της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ζήτησαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης (ποιας;) Αθ.Τσαυτάρη να ασκήσει βέτο στη συμφωνία, και εκείνος απάντησε: "Μην δραματοποιούμε τα πράγματα. Εξάγουμε μόλις το 10% της φέτας που παράγουμε" (!) και έριξε την ευθύνη στον Ν.Μηταράκη, υφυπουργό ανάπτυξης και υπεύθυνο για το εξωτερικό εμπόριο. 
Με τη σειρά του, ο κ. Μηταράκης αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Εξυπακούεται ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι εξαγωγές, όσο οι εισαγωγές... καναδικής "φέτας", οι οποίες θα διαλύσουν ό,τι απέμεινε στον κλάδο τροφίμων. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν την απαξίωση των κτηνοτρόφων τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής γάλακτος και, φυσικά, φέτας. 
Ως γνήσιος γιέσμαν, βέβαια, ο υπουργός είπε πως η συμφωνία ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, οπότε ο ανεξάρτητος Γ. Κασαπίδης τόνισε πως τυχόν ελληνική υπογραφή "αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας. Πάντως, οι Πελοποννήσιοι ας μην εφησυχάζουν, αφού και τις ελιές Καλαμών κινδυνεύουμε να χάσουμε!

  • Γνωρίζατε ότι η Γερμανία δεν έχει θεσπίσει κατώτατο μισθό; Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε να απασχολούν αλλοδαπούς ως αχθοφόρους στα αεροδρόμια για ένα κομμάτι ψωμί; Τώρα, όμως, κάτι πάει να αλλάξει, επειδή η Μέρκελ συμφώνησε για κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι είχαν θέσει αυτό τον όρο.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο του Βήματος, το οποίο μιλά για την άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται Έλληνες μετανάστες, χωρίς πτυχίο και εξειδίκευση, από συμπατριώτες τους. Οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν στη Γερμανία απαντώντας σε μια αγγελία και βρίσκονται να δουλεύουν σε συνθήκες Μανωλάδας, για ατελείωτες ώρες και απλήρωτοι! Οι εργοδότες τους, μάλιστα, τους αφαιρούν και τα προσωπικά τους έγγραφα. Κάποιοι πέφτουν θύματα εμπορίας οργάνων, ενώ γυναίκες εκβιάζονται για να γίνουν παρένθετες μητέρες.
Το πιο εξευτελιστικό δε, είναι πως Ιταλοί και Γερμανοί επιχειρηματίες προσέλαβαν Έλληνες όταν έμαθαν ότι έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης από άλλους Έλληνες!

Του Στάθη: παλιό, μα πάντα επίκαιρο.
  •  Καθόλου περίεργο, βέβαια, αφού οι Έλληνες εργοδότες έχουν βρει πεδίο ελεύθερο για πάσης φύσεως εκμετάλλευση των εργαζομένων. Μου έλεγαν πριν από λίγο, για την περίπτωση νεαρού επιστήμονα, ο οποίος έμαθε ότι σύντομα θα δουλεύει part time, επειδή στη θέση του θα προσληφθούν άνεργοι μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, με επτάμηνες συμβάσεις και πολύ χαμηλότερο μισθό!
Εκπληκτική ιδέα να δημιουργείς θέσεις για ανέργους, εξωθώντας στην ανέχεια και την ανεργία τους ήδη εργαζόμενους! Κανέναν δεν ενδιαφέρει το γεγονός ότι ο νέος αυτός άνθρωπος θα αναγκαστεί να ξαναγυρίσει στο πατρικό του και να θάψει τα  όνειρά του για επαγγελματική ανέλιξη ή δημιουργία οικογένειας.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προφανώς είναι ένας ακόμα χασομέρης, αφού δεν έχει αντικείμενο εργασίας... Καλό σου βράδυ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αντικείμενο εργασίας έχει. Όρεξη να ασχοληθεί δεν έχει. Του είπαν να πάει και πήγε, που θά'λεγε κι ο Τραμπάκουλας του Χάρρυ Κλυνν.
Εκείνο που μου τη σπάει είναι πως τους πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά, Τζόαν.
Καλή σου νύχτα.