Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

"Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία" ή η ξεφτίλα δεν έχει όρια

Έχετε δει ποτέ θρίλερ ή ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπου η ηρωίδα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν παράλληλο κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν ρομπότ και η ίδια περνάει απαρατήρητη όσο κι αν φωνάζει;

Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο βίωσε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ψηφοφορία για τον Κώδικα Δικηγόρων που απαίτησε η Τρόικα: παρά τον κανονισμό της Βουλής, παρόντες ήταν μόνο -εκτός από την ίδια- ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, εισηγητής της ΝΔ και η Θεοδώρα Τζάκρη, εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου λέει από την αρχή "είμαστε μόνο τρεις", αλλά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης απαγγέλλει απτόητος και με τη σειρά τα 166 άρθρα, προσθέτοντας κάθε φορά, "εγκρίνεται κατά πλειοψηφία". Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται ότι κανείς δεν ψηφίζει, οι δύο άλλοι βουλευτές κάθονται αμίλητοι και ακίνητοι, και μετά το τέλος της... διαδικασίας, σηκώνονται όλοι -βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής- και φεύγουν, αφήνοντάς την μόνη!

Θαύμασα την ψυχραιμία της. Ιδίως όταν εγκαλεί τη Θ. Τζάκρη και τη ρωτά γιατί δεν μιλά, ενώ δεν έχει "το πιστόλι στον κρόταφο" -αναφερόμενη στην περίφημη φράση της βουλευτίνας.

Δείτε το απίστευτο βίντεο μιας παράστασης που θα ζήλευε και το Χόλιγουντ (από το Unfollow):



4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

1)Θαύμασα κι εγώ την ψυχραιμία σου για το τόσο κομψό σου κείμενο, ενώ περιγράφεις έναν παράφρονα φασίστα να απαξιώνει ολοκληρωτικά την παρουσία οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου τολμούσε να αρθρώσει λέξη.
2) Οι υπάλληλοι ήταν περισσότεροι από τους βουλευτές/ανδρείκελα
3) Την Τζάκρη μόνο τα σινιέ ρούχα την ενδιαφέρουν, τι λες εσύ, τα ακούει ψιλά γράμματα!
4) Τι ζούμε;; Και παρόλα αυτά το βουλώνουμε;;
5) Σε προσκαλώ στην ψηφοφορία εντός Σαββατοκύριακου
http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

airis είπε...

Το είδα από το πρωί το βιντεάκι να περιφέρεται.... Θαύμασα τη "δημοκρατία" μας!
Τι να σχολιάσει κανείς ε; Ειλικρινά θα ήθελα να παίζει με κάποιο τρόπο διαρκώς κάπου που να μπορούν να το δουν αυτοί που τους ψήφισαν...να το ακούν συνέχεια..... Γίνεται;
Και θα μου πεις.... θα καταλάβουν;

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είναι ψυχραιμία, είναι μετατραυματικό σοκ, Πέτρα.
Έρχομαι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όχι, Άιρις, δεν θα καταλάβουν. Άργησα πολύ να το εμπεδώσω, αλλά έτσι είναι. Αργεί πολύ να ξημερώσει.