Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Σύντομα σχόλια για σπουδαίες ειδήσεις


  • Αποσοβήθηκε η επίθεση των "προθύμων" εναντίον της δύστυχης Συρίας. Είτε η παρλάτα του Κέρι ήταν γκάφα είτε ειπώθηκε σε συνεννόηση με τη Ρωσία, το αποτέλεσμα είναι μια εύθραυστη ΕΙΡΗΝΗ. Και αυτό, από μόνο του, δίνει μιαν ανάσα από τη βαρβαρότητα στην οποία βυθιζόμαστε μετά το 2001.
Syria-prosfiges-moro
"Πρόσφυγες από κούνια" (Εφημερίδα των Συντακτών)
 Η Σουηδία άνοιξε τα σύνορά της στους Σύρους πρόσφυγες. "Δίκοπο μαχαίρι", προειδοποιούν κάποιοι, διότι ενδέχεται να παρεισφρήσουν και εγκληματίες πολέμου. "Θα λάβουμε τα μέτρα μας", απαντούν οι αρμόδιοι -οι οποίοι εκεί όντως υπάρχουν.

  • Σε θάνατο καταδικάστηκαν τα 4 τέρατα, τα οποία είχαν βιάσει ομαδικά μια 23χρονη φοιτήτρια τον περσινό Δεκέμβριο στην Ινδία. Ο ένας ήταν ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε! Η κοπέλα πέθανε λίγο αργότερα από τα τραύματα που της προκάλεσαν, ενώ οι διαδηλώσεις μαίνονταν στην Ινδία. Λίγο μετά, βιάστηκε ομαδικά και πέθανε ένα τετράχρονο κοριτσάκι!
Η θανατική ποινή δεν φτάνει. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Είναι, όμως, μια αρχή.
Οι ομαδικοί βιασμοί είναι μια τακτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ινδία. "Για να τιμωρήσουν τις γυναίκες που διεκδικούν την ανεξαρτησία τους", λένε κάποιοι. "Επειδή υπάρχει τεράστια έλλειψη γυναικών", λένε άλλοι.
Ο βιασμός ως ποινή εφαρμόζεται πάντως σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες. Εναντίον όλων των φύλων και ηλικιών. Η βαρβαρότητα που λέγαμε...



  • Τα 105α γενέθλια του ανεπανάληπτου Καρόλου Κουν γιορτάζει το ελληνικό Γκουγκλ, και πολύ καλά κάνει. Ήταν ο άνθρωπος που άφησε στην άκρη τον στόμφο του Εθνικού Θεάτρου, που μας γνώρισε τον Αριστοφάνη, τον Λόρκα και τον Μπρεχτ, που έδωσε την ευκαιρία στον Χατζιδάκι να γράψει εκπληκτική μουσική για τις παραστάσεις και ανέδειξε αγαπημένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σκηνογράφους. 
  • Η ΟΛΜΕ αποφάσισε επιτέλους να απευθυνθεί σε γονείς και παιδιά. Με την ανοιχτή επιστολή της λέει το αυτονόητο: ότι ο αγώνας της αφορά ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κοινωνία: οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επιστροφή σε τάξεις 40 παιδιών, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, οι αθρόες απολύσεις, οι γλίσχρες αποδοχές ανθρώπων που μετατίθενται ή μεταφέρονται ακατάπαυστα καταστρέφει το οποιοδήποτε μέλλον αυτής της χώρας.
Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε πως η ημιμάθεια στην οποία καταδικάζουν τις επόμενες γενιές, διαλύει κάθε ελπίδα πως η Ελλάδα θα ανακάμψει κάποτε. Παιδιά που δεν γνωρίζουν Ιστορία, Γεωγραφία, Αστρονομία, παιδιά που δεν κάνουν έστω την υποτυπώδη γυμναστική στα ασφυκτικά προαύλια, είναι παιδιά χωρίς σκέψη, χωρίς περιέργεια, χωρίς φαντασία, χωρίς όνειρα. Παιδιά που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα τους και την πορεία της μέσα στους αιώνες, θα μιλούν σαν χρυσαυγίτες και θα σκέφτονται σαν αυτούς. Καταδικασμένα να υπακούνε στους φίρερ.


από εδώ

  • Πενήντα Χρυσαυγίτες έσπασαν στο ξύλο χθες στο Πέραμα 30 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στέλνοντας οκτώ από αυτούς στο νοσοκομείο! Καταγγέλλεται ότι ομάδα της ΔΙΑΣ ήταν παρόντες, μα έμειναν απλοί θεατές!
Πέρασα τον μισό Αύγουστο, προσπαθώντας να πείσω φίλους κουκουέδες για τον άμεσο κίνδυνο από τη Χρυσή Αυγή. Δεν τα κατάφερα. Ένας, μάλιστα, μου απάντησε: "Γιατί φρικάρεις; Μετανάστες κυνηγούν!" Παρά το ότι είχε μεσολαβήσει η επίθεση στην Αγία Παρασκευή εναντίον μέλους του ΚΚΕ.

από εδώ
  • Αντίθετα, όταν προχθές οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στα γραφεία της Χ.Α στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τα έκαναν γυαλιά καρφιά, χωρίς να τραυματιστεί κανείςφυσικά συνελήφθησαν και κάποιοι δικάζονται. 'Αλλο Πέραμα κι άλλο Τούμπα.
Έχει κανείς καμιά απορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: