Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Τσαρίτσανη!

Θα μάθατε, ίσως, ότι στην Ελευσίνα το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα να μην επιτρέψει σε χρυσαβγίτες να καταθέσουν στεφάνι τη Δευτέρα. Ίσως επίσης ακούσατε ότι κάποιος που συστήθηκε ως Κασιδιάρης τηλεφώνησε και εξύβρισε τον Δήμαρχο.

Στο Λουτράκι, νεαροί προπηλάκισαν τον βουλευτή της Χ.Α. Στάθη Μπούκουρα (ελληνοπρεπέστατο επώνυμο!), ενώ κατευθυνόταν προς το Μνημείο Ηρώων, και δέχτηκαν την επίθεση της 20μελούς συνοδείας του που καραδοκούσε ανάμεσα στο πλήθος. Η αστυνομία -σε μια κίνηση... αυτοματισμού- έριξε χημικά, παρόλο που υπήρχαν μικρά παιδιά!

Και στις δύο περιπτώσεις, η κατάθεση στεφανιού δεν έγινε. Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην αντιμετώπιση της συμμορίας. Έχει πλέον αποδειχθεί ότι οι τσαμπουκάδες περνάνε όταν οι "αντίπαλοι" είναι λίγοι. Δεν τολμούν να τα βάλουν με περισσότερους και, κυρίως, αποφασισμένους.
Η Τσαρίτσανη έκανε την αρχή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να βγουν μπροστά και να προστατεύουν τους ανθρώπους που τολμούν να σηκώσουν το ανάστημά τους. Δεν γίνεται να περιμένουμε από τους ταλαίπωρους τους δασκάλους να αντιμετωπίσουν μόνοι τη νέα επιδημία, που τώρα πλήττει και ιθαγενείς.

Βεβαίως, δεν λείπουν και οι προσκυνημένοι. Ποτέ δεν έλειψαν από αυτή τη χώρα. Επειδή ποτέ δεν έγινε κάθαρση.
Η LIFO δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστρια από τα Καλάβρυτα -ναι, ναι, τα ηρωικά Καλάβρυτα:


Από σήμερα Πέμπτη, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας αρχίζει το αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τίτλο «15 Χρόνια Φεστιβάλ. Μια συναρπαστική διαδρομή». Απόψε στις 8, θα προβληθεί το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του διάσημου Χιλιανού Πατρίσιο Γκουσμάν, Νοσταλγώντας το φως.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Λωτοφάγος θα είναι εκεί για να το παρακολουθήσει.
Το πρόγραμμα των προβολών εδώ




Στον Πιτσιρίκο βρήκα αυτό το βίντεο με τον αγαπημένο Ουρουγουανό παραμυθά Εδουάρδο Γαλεάνο, ο οποίος περιγράφει ποιητικά την Ουτοπία που κάποιοι ονειρευόμαστε:

2 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Καλέ, τι είναι αυτές οι καρδούλες με τους ναζί τη μέση; Ήμαρτον κύριε!!! Μεγάλη τρέλα ο κόσμος!

Αλλά υπάρχει και φωτεινός κόσμος. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι. Το καλό και το κακό που λένε και τα παραμύθια!

Λωτοφάγος είπε...

Και στα Καλάβρυτα μάλιστα!
Ναι, υπάρχει αλλά είναι λίγος, Κερασιά μου.