Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τα καλά νέα πρέπει να διαδίδονται

Γράφεται και λέγεται συχνά ότι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ενδιαφέρονται μόνο για τα συντεχνιακά τους, ότι έχουν σχέση εξάρτησης με τα κόμματα και πως, στην καλύτερη περίπτωση είναι αδιάφοροι για τους φοιτητές.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα και τις περικοπές, οι σχολές λειτουργούν αρκετά ομαλά, η έρευνα συνεχίζεται χάρη στο προσωπικό μεράκι κάποιων καθηγητών, οι φοιτητές καταρτίζονται, εν πολλοίς, σωστά.

Η είδηση ότι η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου αποφάσισε να σιτίζει με δικά της έξοδα τους Κύπριους φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης αυτό τον καιρό, με συγκίνησε πολύ. Τη βρήκα στον Καρτέσιο, αλλά την αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου:
 
"Με πρωτοβουλία της Πρυτάνεως κ. Αναστασίας Σαλή – Παπασαλή, οι Κύπριοι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα - λόγω της δυσχερούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Μεγαλόνησος - θα σιτίζονται ΔΩΡΕΑΝ στο φοιτητικό εστιατόριο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Τη δαπάνη της χρηματοδότησης αυτής της πρωτοβουλίας, η Πρύτανις θα την καλύψει προσωπικά από τη μισθοδοσία της.

Ως εκ τούτου, οι Κύπριοι φοιτητές μας, καλούνται να προσέρχονται στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας από την Τρίτη 26 Μαρτίου, από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 17:00 μ.μ. προκειμένου να καταγραφούν και να ξεκινήσει άμεσα η δωρεάν σίτισή τους."

Αναζήτησα βιογραφικό σημείωμα για την κυρία Παπασαλή: Πήρε το πτυχίο Αρχιτεκτονικής από το ΕΜΠ το 1973, αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΚΠΑ το 1986 και αρίστευσε επίσης στο διδακτορικό της από την ίδια σχολή. Έχει διδάξει Μουσειολογία, έχει δουλέψει στο Ακρωτήρι Σαντορίνης και αλλού και έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα.
Ανήκει στην τόσο συκοφαντημένη γενιά του Πολυτεχνείου. Αποδεικνύει, όπως και άλλοι συνομήλικοί της πανεπιστημιακοί και επιστήμονες, ότι η γενιά αυτή δεν έβγαλε μόνο προβεβλημένα λαμόγια.

Υ.Γ Προτού διαβάσω την πιο πάνω είδηση, σκόπευα να γράψω για τις αθλιότητες της Χ.Α. έξω από το Μεγκάλο κανάλι -τις οποίες θα καθάρισε κάποια φουκαριάρα καθαρίστρια- και για την υποστήριξή της στους εργαζόμενους στις Σκουριές. Όμως, μόλις διαπίστωσα ότι ένας άλλος μπλόγκερ έγραψε ένα άρθρο που καλύπτει πλήρως το θέμα, με τίτλο Meligalicious.

Δεν υπάρχουν σχόλια: