Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

"Κυβέρνηση με καμπινέ"


Τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη τον εκτιμώ για τρεις κυρίως λόγους:
Επειδή είναι άθεος και αντικληρικός,
επειδή είναι καλός συγγραφέας,
και επειδή δεν προσποιείται ότι απέκτησε αξάν στα ελληνικά ή ότι ξεχνάει "πώς το λέτε εσείς εδώ, διότι ξέχασα πώς το λέμε εμείς εκεί" (αθάνατη "Θεία από το Σικάγο"!). Ο Βασίλης Αλεξάκης γράφει τα βιβλία του πότε στα γαλλικά και πότε στα ελληνικά και τα μεταφράζει μόνος του -όπως κι ο Πάνος Καρνέζης- αφού γνωρίζει άριστα και τις δύο γλώσσες, παρόλο που έχει ζήσει μισό αιώνα στη Γαλλία.
Χθες, λοιπόν, μιλώντας στο "Κόκκινο" για την κατάσταση στην Ελλάδα, πρότεινε την κατάληψη της Μητρόπολης, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν φορολογείται η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία! Περιγράφοντας τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, είπε ότι του θυμίζει αυτόν που γκρεμίζει τους εσωτερικούς τοίχους του διαμερίσματός του για να το μεγαλώσει, αλλά γκρεμίζει και αυτόν της τουαλέτας. Συνεπώς, η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια "κυβέρνηση με καμπινέ", κατέληξε.
Ολόκληρη η ολιγόλεπτη συνέντευξή του στο http://stokokkino.gr/fakeloi/prosopa/kybernisi-me-kampine-i-kybernisi-papadimoy/view.
Παρεμπιπτόντως, σήμερα το μεσημέρι ένας παπάς χτυπούσε τα κουδούνια της πολυκατοικίας, για να μας ευλογήσει! Δηλαδή, και τους μισθούς τους πληρώνουμε χωρίς περικοπές και την εκκλησιαστική περιουσία δεν φορολογούμε και δεν τους δικάζουμε για τα αμέτρητα σκάνδαλα, και απαιτούν να τους πληρώσουμε επιπλέον, για να κάνουν αυτά που οφείλουν!
Παρακολουθώ το ξεκατίνιασμα ΓΑΠ-Ψυχάρη και απορώ: πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κανείς; "Δεν του έδωσα δάνειο και με έριξε", λέει ο ένας, "Γιατί τότε με έβαλε από την πίσω πόρτα;" διερωτάται ο άλλος.  Σαν ζευγάρι που χωρίζει ύστερα από πολλά χρόνια και συναγωνίζονται ποιος θα βγάλει περισσότερα άπλυτα του άλλου στη φόρα!
Διότι στην Ελλάδα, η συγκατοίκηση της πρώτης με την τέταρτη εξουσία (λέγε με ΔΟΛ) κρατάει κοντά έναν αιώνα.
Και κλείνω με μια επιστολή του Νίκου Παπανδρέου -με την οποία υπερασπίζεται τον αδελφό του- γραμμένη σε ελληνικά απείρου κάλλους, που αναδημοσιεύει ο φίλος Χρίστος Βαρδάκας (http://christosvardakas.blogspot.com/2012/01/blog-post.html):
"Πρώτον
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε - η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι "αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω" ακολούθησε με το "Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου" και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με "οικογενειακές" παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.
Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το "προδοτικό" της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως "καλό για τη χώρα" μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut.... Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; "Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του" έλεγαν.. Αμ δε.
Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι' αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους.... το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε... Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο.
Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!
Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι).
Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου"

10 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Ανατριχίλα@
Μόλις ανακάλυψα ότι υπάρχει άνθρωπος με χειρότερα ελληνικά απ' τον ΓΑΠ κι αυτός είναι ο... ΝΑΠ!

Αλήθεια ρε ΝΑΠ, όταν λες: "Αυτά είναι του χαλιμά", μπορείς να μας εξηγήσεις ποιος είναι αυτός ο... χαλιμάς;;;
χαχαχα
Τι άλλο θ' ακούσουμε;


Υποκλίνομαι, τέλος, μπρος στην ατάκα Βασιλειάδου:
"πώς το λέτε εσείς εδώ, διότι ξέχασα πώς το λέμε εμείς εκεί"

Κλαζoμένιoς είπε...

Λωτοφάγε,
για τον Αλεξάκη συμφωνώ ...«κάθετα».
Έχω "πηγή" πολύ κοντινή του.
Όμως τί σού φταίγαμε και παράθεσες όλον τον Νίκο;;;
Δεν αρκούσε η παραπομπή στην ανάρτηση Βαρδάκα;;;
Επίσης θεωρώ λάθος να μιλάμε για τα ΜΜΕ ως "τέταρτη" εξουσία. Διότι όλα για το ΧΡΗΜΑ γίνονται.
Οπότε ΑΥΤΟ είναι η 4η -και πιθανώτατα η μοναδική...- εξουσία

Μαξεστίξ,
μην ξαναχρησιμοποιήσεις την συντομογραφία ΝΑΠ κατ' αυτόν τον τρόπο.
Διότι έχουμε κι εμείς έναν ΝΑΠ στο "Παρατηρητή", -εντελώς αλλοιώτικο...- που θα θυμώσει πολύ...

Κατά τα άλλα...

Καλό Σ/Κ.
Καλό μήνα.
Καλή Χρονιά.
Καλό "κούρεμα".
Καλή νέα δανειακή.
...Καλή ψυχή...

Κλαζoμένιoς είπε...

Υ.Γ.
Στην οικογένεια Παπανδρέου φαίνεται πως, εκτός από την κληρονομική πρωθυπουργία, είναι κληρονομικός και ο ...τροτσκισμός (έστω με όνομα λάθος γραμμένο από τον Νίκο).
Οι πρώϊμοι ΠΑΣΟΚοι (του 1974) ως τροτσκιστή παρουσίαζαν -απ' τα μικράτα του δε...- τον αρχηγό τους.

Μαζεστίξ είπε...

Κλαζομένιε, σίγουρα ο δικός σας ΝΑΠ δεν είναι ο ίδιος με τον... Νίκο Τρότσκι;

Για ρώτα τον διερευνητικά καμιά φορά ποιος διάολο είναι αυτός ο... χαλιμάς;
Κι αν σου απαντήσει κάτι, τότε ξέρεις!


Εντάξει, δε θα τον ξαναπώ ΝΑΠ, για να μην παρεξηγείται κιο πραγματικός ΝΑΠ.
Θα τον λέω Νίκο Τρότσκι.
Και μετά θα τον ρωτάω: "τίνος είσαι συ;"

Λωτοφάγος είπε...

@ Μετά την ανάγνωση του (λέμε τώρα) κειμένου, Μαζεστίξ, συμπεραίνουμε ότι μάλλον ο ΓΑΠ εκανε επιμέλεια στα κείμενα του αδελφού του!
Ο Χαλιμάς είναι μετεξέλιξη του Χαλβά και του Κατιμά μαζί.
Γεια σου, ρε Ανδρέα, με τα σαΐνια σου!
Ο ΝΑΠ είναι ο Ναπολέων, που πράγματι είναι εντελώς αλλιώτικος και θα ήθελε τη σωστή προφορά:
"Τίνος είσι συ;" Χαχαχα

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Κλαζομένιε, δεν εννόησα την ερώτηση. Σκοπός μου ήτο να σας προκαλέσω τον γέλωτα -μέρες που είναι.
Μπα, το χρήμα είναι η σύνοψη και των 4 εξουσιών, ή, καλύτερα, ο ομφάλιος λώρος που τις συνδέει όλες. Κάτι σαν τη μητέρα Alien με τα αβγά της.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω. Τα σέβη μου στον δικό σας ΝΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη δεν έχεται καταλάβει τι 'παίζεται' στην Ευρώπη, ούτε τον ρόλο τον ύπουλο ρόλο της 'Ελληνικής΄πολιτικής και πολειτιακής ηγεσίας!! Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχεται κάνει σωστές μελέταις! Η 'πολιτικη' Λερναία Υδρα πολλαπλασιάστικε μετά την κατοχή, και έβαλε τα αναρίθμητα κεφάλια της μέσα και σε πολιτικούς χώρους, οι οποίοι χώροι αυτή, την πολεμούσαν λυσαλέα όπως και της κατοχικές δυνάμεις (τριπλή κατοχή)! Το ότι αυτό το ΤΕΡΑΣ, πέρασε με καινούργιο τομάρι στης νέες κατοχικές δυνάμεις (Αγγλοαμερικάνικες), κύριοι μου δεν το καταλάβαται!! Εδώ είναι και το ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ!! Μιλάται για Δ Ράιχ!! Με αυτά που λέται προσβάλλεται τους αγώνες του Ελληνικού λαού!! Μας ωθούν στην σκέψη ότι είναι αναλύσεις αγγλοαμερικανωντσολιάδων!! Το ότι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Χώρας ωθείται με το 'ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ' είναι ένα πολύ μικρό στοιχείο!! Το ότι η Χώρα βγήκε στο διεθνης παζάρι σαν ξυπόλητη μαιμού, μετά την 'υπόθεση' της Lehman Brothers, δεν είναι τυχαίο και σύμπτωση! Η καλύτερη υποτακτική και υποτελής δωσίλογοι του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου στην Ευρώπη, βρισκόντουσαν από το 1944 στην Χώρα μας!! Συνδέσται σας παρακαλώ την 'Αραβική Ανοιξη' της 'Παγκόσμιας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης' με τα τεκταινώμενα στην Ευρώπη (οικονομικά προς το παρών) και με τα δρώμενα στην Χώρα μας (Γεωστρατηγικά, Εθνικά, Πολιτιστικά-Παιδείας)!!! Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ Δ Ράιχ!! Είναι παραπλάνηση και εσκεμμένη;;;
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ!!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! ΘΑΥΜΑΣΙΑ!!! Υπάρχει ΝΟΜΟΣ, έστω και ΑΓΡΑΦΩΣ της ΗΘΙΚΗΣ κ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, που να ΔΙΚΑΖΕΙ κ. ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τους εκλεγμένους "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ" του λαού, ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ και ΑΛΛΟΤΟΙΩΝΟΥΝ την εικόνα του Ελληνικού λαού, σε διεθνή συνέδρεια και σε ντόπια και ξένα ΜΜΕ;; Υπάρχουν ΝΟΜΟΙ να πατάξουν οποιωνδήποτε, ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΟΥΣ που ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΤΙΜΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ όπως: Αρχηγός "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ" κόμματος ο Γ. Καρατζεφέρης, με την ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΙΔΕΣ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΡΑΦΩΣ κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΩΚΕΙ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΗ ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΗΘΙΚΗΣ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;; ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΜΟΝΟ ΓΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΩΝ;; ΜΟΝΟ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ κ. ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΜΟΝΟ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ;;;

Παρατηρητής είπε...

Ενημερωτικά:

1. Τον Νίκο ...Τρότσκυ «τον έκανε με τα κρεμμυδάκια» και ο Παντελής Μπουκάλας στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".
2. Έχεις δίκιο Λωτοφάγε συμπεραίνοντας ότι αυτός έγραφε τα κείμενα του αδερφού του: ΚΑΙ πολύ ...τροτσκιστικά ήτανε [...ευωδίαζαν διαρκή επανάσταση εκ του μακρόθεν...] ΚΑΙ πολύ ασύντακτα... Πρόσθετε κι ο Γιώργος τα γλωσσικά του σαρδάμ και ...είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...
3. Στο ιδιαίτερο μπλογκ μου brecht51173.blogspot.com
έβαλα σήμερα 3 από τις "Ιστορίες του κ. Κόϋνερ", που νομίζω θα σάς αρέσουν. Περάστε και πείτε μου τη γνώμη σας.

Όμως... δεν αντέχω να μην πω πεντέξη λόγια και στον "Ανώνυμο":
- Εκκλησία υπάρχει! Μόνο που δεν είναι του Ναζωραίου αλλά των μεγαλοκληρικών και άλλων κάπηλων.
- Αρχές αξιοπρέπειας υπάρχουν, μόνον που είναι σπάνιες (αν όχι ανύπαρκτες...) σ' αυτούς που κυβερνούν.
- Το τί ακριβώς είναι ο "Ελληνισμός" ...παίζεται. Άρα και το τί είναι ο ανθελληνισμός.
- Για να δηλητηριαστούν τα "χρηστά ήθη" πρέπει καταρχή να ...υπάρχουν! Υπάρχουν;
- Κι αν υπάρχουν, σιγά που τα ...μάρανε η πορνεία. Σύμφυτη άλλωστε ήταν με κάθε εξουσιαστική-εμπορευματική κοινωνία. ΚΑΙ την αρχαιοελληνική βέβαια. Και δή ανεξαρτήτως φύλου... Μην το χαλάμε... Δεν μάς φταίνε ιερόδουλες [τί όρος κι αυτός...] αλλά η κοινωνία [στην οποία μοιάζουν κατά την γνωστή ποιήτρια].
- Στην χώρα αυτή υπάρχουμε εμείς.
Βγήκαμε να τους γιουχάρουμε στις δημόσιες εμφανίσεις τους «των Φώτων»;

Λωτοφάγος είπε...

@ Ανώνυμε, σας απάντησε ο Παρατηρητής.
Δ΄Ράιχ, Αγγλοαμερικανοί ή Εβραίοι, όποιοι κι αν είναι οι δυνάστες, οι λαοί θα υποφέρουν μέχρι να συνειδητοποιήσουν πως μόνο οι ίδιοι είναι ικανοί να βγουν από τη μιζέρια τους.
"Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία", έγραψε ο Ποιητής.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν θες, αγαπητέ Παρατηρητή, δώσε μου κάποια στοιχεία για το άρθρο του Μπουκάλα.
Οι ιστορίες του κ. Κόυνερ πολύ επίκαιρες!
Και κάτι ιστορικό: κάθε κοπέλα της αρχαίας Πάφου ήταν υποχρεωμένη να καθίσει στο προαύλιο του ναού της Αφροδίτης μέχρι να την επιλέξει κάποιος από τους προσκυνητές. Ήταν, δηλαδή, "ιερόδουλη".
Μετά τη σεξουαλική της μύηση, μπορούσε να φύγει για να συνεχίσει τη ζωή της, με την ευλογία πλέον της θεάς.