Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ό,τι σας περισσεύει, δώστε το. Θα νιώσουν καλύτερα κι οι ντουλάπες σας.


(είναι από προηγούμενη εκδήλωση, αλλά μου άρεσε πολύ ως αφίσα)
Η δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ Ανοιχτή Πόλη οργανώνει αύριο στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ή Κοτζιά ή Δημαρχείου (καταζητούμενη αν ήταν αυτή η δύσμοιρη πλατεία, θα είχε λιγότερα ονόματα), από τις 10 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα, χαριστικό παζάρι.
Ακόμα κι αν πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα, κάντε έναν κόπο να μεταφέρετε εκεί ό,τι σας περισσεύει: καθαρά ρούχα (ακούω από οργανώσεις ότι υπάρχει έλλειψη σε ανδρική ένδυση), CD, DVD, βιβλία, μικροαντικείμενα.
Και πάρτε ό,τι χρειάζεστε. Τώρα που υπάρχουν. Κατάλοιπα μιας τρελής, καταναλωτικής εποχής, που θέλουμε να ξεχάσουμε, μα και νοσταλγούμε λιγάκι.
Είναι μια κίνηση αλληλεγγύης που δεν κοστίζει.
Μπορείτε επίσης να πάρετε μέρος σε συλλογική κουζίνα, να ακούσετε μουσική και να χορέψετε, να δείτε καραγκιόζη και να πάρετε πληροφορίες για τα χαράτσια, τα δάνεια και τους νέους συνεταιρισμούς.
Τα χαριστικά παζάρια εξαπλώνονται με θεαματική επιτυχία σε όλες τις πόλεις, όπως και τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώσουν.
Οι αγανακτισμένοι του καλοκαιριού έδωσαν τη θέση τους στη γενικευμένη κατάθλιψη. Κι αυτή, όμως, δεν κράτησε πολύ. Νέες μορφές δράσης εφευρίσκονται, παλιές λέξεις βγαίνουν από τα μπαούλα και ξεχασμένες αξίες ξεσκονίζονται.
Πάρτε κι εσείς μέρος και αναφωνήστε τρις:
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα Goldman  Sachs!

2 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Γειά σου, σπουδαίε μας Λωτοφάγε!

Θα πρόσεξες υποθέτω ότι όλοι οι "παρατηρητικοί" σε βάλαμε ...πρώτο τραπέζι πίστα...

Καλή σου χρονιά και καλή δύναμη!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, το πρόσεξα και σας ευχαριστώ. Πόσο τιμάται το μπουκάλι; :)))
Καλή χρονιά και δημιουργική, με υγεία και εργασία. Ειδικά το τελευταίο, είχα να το ευχηθώ από τη δεκαετία του 1970!
Ας μην μιζεριάζουμε, όμως. Ψυχή βαθιά!