Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Δεν έχω κάτι ευχάριστο να πω


Η Ευρώπη διαλύεται σιγά σιγά. Οι λαοί της αρχίζουν να ψυχανεμίζονται πως κάποιοι φόρεσαν τις πετσέτες και ετοιμάζουν τα μαχαιροπίρουνα. Όχι, δεν άλλαξαν γνώμη για εμάς. Εξακολουθούμε να είμαστε ανεπρόκοποι και απατεώνες. Ευχαριστούμε, ΓΑΠ.

Στη Συρία η σφαγή των διαδηλωτών συνεχίζεται. "ΣΥΡΙΑ ΚΙΛΕΡ" έγραψε ο "Καιρός" της Ελευθεροτυπίας.

Στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής συμφώνησαν να συμφωνήσουν το... 2017. Μέχρι τότε θα ισχύει το Πρωτόκολλο του Κιότο. Στο μεταξύ, ο πλανήτης ανεβάζει πυρετό, και στους πόλους οι αρκούδες τρώνε η μία την άλλη διότι οι πάγοι λιώνουν και δεν βρίσκουν τροφή!

Η κερδοφόρα Ελληνική Χαλυβουργία έχει ήδη απολύσει 50 εργάτες και απειλεί με περικοπές μισθού τους υπόλοιπους. Εκείνοι απεργούν πάνω από 40 μέρες: υποθέτω ότι, αν ζεις για χρόνια την κόλαση των χυτηρίων, δεν σε φοβίζει τίποτε πια! 

Κάποιοι παραιτήθηκαν μετά την κατακραυγή, αλλά 110 πρώην βουλευτές εμμένουν στις απαιτήσεις τους για αναδρομικά στη σύνταξη και... ηθική βλάβη! Δημοσιεύτηκαν και τα ονόματά τους, για να ξέρουν οι ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι τους τι βδέλλες ψήφιζαν τόσα χρόνια. Ανάμεσά τους, φιγουράρουν ο Μαντέλης των μαύρων ταμείων της Siemens, ο Μαντούβαλος με το παραδικαστικό κύκλωμα, ο Παυλίδης των άγονων γραμμών (θυμάστε τον στρουμπουλό τύπο που κουνούσε το δαχτυλάκι προς τους άλλους νεοδημοκράτες;), ο Γιάννης Καψής (στέλεχος του ΔΟΛ, πασοκικός ΥΠΕΞ και πατήρ των Παντελή και Μανώλη που έχουν πλαισιώσει τον Παπαδήμο)  και ο... Άκης (δεν χρειάζεται συστάσεις αυτός). Αν θέλετε διευθύνσεις και ονόματα, http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=331283

Μάλιστα. Εξακολουθούμε να ταΐζουμε την 48μελή κυβέρνησή μας. Thank you for asking.

Ο Καμίνης έκανε θριαμβευτικό comeback, ζητώντας να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο Κέντρο. Να φύγετε, να πάτε αλλού, μιάσματα! Διότι, λέει, διώχνουν τους τουρίστες. Όπως και τα παγκάκια που ξήλωσε τις προάλλες στην Κλαυθμώνος, επειδή κοιμούνται εκεί οι άστεγοι. Όχι, δεν φταίνε τα χημικά και η αστυνομική βία. Οι τουρίστες δεν ενοχλούνται από τη βρομιά και την παραβατικότητα, με τις οποίες κάποιοι σκοτεινοί τύποι κατάφεραν να εκδιώξουν τους κατοίκους  από το ιστορικό κέντρο -για να το χωρίσουν μετά σε οικόπεδα. 

Η αγαπημένη μου εφημερίδα καταρρέει. Η άλλοτε "εφημερίδα των συντακτών". Κι αν δεν κλείσει τελικά, μπορεί σε λίγο το όνομά της να μην σημαίνει τίποτε. 

Κατά τα άλλα, με λένε Λωτοφάγο και είμαι καλά. Ή μήπως όχι;

2 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Καλά μπορεί νά 'σαι αλλά λάθη (ίσως γι' αυτό...) εξακολουθείς να κάνεις!

49+1=50 είναι πλέον το υπουργικό συμβούλιο.
Προστέθηκε ο Καψής... Για να βοηθήσει στο ...κάψιμό μας.

Κι ακόμα: Το τρέχον "μότο" μου είναι ότι «όποιος λέει ότι "είναι καλά" αυτήν την εποχή, χρειάζεται ...ψυχίατρο».
Ως εκ τούτου, όταν μού απευθύνουν σχετική ερώτηση, απαντάω ΟΧΙ...
Για να μην μέ βουτήξει κανείς και μού φορέσει ζουρλομανδύα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ατακαδόρ, σύμφωνα με την κατάσταση που έχω, ήταν 48 μαζί με τον Παπαδήμο, και τώρα ο Καψής είναι 49ος -αν και δεν είναι υπουργός, αλλά κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το "είμαι καλά" το λέμε για να το πιστέψουμε. Σαν τους τοξικομανείς, κατά τη θεραπεία τους.
Τελικά, τόσα χρόνια γκρινιάζαμε για διάφορα, και τώρα που μας έπεσε πραγματικά ο ουρανός στο κεφάλι, το βουλώσαμε. Ανάποδοι άνθρωποι!