Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χαρίζουμε βιβλία που διαβάσαμε


Η υπουργάρα Αποπαιδείας διαλύει σχολικές βιβλιοθήκες -όπου υπήρχαν- διότι σε μαθητές που προορίζονται να γίνουν σερβιτόροι και καμαριέρες των "ξένων επενδυτών", μόνο κάτι κουτσοαγγλικούλια χρειάζονται. Γι' αυτό και θα αρχίσουν να τα μαθαίνουν από την Α΄Δημοτικού.

Έτσι, η ξιπασμένη επαρχιώτισσα υλοποιεί σιγά σιγά την πρόταση που είχε κάνει παλιά, να γίνει η αγγλική επίσημη γλώσσα της Ελλάδας!

Επειδή, όμως, δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και τον Δήμο Αθηναίων, μας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου στο Γκάζι και μας προτρέπουν να δωρίσουμε και ένα βιβλίο που έχουμε ήδη διαβάσει, ώστε να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη στην ακριτική Κάσο. Οι Λειψοί και η Λέρος έχουν ήδη ευεργετηθεί με τον ίδιο τρόπο.

Η Γιορτή θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη, από 16-18 Δεκεμβρίου, αλλά μπορείτε να στείλετε την προσφορά σας και στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα, τηλ. 210 3300.924.  (http://tvxs.gr/news/kala-nea/doriste-ena-biblio-soste-mia-bibliothiki

2 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Forza Λωτοφάγε!

Αν δεν είχαμε κάτι ανάλογο στα Γιάννενα ("ελεύθερο ανταλλακτήριο βιβλίων" το λέμε) θα τους έστελνα καμμιά πενηνταριά...

Καλή βδομάδα.
Καλή επιτυχία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και πώς θα τα μετέφερα, Ναπολέων;
Εντάξει, εξοικονόμησα μερικά, αν και συνήθως ανακυκλώνουμε τα βιβλία μέσα στην οικογένεια.
Συνεχίστε την καλή δουλειά εκεί στα ωραία Γιάννενα.