Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Απανωτά φάουλ!


Νιώθω βαθιά θλίψη. Όχι μόνο για το θάνατο του άτυχου οικοδόμου, αλλά και για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν αυτόν.
Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό -συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2008, αν θυμάμαι καλά- το ΠΑΜΕ μάς έκανε τη τιμή να παραστεί στη συγκέντρωση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα! Την Πέμπτη το πρωί, περικύκλωσε τη Βουλή. Η Αλέκα είχε δηλώσει πως, “η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της βουλής που έχει αποφασιστεί από συνδικάτα και άλλες οργανώσεις και τον οποίο στηρίζουμε και θα στηρίξουμε, δεν έχει καμία σχέση με την παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στη βουλή. Έχει ένα και μοναδικό σκοπό: Όσο γίνεται περισσότεροι βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο."
Πράγματι, οι βουλευτές δεν παρεμποδίστηκαν: οι 154 ψήφισαν ολοσούπτιτοι το πολυνομοσχέδιο, και μόνο η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37 που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Ο ΓΑΠ τη διέγραψε πάραυτα, με ένα DELETE στο λάπτοπ του. Υποθέτω πως είναι το πλήκτρο που γνωρίζει καλύτερα.
Η περικύκλωση παρεμπόδιζε μόνο "τα συνδικάτα και τις άλλες οργανώσεις" να πλησιάσουν τη Βουλή. Η ΚΝΕ είχε σχηματίσει αλυσίδες σε κάθε είσοδο προς την πάνω πλατεία, ενώ τα μεγάφωνα μιλούσαν για "συγκέντρωση του ΠΑΜΕ"! Οι υπόλοιποι, απλώς δεν υπήρχαμε.
Στην Όθωνος είχε στηθεί το γνωστό, από τις μέρες του Ιουνίου, γλέντι, με ταμπούρλα και τα αγαπημένα συνθήματα "Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί", "Και α και ου, γαμώ το δουνουτού" -σε όλες τις πιθανές εκδοχές, ώστε να καλύπτει την ΕΕ, το ευρώ και... τον Σαμαρά.
Ο πρώτος κρότος μάς ξάφνιασε. Νομίσαμε πως είχε αρχίσει το άλλο παραδοσιακό γλέντι κουκουλοφόρων-ΜΑΤ στην Πανεπιστημίου. Με τον δεύτερο κρότο, στραφήκαμε προς τα ξενοδοχεία απέναντι: μια μολότοφ διέσχιζε τον αέρα, ενώ μαύρος καπνός υψώθηκε! "Το ΠΑΜΕ ρίχνει πέτρες!" φώναξε έκπληκτος ένας φίλος μου.
Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία, όπως λένε οι Αμερικανοί. Η προβοκάτσια ήταν καλά στημένη, και το ΚΚΕ έπεσε στην παγίδα σαν πρωτάρης. Η περιφρούρηση έπρεπε να ήταν ανάμεσα στον κόσμο και όχι απέναντί του. Οι κουκουλοφόροι μετέφεραν ολόκληρα καρότσια με πέτρες, κάτω από τη μύτη του ΠΑΜΕ, η οποία μύτη δεν τους οσμίστηκε εξαιτίας υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Το "επιτελικό σχέδιο" ήταν για τα μπάζα! Δεν έλαβε υπόψη του τη διαχρονική συμβουλή "Ποτέ μην υποτιμάς τον αντίπαλο".
Τι κι αν στις τσέπες των "αιχμαλώτων" βρέθηκαν αστυνομικές ταυτότητες; Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Δεν ήταν καθόλου αναγκαία αυτή η επίδειξη δύναμης, για να πειστούμε ότι το ΚΚΕ είναι το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς. Μα, κανείς εκεί μέσα δεν σκέφτηκε ότι μια τέτοια συμπεριφορά προκαλεί και γι' αυτό χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή και περίσκεψη;
Και τώρα; Μια ακόμη μεγαλειώδης διαδήλωση κατέληξε άδοξα. Πώς θα πειστούν ξανά οι πολίτες να βγουν στους δρόμους; Τα ΜΑΤ σφύριζαν αδιάφορα για αρκετή ώρα, καθώς η δική τους βία δεν χρειάστηκε. Στο τέλος, έριξαν κι αυτοί τα χημικούλια τους, χωρίς να χρεωθούν τις ντροπιαστικές σκηνές.
Η Αλέκα άστραψε και βρόντηξε εναντίον όλων. Ακόμη και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο Αλέξης Βάκης στο "Κόκκινο" είπε ότι "η Πλατεία δεν είναι ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ". Αηδίες! Το λάθος ήταν όλο δικό της και των υπόλοιπων στελεχών. Οι μέρες είναι τόσο κρίσιμες, ώστε όλα τα αριστερά κόμματα θα έπρεπε να συνεργαστούν για να απαλλαγούμε από την επάρατη αυτή κυβέρνηση. Χωρίς μικροπρέπειες και γυναικουλίστικα καμώματα, τύπου "δεν σου μιλώ, γιατί με είπες κεφάλα".
Το ΛΑΟΣ προσπαθεί να ξεπλυθεί από τη βρόμα του Μνημονίου και σηκώνει παντιέρα... αγωνιστική. Η ΝΔ νομίζει ότι το ένα της πόδι είναι ήδη μέσα στο Μαξίμου. Βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κάνουν όσο μεγαλύτερο κακό μπορούν, προτού εξαφανιστούν από το προσκήνιο. Και η Αλέκα βρήκε ευκαιρία να το παίξει Πασιονάρια; Μα δεν καταλαβαίνουν τίποτε εκεί στον Περισσό;
Το ΚΚΕ δεν φημίζεται για την αυτοκριτική του. Για την ακρίβεια, δεν έκανε ποτέ. Πρόσφατα αποκατέστησε τον Άρη Βελουχιώτη "πολιτικά, αλλά όχι κομματικά". Η μικρόνοια σε όλο της το μεγαλείο! Είναι δυνατόν άνθρωποι μέτριας νοημοσύνης και άκαπνοι να κρίνουν μια τέτοια ιστορική μορφή; Τον έχει ήδη κρίνει η Ιστορία και ο λαός: είναι ο δικός μας Τσε Γκεβάρα! Με όλα τα προτερήματα και τα ελαττώματα που έχουν οι μεγάλες προσωπικότητες. Για τους σημερινούς, θα αποφανθούμε αργότερα...

4 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Συμφωνώ σε όλα Lotus!

Πραγματικά πρόκειται για προβατοποιημένα κομματικά όντα τα οποία δεν έχουν καμία κρίση κ διάθεση για σκέψη. Θα τους παρομοίαζα με "προσωπικοτητες" του ζωικού βασιλείου αλλά το αφήνω.

Επίσης, δε θα τους κατέτασσα καν σε κόμμα της Αριστεράς! Πιο πολύ για τραμπουκους του ΛΑΟΣ μοιάζουν!

Δυστυχώς για άλλη μία φορά, στις κρίσιμες στιγμές, είναι απέναντι απο τους ανθρώπους που προσπαθουν να αλλάξουν έστω κάτι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ανατρίχιασα βλέποντας πέτρινα νεανικά πρόσωπα να ατενίζουν το πλήθος με τόση έπαρση!
Τι τους ποτίζουν εκεί μέσα;
"Σκότωσε τον μπάτσο μέσα σου", έχει πει εύστοχα ο Κοροβέσης. Δυστυχώς, κάποιοι τον εγκυμονούν, σαν την Σιγκούρνι Γουίβερ με το δικό της Alien!

Locus Publicus είπε...

Για να διατηρηθεί το φαινόμενο του κουκουλοφορισμού, η αριστερά πρέπει να κατηγορεί τη δεξιά και την αστυνομία, και η δεξιά την αριστερά.

Οι αλληλοκατηγορίες επιτρέπονται μόνον σε διάφορους συγκεκριμένους συνδιασμούς. Η ΝΔ να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ και την αστυνομία.

Ορθώς ο Αλέξης Τσίπρας "επανέφερε" στην τάξη την κ. Παπαρήγα του ΚΚΕ, η οποία κατηγόρησε στιγμιαία τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί τους κουκουλοφόρους. Η αριστερά δεν επιτρέπεται να κατηγορεί την αριστερά. Αντιλαμβανόμενη το ιδεολογικό ατόπημά της, η Αλέκα επανήλθε την επομένη μασώντας τις προηγούμενες δηλώσεις της, και τοποθέτησε τους κουκουλοφόρους εκεί που επιβάλει το προσυμφωνημένο πρωτόκολο. Στον χώρο της αστυνομίας και του ΛΑΟΣ.

Φίλε Λωτοφάγε, μην πέφτεις στην παγίδα της αλληλοκατηγορίας μεταξύ αριστερών κομμάτων. Το φαινόμενο του κουκουλοφορισμού είναι μεγαλύτερο και συμμετέχουν όλες οι ομάδες.

Λωτοφάγος είπε...

@ Διατηρώ πάντα τις αμφιβολίες μου, Λόκους. Είναι πολύ περίεργη αυτή η υπόθεση. Καταθέτω ό,τι είδα.
Υπόψη ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος καταδίκασε τα γεγονότα, αλλά προφανώς κανένα από τα ξεφωνημένα κανάλια δεν θεώρησε σκόπιμο να το αναφέρει.
Εξάλλου, ο Γιωργάκης είχε συναντήσει τις προάλλες όλους τους μεγαλοεκδότες, μια μέρα πριν συναντήσει τους αρχηγούς των κομμάτων.
Αυτές τις μέρες, με το δράμα της Λιβύης θυμάμαι τη φράση σου "οι Λίβυοι που ήταν αραχτοί ξεσηκώθηκαν για να γίνουν αραχτότεροι"! Τελικά, θα καταφέρουν να γίνουν υποτελείς, στην ίδια τους τη χώρα! Να δούμε ποιος θα τους δίνει τώρα επιδόματα για να ζουν χωρίς να δουλεύουν!
Να είσαι καλά και να τα λέμε.