Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ευρώ αντί για τανκς


70 χρόνια μετά, η χώρα μας είναι ξανά υπό γερμανική κατοχή. Αυτή τη φορά, δεν επιβλήθηκε με όπλα, αλλά με πρόσκληση της κυβέρνησης που εξέλεξαν πριν από 2 χρόνια τρία εκατομμύρια λιγουρο-Έλληνες,  οι οποίοι πίστεψαν ότι... και άλλα "Λεφτά υπάρχουν"!
Στην πρόσκληση αυτή αναφέρεται η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες. Η συμφωνία που μας έδεσε πισθάγκωνα, που αναγκάζει ήδη τους πιο μορφωμένους νέους να ξενιτεύονται, τους ηλικιωμένους να πένονται, τις οικογένειες να διαλύονται, τα παιδιά να υποσιτίζονται.
Και αυτό θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μια γενιά -αν υπολογίσουμε ότι τα περίφημα "δάνεια της ανεξαρτησίας" που έδωσαν οι βρετανοί καρχαρίες το 1822, εξοφλήθηκαν γύρω στα μέσα του 20ού αιώνα!
Δεν επιβλήθηκε η δεύτερη Κατοχή. Προσκλήθηκε. Αυτό αποκάλυψε σήμερα στο "Κόκκινο" ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Λουκάς. Ελπίζω να μην μιλήσει κανείς για ξένο δάκτυλο. Ο δάκτυλος ήταν ελληνικός!
Το 2001, στην εφημερίδα "Πριν", ο Γιώργος Δελαστίκ μιλούσε για Δ΄Ράιχ και το όνειρο της Γερμανίας να επιβληθεί σε όλη την ΕΕ. Λίγους μήνες μετά, όταν έγινε η επίθεση στους δίδυμους πύργους και οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν, όλοι πιστεύαμε πως άρχιζε η Αμερική θα κυριαρχούσε. Λάθος. Απλώς, το Δ΄Ράιχ αναβλήθηκε για δέκα χρόνια.
Διότι τα σοβαρά κράτη σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα. Τα ανόητα απλώς υποτάσσονται...

1 σχόλιο:

busy bee είπε...

http://manosbee.blogspot.com/2009/05/blog-post_1556.html