Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δείγμα τυπικόν

Από την Παρασκευή που έγραψα για την αξιοπρέπεια που μας λείπει, όλο παρουσιάζονται αφορμές για να μου τη θυμίζουν.

Στον συν-μπλόγκερ Ρήγα βρήκα δύο αφορμές:

Η πρώτη είναι αφήγηση του συνθέτη Δήμου Μούτση, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυς της επίθεσης στην Καλλιδρομίου. Ο Μούτσης αφηγείται, όμως, τι ακολούθησε την επίθεση: http://rigasili.blogspot.com/2011/05/14.html

Η δεύτερη δείχνει τους Δαπίτες να πανηγυρίζουν για τη νίκη τους στις φοιτητικές εκλογές: http://rigasili.blogspot.com/2011/05/blog-post_7768.html. Το βιντεάκι αυτό προβλήθηκε πριν από λίγες ώρες και από τους "Ράδιο Αρβύλα", οι οποίοι το σχολίασαν πολύ καυστικά -και αυτό είναι προς τιμήν τους. 

Τόσο οι "Ελληνάρες" του Μούτση όσο και οι φερέλπιδες κάφροι της ΔΑΠ είναι δείγμα του 80% που μέχρι το 2009 ψήφιζαν εναλλάξ τις κυβερνήσεις αυτού του έρμου τόπου, οι οποίες μας οδήγησαν στον διεθνή διασυρμό! 

6 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

"Στο άλφα της αξίας της αρχής της μίας: λουτροκαμπινές"... Όπως είπε και ο ποιητής που τώρα προτείνει Μανωλάδας στα μικρονήσια, για να λυθεί το μεταναστευτικό...

the elf at bay είπε...

Το βίντεο με τους ΔΑΠίτες είναι αισχρό. Φαντάσου αισθητική κι επίπεδο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Η πρόταση του Νιόνιου, Βασικέ, σηκώνει πολλή συζήτηση.
Αυτό το πείραμα έγινε το 1999, στο Ριάτσε της Ιταλίας, όπου ο Δήμος παραχώρησε το παλιό (ορεινό) χωριό σε Κούρδους μετανάστες. Με δάνειο από την Banca Etica, εφοδίασε τους νέους εποίκους με τα απαραίτητα, και σε λίγα χρόνια το εγκαταλελειμένο χωριό άνθησε.
Η Αριστερά ορθώς υπερασπίστηκε τους μετανάστες από την αρχή, αλλά ουδέποτε παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ένταξή τους.
Σήμερα είναι πια πολύ αργά, φοβάμαι. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, και η εγκληματικότητα βοηθάει ακροδεξιά και λαμόγια, στην προώθηση των σχεδίων τους.
Δεν μίλησε για ξερονήσια, αλλά για νησιά με λίγους κατοίκους. Μόνο που έπρεπε να το πει πρινα από 10 χρόνια...

Λωτοφάγος είπε...

@ Έτσι εκκολάπτεται η επόμενη πολιτική ελίτ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ελφ. Δεν μπορούμε να ελπίσουμε σε τίποτε καλύτερο. Οι ψηφοφόροι τους θα το καταλάβουν;

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ετσι ακριβώς. Το 80% της σαπίλας και του πλήρους ευτελισμού!

Λωτοφάγος είπε...

Σωστά!