Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Μάρτης τελειώνει γλυκά...

Η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ "Όλα για τη μητέρα μου" (1999) άρχιζε με ένα φιλμάκι το οποίο προπαγάνδιζε την προσφορά οργάνων. Όπως κάθε σοβαρή δημοκρατία, η Ισπανία προσπάθησε να πείσει πρώτα τους πολίτες για την αξία μιας τέτοιας χειρονομίας και μετά ψήφισε νόμο περί υποχρεωτικής δωρεάς.

Στη χώρα, όμως, της φαιδράς πορτοκαλέας, όπου όλα κρύβονται κάτω από το χαλί μέχρι να σαπίσουν, το γκουβέρνο έφερε ξαφνικά χθες ένα νομοσχέδιο που θεωρεί όλους τους πολίτες εν δυνάμει δωρητές οργάνων, εκτός κι αν έχουν υπογράψει για το αντίθετο! Και μάλιστα σε μια εποχή που κανείς δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς, οι οποίοι φρόντισαν να χάσουν και το τελευταίο φύλλο συκής μετά το φιάσκο των ημιυπαίθριων!

Κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να μιλάνε για.. δολοφονίες και εμπόριο οργάνων, ενώ δεν αποκλείεται ο Χαραβδέλλας να προβεί σε φοβερές αποκαλύψεις! Άκουγα σήμερα τον πρόεδρο των Ελλήνων Νεφροπαθών να λέει στο "Κόκκινο" πως, μολονότι είχαν ζητήσει τέτοιο νόμο πολλά χρόνια πριν, τώρα φοβούνται μήπως κατηγορηθούν ότι... εύχονται το θάνατο άλλων ανθρώπων.

Στον ίδιο σταθμό, ο Γιώργος Ρωμανιάς -ο οποίος μόλις απολύθηκε από τη θέση του επιστημονικού συμβούλου του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, προφανώς επειδή δεν άρεσαν στον Παναγόπουλο οι μελέτες του- αποκάλυψε ότι με νόμο θα επιβάλλεται πλέον στα ασφαλιστικά ταμεία να διαθέτουν το 7% των αποθεματικών τους για να αγοράζουν κρατικά ομόλογα (μέχρι σήμερα διέθεταν μόνο το 2%) και να νοικιάζουν τα ακίνητά τους σε ιδιώτες για 12 χρόνια και όχι για 5 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τα χρήματα, δηλαδή, που δώσανε οι γονείς μας και δίνουμε κι εμείς τόσα χρόνια θα προσφερθούν για να στηρίξουν το ετοιμόρροπο κράτος και όσους ημέτερους ψάχνουν για φθηνά ενοίκια. "Φοβάμαι ότι η κινητή και ακίνητη περιουσία των ταμείων θα συμπεριληφθεί στο πακέτο των 50 δισεκατομμυρίων που θα δώσει στην Τρόικα η κυβέρνηση σε 2 μήνες", συμπλήρωσε ο Γ. Ρωμανιάς.  

Να υπενθυμίσω ότι πρόσφατα το ΙΚΑ έβαλε ενέχυρο δύο τέτοια ομόλογα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων, για να πάρει 700 εκατομμύρια και να πληρώσει μισθούς-συντάξεις, αφού λόγω μακρόχρονης εισφοροδιαφυγής και υψηλής ανεργίας αδυνατεί να αντεπεξέλθει! Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Der Spiegel αποκάλυπτε ότι ο κλαψιάρης της κυβέρνησης Ανδρέας Loverδος έχει διορίσει 30 ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον ακολουθούν πιστά!

Το καλυτερότερο: οι οίκοι ανοχής Fitch, Moody's και Standard & Poors, εισπράττουν κάθε χρόνο από εμάς 400 χιλιαρικάκια, έστω κι αν τώρα τελευταία μάς τραβάνε τη μία υποβάθμιση μετά την άλλη!

Χθες το απόγευμα άκουγα τον Άρη Χατζηστεφάνου να λέει χαρούμενος στη Φωτεινή Λαμπρίδη ( http://www.stokokkino.gr/ekpompes/o-despoinis-moy-oytopia/2011-03-30.mp3/view ) ότι τα χρήματα που του προσφέραμε, για να καλύψει τα έξοδα του ντοκιμαντέρ "Χρεοκρατία" και να το διαθέσει δωρεάν στο διαδίκτυο, ήταν ανέλπιστα πολλά, οπότε σκέφτεται είτε να επιστρέψει όσα περισσεύουν είτε να τα χρησιμοποιήσει για ένα επόμενο ντοκιμαντέρ.

Σήμερα, όμως, έμαθα ότι απολύθηκε από το ραδιόφωνο του Σκάι, όπου ήταν παραγωγός της εξαιρετικής κυριακάτικης εκπομπής Infowar. Ας σημειωθεί ότι ο Χατζηστεφάνου ήταν ανάμεσα στους λίγους εργαζομένους στον Σκάι που είχε αρνηθεί να υπογράψει για μείωση μισθού ( http://lotofagus.blogspot.com/2010/12/blog-post_02.html )

Φαίνεται ότι ο όμιλος Αλαφούζου απαλλάσσεται σιγά-σιγά από τα αριστερά του άλλοθι. Πριν ακριβώς 4 χρόνια είχε απολύσει τον Γιώργο Δελαστίκ. Αύριο ποιον; Τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου, άραγε;

Η κρίση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Είναι μεν πολλοί οι αναγνώστες που αγοράζουν την "Καθημερινή" ακριβώς για τα άρθρα αριστερών δημοσιογράφων που φιλοξενεί, είναι όμως πολλά και τα οφέλη που έχει, υποστηρίζοντας εμετικά το κυβερνών κόμμα. 

2 σχόλια:

Ektoras είπε...

καλό μήνα φίλε, μωρε ένα όργανο χρειάζονται να τους το φορμάρουμε μια και καλή να ξεμπερδεύουμε, αλλά... ¨)

και πάλι καλό μήνα και καλά να περνάς

Λωτοφάγος είπε...

Καλό μήνα, Έκτορα. Ξέρεις τι φοβάμαι; Εκείνο το αναποφάσιστο 35%, που πάντα δίνει τελικά την πέτσινη αυτοδυναμία, η οποία μας έφερε εδώ!
Να είσαι καλά.