Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μόνο τα τσολιαδάκια!


Σπύρος Ευαγγελάτος (η φωτογραφία είναι από τα NEA online)

Για ένα πράγμα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον ΥΠ.ΠΟ.Τη Παύλο Γερουλάνο: για τοπικισμό.  Δεν χαρίζεται ούτε στους Κεφαλλονίτες. Αντίθετα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη σύντομη θητεία του ως υπουργός Πολιτισμού (λέμε τώρα), πρόλαβε να διορίσει τους μισούς Καλαματιανούς στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως.

Το διάβασα στη στήλη της Κατερίνας Αγγελιδάκη ( http://www.topontiki.gr/pdfs/index/cat_id:4/pdf_id:1931) και έμεινα με ανοιχτό το στόμα: ο Σπύρος Ευαγγελάτος κλείνει το -θρυλικό και πολυβραβευμένο εδώ και στο εξωτερικό- "Αμφιθέατρό" του, ύστερα από 36 δημιουργικότατα χρόνια, για καθαρά οικονομικούς λόγους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

(Το κλείσιμο έρχεται την εποχή ακριβώς που η δεύτερη γενιά του Αμφιθεάτρου, με σκηνοθέτρια την κόρη του, Κατερίνα, κάνει τα πρώτα της βήματα στο θέατρο του 21ου αιώνα).

Το υπέρογκο ενοίκιο των 9.000 ευρώ (κι εγώ που νόμιζα ότι πληρώναμε πολλά για τους υπαλλήλους της Τρόικα), η διακοπή της κρατικής επιχορήγησης και το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε η συμμετοχή του σχήματος με τον "Φιλοκτήτη" το καλοκαίρι στην Επίδαυρο λύγισαν τον περήφανο Κεφαλλονίτη, ο οποίος πέρυσι τέτοια εποχή είχε θάψει τον 23χρονο γιο του Αντίοχο και πριν από μερικά χρόνια τη σύζυγο και συνεργάτιδά του Λήδα Τασσοπούλου.

Σχεδίαζε να ζητήσει ένα από τα πολλά κτήρια του ΥΠ.ΠΟ.Τ, για να στεγάσει το θέατρό του σε λογική τιμή, αλλά ο Γερουλάνος δεν καταδέχτηκε να τον συναντήσει. Σιγά σιγά θα μας μείνουν μόνο τα τσολιαδάκια, αγαπητέ Paul...

4 σχόλια:

ELvA είπε...

Πες το ψεμματα!
Αν και για τα...τσολιαδακια ζητουν τωρα χορηγο οπως διαβασα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, εφοσον φέτος το ΥΠΕΞ δεν εγκρίνει δαπάνες για τις εκδηλώσεις! Αντε να χαθουν που τολμουν να κανουν περικοπες και οικονομια σε ανθρωπους της τεχνης που εχουν προσφερει τοσα πολλα οσα ο Ευαγγελατος. Τι τελικα ειναι Ελλαδα, το μνημονιο, τα ..διοδια και ''οι κοπριτες'';


http://kartesios.com/?p=23752

vasikos metoxos είπε...

Ελλάδος προτελεύτεια παιδιά. Κρατάτε τη μνήμη καθαρή για να τα θυμόμαστε, στα μνημόσυνα προσεχώς...

Λωτοφάγος είπε...

@ Και ο Πάγκαλος, Έλβα. :))
Όσο για χορηγό στα τσολιαδάκια, ας αποταθούν στον Σκάι με την Ελληνοφρένεια και τον Τσολιά. Νομίζω ότι και ο τίτλος και η περσόνα του τσολιά τούς ταιριάζει γάντι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Βασικέ μου, οι Έλληνες συνέρχονται σιγά σιγά. Θα δεις πως πολλά πράγματα θα αλλάξουν, μόλις πάρουν απόφαση ότι το μπουρδέλο έκλεισε.
Μετά το μνημόσυνο στα παλιά κόμματα, νέες συνεργασίες θα προκύψουν. Δεν είναι στην κουλτούρα μας, αλλά ανάγκα και θεοί πείθονται.
Ήδη ο εθελοντισμός κερδίζει έδαφος.