Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Υπό κατοχή;


Osnabruck, Γερμανία: εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στην κατασκευή του οποίου συμμετείχε κι η ελληνική ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

Όταν άκουσα για πρώτη φορά το θέμα της Κερατέας, αναρωτήθηκα: "Ξαφνικά όλοι οι βλαχοδήμαρχοι ανακάλυψαν τους αρχαιολογικούς τόπους και τις περιοχές φυσικού κάλλους; Δεν τους ενοχλούν οι παράνομες χωματερές; Μέχρι πότε θα πληρώνουμε πρόστιμα για Κουρουπητούς;"

Μην βιαστείτε να με κατηγορήσετε.

Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να διαχειρίζεται ο δικός μου δήμος τα απορρίμματά του.  Τσακωνόμαστε χρόνια για τις χωματερές και τους ΧΥΤΑ, ενώ θα μπορούσαμε να πάρουμε έτοιμη τεχνογνωσία από την Ευρώπη και κανείς να μην φορτώνει στον γείτονα τα δικά του σκουπίδια. Είναι ανήθικο να τα στέλνουμε σε Φυλή, Λιόσια και λοιπούς φτωχούς συγγενείς. 

Θυμάστε εκείνο το σύνθημα "Διατηρήστε την Αθήνα καθαρή", κάτω από το οποίο κάποιος με χιούμορ είχε προσθέσει "Ταχυδρομήστε τα σκουπίδια σας στη θεσσαλονίκη"; Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας μας.

Όταν, όμως, είδα τα στρατευμένα στα συμφέροντα των εργολάβων κανάλια να "θάβουν" την είδηση για τις μάχες των κατοίκων της Κερατέας εναντίον των ΜΑΤ, άρχισα να το ψάχνω λίγο περισσότερο. Και ανακάλυψα πως οι 8 δήμοι της περιοχής -που έγιναν 2 με τον "Καλλικράτη"- είχαν καταθέσει από το 1997 ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ σκουπιδιών, η οποία αγνοήθηκε φυσικά από τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη, τους επανιδρυτές του κράτους επί Καραμανλή και τους αντιεξουσιαστές του ΓΑΠ. Με αποτέλεσμα, να τα στέλνουν και αυτοί στη Φυλή.

Εδώ και 3 μέρες, η πόλη τους έχει καταληφθεί (!) από τα ΜΑΤ, τα χημικά τούς πνίγουν και οι συγκεντρώσεις τους έχουν απαγορευτείhttp://lavreotiki.com ). Όπως έλεγε σήμερα, μια γιατρός στην εκπομπή του Νίκου Φίλη στο "Κόκκινο", ηλικιωμένοι κάτοικοι όπως ο πατέρας της, που είχαν παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις με το κράτος και την αστυνομία ("βασιλόφρονες Αρβανίτες", όπως λέγαμε παλιά) είναι έξαλλοι βλέποντας αυτή την κατάσταση. 

Το νεοπασοκικό κράτος -στο οποίο το γλέντι των φοροφυγάδων και των διαπλεκόμενων παντός είδους καλά κρατεί- εξαντλεί όλη του τη σκληρότητα στους απεργούς πείνας από το Μαγκρέμπ και στα γυναικόπαιδα της Λαυρεωτικής, στο κλείσιμο σχολείων και στην κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ και προετοιμάζεται για ενδεχόμενη λαϊκή εξέγερση.

Αυτό δείχνει το αποκαλυπτικό βιντεάκι από την άσκηση "Καλλίμαχος", το οποίο φαίνεται επαγγελματικό: http://makedonia-is-greece.blogspot.com/2011/02/video_09.htm.   Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Μπεγλίτης δήλωσε σήμερα ότι δεν γνώριζε τίποτε και "θα αποδοθούν ευθύνες -αν υπάρχουν". Δεν είπε τίποτε για μαχαίρι και κόκκαλο ούτε ότι θα ματώσουν. Αν λέει αλήθεια, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δυσοίωνα: Διάβαζα στο TVXS ότι ο Αρχηγός του ΓΕΣ έδωσε εντολή στους διοικητές στρατοπέδων να μην επιτρέπουν την είσοδο σε εφοριακούς του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί ασκούν οικονομικό έλεγχο!! Τι ακριβώς συμβαίνει, κύριε Βενιζέλο μας;

Υ.Γ. Σήμερα το μεσημέρι στην Κατεχάκη, ένα αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά. Οι επιβάτες του βγήκαν εγκαίρως, κάποιοι αργόσχολοι μαζεύτηκαν για να χαζέψουν το θέαμα, μια ξανθιά επέμενε να περάσει με το αμάξι της αγνοώντας τον κίνδυνο, και μόνο ένας Ινδός εργαζόμενος σε παραπλήσιο συνεργείο έφερε έναν πυροσβεστήρα και έσβησε τη φωτιά! Όταν κάποιοι τον συνεχάρησαν, περιορίστηκε να χαμογελάσει πλατιά και να σφίξει τα απλωμένα χέρια.  Τα σέβη μου, άγνωστε Άνθρωπε!

9 σχόλια:

celin είπε...

Δεν υπαρχει το ερωτηματικο στον τιτλο.Υπο κατοχη,φιλε.Χωρις ερωτηματικο.Και οποιος το αρνειται,ειτε ειναι παπαγαλακι ειτε βλακας,αλλα δεν εχει σημασια πια να διαχωριζουμε αυτες τις 2 κατηγοριες,
κ οι 2 κατηγοριες αλλωστε το ιδιο επικινδυνοι ειναι.

ELvA είπε...

Aπ το κακο στη..χουντα δλδ! Κι εγω διαβασα σημερα για την ασκηση που αναφερεις, για την οποια δηλωνουν 'αγνοια' και οι μονοι που εχουν τον οικονομικο ελεγχο ειναι οι.. στρατιωτικοι! ;(
Παντως θα συμφωνησω με τον celin,δε χρειαζεται ερωτηματικο στον τιτλο,φιλε Λωτοφαγε.... Τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται!

Λωτοφάγος είπε...

Έχετε δίκιο. Δεν χρειάζεται το ερωτηματικό. Αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω τη δύναμη κατοχής.
Μην είναι η Τρόικα; Η φαιδρή κυβέρνηση; Η αστυνομία; Ή ο στρατός;
Τι είναι η πατρίδα μας;

Αν διασχίσεις το κέντρο μετά τη δύση του ήλιου, νομίζεις ότι περιμένουμε τρομοκρατική επίθεση! ΜΑΤ παντού, κι ιδίως στην Ακαδημίας.
Κι ο φόβος παραλύει τους πολίτες. Σπάνια αντιδρούν, ακόμα κι αν δίπλα τους σφάζονται! Αυτό με ανατριχιάζει περισσότερο από όλα!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Κανένα ερωτηματικό, μόνο θαυμαστικά!!!

squarelogic είπε...

Δηλ.για να καταλάβω...
ενώ μπορεί να φτιαχτεί καθαρό εργοστάσιο διαχείρησης σκουπιδιών,εμείς προκρίνουμε συνέχεια την καταστροφή περιοχών δια της δημιουργίας σκουπιδότοπων(ΧΥΤΑ)?

Όσον αφορά την Κατοχή.νομίζω η ευκαιρία χάθηκε πέρσι που είχαμε την διαπραγματευτ.ατού της στάσης εξωτερικών πληρωμών ως ύστατη λύση σε φάση ΄που και οι Εταίροι είχαν πολλά να χάσουν.
Αντ΄'αυτού η προδοτική μας κυβερνηση προεκρινε την εσωτερ.στάση πληρωμών ενώ η ΕΕ μεθοδεύει την ελαχιστοποίηση των συνεπειών(και την μεγιστοποίηση του οφέλους στη διαδικασία..)από ενδεχομενη αποτυχία του 'ελλην,προγράμαμτος".

vasikos metoxos είπε...

Υπό (πειραματική) κατοχή θα έλεγα. Κάτι σαν "πρόβα εφαρμογής" ένα πράμα.

ΥΓ Αυτή την επιμονή για τους μετανάστες δεν την αντιλαμβάνομαι. Εκτός γραμμής μου φαίνεται το μπλγκ σου λωτοφάγε. Δεν παρακολουθείς τον σύντροφο Παπουτσή (που πέρσι πριν γίνει υπουργός, στο όνομα του σοσιαλιστικού φασισμού, έσκιζε το σουτιέν του στο κοινοβούλιο, κολομπαρεύοντας τον Σαχινίδη) μου φαίνεται.

Λωτοφάγος είπε...

@ Θαυμαστικά φρίκης, Πειρατές μου, ύστερα από τις εξελίξεις των τελευταίων 2 ημερών.

Λωτοφάγος είπε...

@ Τετράγωνε φίλε μου, μια απλή αναζήτηση να κάνεις στον γκούγκλη, θα διαπιστώσεις ότι άλλες πόλεις έχουν λύσει το πρόβλημα εδώ και χρόνια.
Εμείς αναρωτιόμαστε ακόμα: απ' τον ΧΥΤΑ και τον ΧΥΤΥ ποιον να διαλέξω;

Μα, ουδέποτε είχαμε επιλογή στάσης πληρωμών. Δεν υπήρχε άλλο σενάριο. Ο ΓΑΠ λείπει εκδρομή από τον Οκτώβριο του 2009. Ακόμα και το "δεν υπάρχει σάλιο" του Παπακωνσταντίνου δεν χτύπησε κανένα καμπανάκι εντός μας.
Μόνο όταν είδαμε φευγαλέα τον ΓΑΠ με φόντο το Καστελλόριζο αρχίσαμε να κάνουμε τη σύνδεση. Μα ήταν ήδη αργά: Το περίστροφο στο τραπέζι εκπυρσοκρότησε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Βασικέ μου φίλε, σε καλωσορίζω ξανά και στο μπλογκ μου.
Ο Παπουτσής θέλει διακαώς να μας βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι. Αυτό, όμως, προϋποθέτει το θάνατο της ανθρωπιάς μας. Και μην μου πεις ότι αυτή είναι νεκρή. Έχω πολλές ενδείξεις ότι συνέρχεται από 30ετή νάρκη.