Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο Τυραννόσαυρος της Αιγύπτου

Παρ' ότι εγκαταλείφθηκε από τους δυτικούς συμμάχους του, ο Μουμπάρακ δεν δίστασε να ξαμολύσει χθες βράδυ τα "σκυλιά" του στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, για να αιματοκυλίσουν την ειρηνική συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών! Προφανώς θεωρείται πλέον καμένο χαρτί, και οι δυτικοί επιδιώκουν να ελέγξουν την μεταβίβαση της εξουσίας. Παρόλο που οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν έχουν καμία σχέση με τους Ταλιμπάν ή την Αλ Κάιντα, για το Ισραήλ θα ήταν σαφώς προτιμότερος ο δυτικοτραφής Ελ Μπαραντέι.

Έβλεπα χθες στην ανταπόκριση του Πάνου Χαρίτου (ΕΤ3) τον πετροπόλεμο που έστειλε στον άλλο κόσμο τουλάχιστον 7 ανθρώπους και στα νοσοκομεία εκατοντάδες. "Τελειωμένο" θεωρεί και ο εξαιρετικός δημοσιογράφος τον Μουμπάρακ. Το θέμα, βέβαια, είναι πόσους θα σκοτώσει προτού μας αδειάσει τη γωνιά.

Σήμερα το μεσημέρι, ο φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννης Μπεχράκης, μιλώντας στον Μπάμπη Αγρολάμπο ("Στο Κόκκινο"), υπολόγισε σε καμιά 500ριά τους οπαδούς και τουλάχιστον 15.000 τους αντιπολιτευόμενους που είναι συγκεντρωμένοι, ενώ ο πετροπόλεμος έχει περιοριστεί στις καθέτους της Πλατείας.

Χθες οι οπαδοί του Μουμπάρακ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτογράφους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Μουτάφης. Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε σε ξένα πρακτορεία ότι κάποιοι ζήτησαν να μάθουν την ιδιότητα και τη χώρα προέλευσής του. Μόλις είπε πως είναι Έλληνας δημοσιογράφος, τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο πόδι και τον μαχαίρωσαν! Ευτυχώς για όλους μας, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ωστόσο, αύριο είναι αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν D-Day: εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί στον Τυραννόσαυρο να παραιτηθεί, ενώ οργανώνεται τεράστια συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχρίρ. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα...

1 σχόλιο:

Locus Publicus είπε...

Iσως ο Μουμπάρακ να αποφάσισε να μείνει στην Αίγυπτο και να πεθάνει. Οι γιοί του έχουν ήδη φύγει. Γνωρίζει φυσικά πως είναι καμένο χαρτί. Δέν την έχουν κοπανίσει όλοι οι δικτάτορες. Ο Σαντάμ έμεινε και πέθανε στο Ιράκ. Πιθανώς αυτό να είναι γι αυτούς θέμα προσωπικής τιμής. Αναμφισβήτα όμως είναι τελειωμένος.