Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Και γηραιά και τσιφούτα η Αλβιών!

Τελικά, το ΥΠΕΞ έφερε στην Ελλάδα με C130 όσους Αιγυπτιώτες επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα των Πυραμίδων.  Αυτό οφείλει να κάνει κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, έστω κι αν μαστίζεται από οικονομική κρίση: να προστατεύει τους πολίτες του, ακόμα κι αν έχουν πάει με πλοίο στη Γάζα!
Και η Βρετανία αποφάσισε να επαναπατρίσει τους υπηκόους της, αλλά με κάποιο αντίτιμο: 300 λίρες το κεφάλι! Τι; Τζάμπα θα σηκώσει τα περήφανα αεροσκάφη της η Βασιλική Αεροπορία; Δωρεάν δεν κάνει τίποτε η Βρετανία. Ακόμα και το όπιο με το οποίο το 1810 πλημμύρισε την Κίνα, για να την ταπεινώσει και να αποκτήσει το Χονγκ Κονγκ, είχε απλώς μια μικρή έκπτωση στην τιμή. Για λίγο. Μέχρι να εθιστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού. ( http://www.sansimera.gr/articles/332 )

2 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Φίλε Λωτοφάγε 300 λίρες είναι φτηνά. Να σου υπενθυμίσω μία ακόμα καλύτερη αγγλική περίπτωση. Οταν το Χόνγκ Κόνγκ δόθηκε πίσω στους Κινέζους, πολλοί ζήτησαν να μεταναστεύσουν στην Αγγλία. Οι πολίτε του Χόνγκ Κόνγκ είχαν άλλωστε αγγλικό διαβατήριο της Κοινοπολιτείας. Αλλα η Αγγλία ανακοίνωσε οτι άλλα τα κοινοπολιτεικά διαβατήρια (δεν πιάνονται), και άλλα τα κανονικά. Ετσι οι μάζες έμειναν πίσω και τελικά απο το Χονγκ Κόνγκ στην Αγγλία επετράπει η επιλεκτική μετανάστευση 50 χιλιάδων μόνον, ανάλογα με τον πλούτο που θα μετάφεραν μαζί τους.

Λωτοφάγος είπε...

@ χαχαχα! Δεν το είχα παρακολουθήσει αυτό, Λόκους. Καταπληκτικό!
Αλλά γιατί απορώ; Έμποροι είναι οι άνθρωποι. Όχι ταμείο αλληλοβοήθειας.
Δες και αυτό το άρθρο του Kevin Featherstone στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_30/01/2011_430718