Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ο παράδεισος δεν μένει πια εδώ

Για σένα που τρέφεις ακόμα αυταπάτες ότι οι σκανδιναβικές χώρες είναι παράδεισος...

Και για σένα που απορείς με την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σε αυτές τις χώρες...

http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.com

3 σχόλια:

Ektoras είπε...

Καλημέρα αγαπητέ Λωτοφάγε. Έριξα και μια ματιά στα όσα είχα χάσει εν’τω μεταξύ, πάτησα και το link.
Πουθενά δεν υπάρχει ο Παράδεισος, αλλά σίγουρα οι Σκανδιναβικές και γενικά οι Βορειοευρωπαϊκές χώρες, τώρα που μιλάμε ή γράφουμε, απέχουν παρασάγγας από το μπάχαλο για να μην εκφραστώ αλλιώς που ζούμε εδώ και τα χειρότερα έπονται. Προσωπικά δεν χρωστάω τίποτα πλέον σε αυτό που λέγεται Ελλάδα, της έδωσα τα πάντα ακόμα και την υγεία μου. Δεν μου έδωσε πίσω τίποτα ούτε περιμένω να μου δώσει.
Αυτό που διάβασα στο link είναι πολύ άσχημο αλλά δεν μου κάνει και φοβερή εντύπωση έχοντας εις νου τα όσα παρόμοια εγκλήματα διαπράττονται καθημερινά εδώ, άλλα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλα μη.

Τώρα, σίγουρα υπάρχει κάποιος υφέρπον ρατσισμός στους Βορειοευρωπαίους όταν βλέπουν κάποιον με λίγο διαφορετικό χρώμα.
Δεν μιλάω για φασίστες νεοναζί, αλλά για τους υπόλοιπους.
Π.χ. στην Ελλάδα, σίγουρα θεωρούμαι ‘άρειος'. Καστανόξανθος, ανοιχτά μάτια και χρώμα.
Τα 4 χρόνια όμως εμπειρίας μου στην Αγγλία όπου οι καθαροί Άγγλοι είναι σαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, κάποιες στιγμές, ένοιωσα ακόμα και από ερωτήσεις, λίγο παράξενα.
Χίλιες φορές αυτό το λίγο παράξενα, παρά την τραγωδία τη δική μας.

Με λίγα λόγια μετάνιωσα που γύρισα.

Καλή εβδομάδα και πάντα καλά

Λωτοφάγος είπε...

@ Τα έχουμε ξαναπεί, Έκτορα, πολλοί από εμάς έχουμε σκυλομετανιώσει που επιστρέψαμε ή που δεν φύγαμε ποτέ.
Δεν ξέρω αν υπάρχει τέλεια χώρα. Ούτε τέλειος λαός.
Αλλά σίγουρα υπάρχουν χώρες όπου οι νόμοι εφαρμόζονται και δεν επαφίενται στον "πατριωτισμό των Ελλήνων". Διότι τις επιχειρησιακές συμβάσεις δεν τις ζήτησε η τρόικα, αλλά εκείνη η τάξη που βρήκε ευκαιρία να διαλύσει τώρα τα πάντα.
Ό,τι άφησε όρθιο, δηλαδή, εκείνο το 80% που σιγοντάριζε τη διάβρωση και που ψήφιζε για να συνεχιστεί η καταλήστευση της χώρας. Που έκλεινε τα ρέματα και φώναζε "πού είναι το κράτος;", που έχωνε τα παιδιά του στο δημόσιο και έτρεμε μήν αλλάξει η κυβέρνηση και απολυθούν προτού μονιμοποιηθούν. Που έκανε μπίζνες με χρήματα των ΔΕΚΟ και των ασφαλιστικών ταμείων. Που χτύπαγε κάρτα και έφευγε για να δουλέψει το μαγαζάκι ή το γραφείο του, που εισέπραττε τις επιδοτήσεις για να χτίσει μεζονέτες και να αγοράσει τζιπούρες.
Αυτά τα ανθρωπάκια που ζητωκραύγαζαν πέρσι τον Οκτώβρη, όταν ο Γιωργάκης της Μάργκαρετ έλεγε θρασύτατα "λεφτά υπάρχουν"!

ELvA είπε...

Σ ευχαριστω για το link!

Nα σαι καλα!