Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ένα διαρκές έγκλημα


Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, λίκνο των Ισραηλιτών είναι η Παλαιστίνη. Το 1967, κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, πίστευα πως η Αίγυπτος ήθελε να καταλάβει το Ισραήλ. Μόνο όταν μεγάλωσα έμαθα ότι στην περιοχή κατοικούσε προηγουμένως μια φυλή χωρίς συγκροτημένο κράτος, η οποία το 1948 καταδικάστηκε σε αργό αφανισμό.
Οι Ισραηλινοί εκδικούνται τους Παλαιστινίους για τους διωγμούς αιώνων που υπέστησαν από… τους Ευρωπαίους! Εξάλλου, ο Γιαχβέ τους είναι ένας βλοσυρός, εκδικητικός θεός, που δοκιμάζει με σαδιστικό τρόπο την πίστη ανθρώπων όπως ο Αβραάμ ή ο Ιώβ (και ευθύνεται που έχασα τόσο νωρίς τη δική μου)!
Αν και οι Ρωμαίοι δεν τους αγαπούσαν ιδιαίτερα, ήταν οι Χριστιανοί αυτοί που τους θεώρησαν δολοφόνους του (επίσης Εβραίου) Ιησού και τους κυνήγησαν ανελέητα μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως είναι φυσικό, οι συνεχείς αυτοί διωγμοί διαστρέβλωσαν την προσωπικότητα των Εβραίων και τους έστρεψαν στη συσσώρευση κεφαλαίων μέσω του εμπορίου ή της τοκογλυφίας (λέγε με τράπεζα), για να έχουν πολιτική επιρροή. Ο Εντουάρντο Γκαλεάνο (Καθρέφτες, 2009, εκδ. Πάπυρος) λέει πως η Αγγλία είχε διώξει τους Εβραίους από το 1290, ενώ ακολούθησαν η Γαλλία, η Αυστρία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Από την Ισπανία, όπου είχαν ζήσει 13 αιώνες, κατέφυγαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και ειδικά στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη. Όταν, το 1596, ο Σέξπιρ έγραψε τον «Έμπορο της Βενετίας», πιθανότατα δεν είχε δει ποτέ από κοντά έναν εβραίο τοκογλύφο τύπου Σάιλοκ. Απλώς υιοθέτησε το στερεότυπο.
Στον 20ό αιώνα, οι Αμερικανοεβραίοι αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι η 7η τέχνη ήταν εξαιρετικό μέσο προπαγάνδας, και το αξιοποίησαν ιδρύοντας τις πρώτες εταιρείες παραγωγής στο Χόλιγουντ. Αν προσέξει κανείς τα ονόματα στις ταινίες, θα νομίσει πως ο μισός πληθυσμός των ΗΠΑ είναι εβραϊκής καταγωγής, όπως και όλοι οι… ψυχίατροι. Αν προσέξει καλύτερα, θα δει ότι κάθε φορά που το Ισραήλ ετοιμάζει επίθεση κατά των Παλαιστινίων ή του Λιβάνου, βγαίνουν στην κυκλοφορία ταινίες και βιβλία που υπενθυμίζουν το Ολοκαύτωμα.
Τον Δεκέμβριο του 2008, 1.500 άνθρωποι, εκ των οποίων 400 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους κατά τον βομβαρδισμό της Γάζας –της μεγαλύτερης φυλακής στον κόσμο! Σε μια στενή λωρίδα γης, ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν καταδικαστεί σε αργό θάνατο επειδή το 2007 ψήφισαν τη Χαμάς. 
Τον περασμένο Ιανουάριο, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε όταν η Μοσάντ παραχάραξε δεκάδες βρετανικά διαβατήρια για να στείλει τους πράκτορές της στον Ντουμπάι και να σκοτώσουν στέλεχος της Χαμάς! Στη βρετανική Βουλή ακούστηκε ο χαρακτηρισμός «κράτος-παρίας», ενώ ο τότε ΥΠ.ΕΞ Ντέιβιντ Μίλιμπαντ (εβραϊκής καταγωγής και οι ίδιος) απέλασε ισραηλινό διπλωμάτη. Το Ισραήλ εκδικήθηκε, πείθοντας τον Καναδά να μην δώσει βίζα στον φιλοπαλαιστίνιο βουλευτή Τζόρτζ Γκάλογουεϊ, ενώ πρόσφατα αρνήθηκε την είσοδο στον αμερικανοεβραίο καθηγητή του ΜΙΤ Νόαμ Τσόμσκι.
Τον ίδιο μήνα, ο 81χρονος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε την κατασκευή σιδερένιου τείχους μήκους 14 χλμ και βάθους 30 μέτρων που θα αχρηστέψει τα τούνελ τροφοδοσίας της Γάζας! Δύο δισεκατομμύρια δολάρια είναι η ετήσια ανταμοιβή της Αιγύπτου για τη συμφωνία του Καμπ Ντέιβιντ επί Κλίντον. "Έγκλημα εναντίον της Ανθρωπότητας" χαρακτήρισε τον αποκλεισμό της Γάζας ο αμερικανοεβραίος καθηγητής του Πρίνστον Ρίτσαρντ Φαλκ, ενώ αντιρρήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους εξέφρασε και η Γιαέλ Νταγιάν, κόρη του… περιβόητου στρατηγού Μοσέ Νταγιάν!
Το Ισραήλ διαθέτει εδώ και δεκαετίες πυρηνικά όπλα, αλλά η Δύση σφυρίζει αδιάφορα. Την αποκάλυψη είχε κάνει ο πυρηνικός επιστήμονας Μορντεχάι Βανούνου, ο οποίος και εξέτισε για αυτήν ποινή κάθειρξης 18 ετών. Ωστόσο, οι ΗΠΑ το χρειάζονται, προκειμένου να επιτεθεί εν καιρώ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Έτσι, αδιαφορούν για την έκθεση του νοτιοαφρικανού δικαστή Γκόλντστοουν (εβραϊκής καταγωγής), που περιγράφει τα εγκλήματα κατά εφήβων, και ασκούν βέτο κάθε φορά που υπάρχει καταδικαστικό ψήφισμα στον ΟΗΕ. Ασύδοτο πλέον το Ισραήλ, ανακοίνωσε την ανέγερση 1.600 κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ακριβώς τη μέρα (9.3.10) που ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφτανε εκεί!
Να θυμίσω ότι στις 11 του περασμένου Νοεμβρίου, και η ψοφοδεής κυβέρνηση Παπανδρέου απείχε από την ψηφοφορία για καταδίκη των εγκλημάτων στη Γάζα, ενώ όλοι είδαμε την επίθεση Ερντογάν προς το Ισραήλ μέσα στον ΟΗΕ.
Όμως, κάτι αλλάζει σιγά σιγά: η τέως ΥΠ.ΕΞ Τζίπι Λίβνι ακύρωσε ταξίδι στη Βρετανία τον Δεκέμβριο επειδή είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης… εναντίον της, ο υφυπουργός Εξωτερικών Νταν Αγιαλόν έγινε δεκτός με συνθήματα κατά του Ισραήλ στην Οξφόρδη τον Φεβρουάριο, πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Νορβηγίας διακόπτουν τους δεσμούς με ισραηλινά ιδρύματα, νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο απέσυρε την επένδυσή του σε ισραηλινή στρατιωτική εταιρεία και καλλιτέχνες όπως ο Έλβις Κοστέλο ακυρώνουν τις συναυλίες τους (όχι, οι δικοί μας πάνε, μην ανησυχείτε).
Τον Μάρτιο η ΥΠ.ΕΞ της ΕΕ Κάθρην Άστον και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν έσπασαν τον αποκλεισμό για να δουν με τα μάτια τους την κατάσταση στη Γάζα, ενώ ο εβραϊκής καταγωγής Χένρι Σίγκμαν έγραψε στους Financial Times: «Το Ισραήλ μετατρέπεται από δημοκρατία σε καθεστώς άπαρτχάιντ».
Να θυμίσω ότι η οργάνωση του εβραϊκού λόμπι AIPAC διαθέτει 100.000 μέλη στις ΗΠΑ, 165 υπαλλήλους και 75 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ επηρεάζει το 76% των μελών Βουλής και Γερουσίας, όπως φάνηκε από την επιστολή 76 γερουσιαστών και 333 βουλευτών στη Χίλαρι Κλίντον, με την οποία ζήτησαν να εκτονωθεί η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ- Ισραήλ! Ωστόσο, το 2005 ιδρύθηκε η ειρηνόφιλη J Street, η οποία στήριξε 44 υποψηφίους των Δημοκρατικών –κόμμα που ψήφισε και το 78% των Αμερικανοεβραίων! Το κεφάλαιο εκκίνησής της δόθηκε από τον γνωστό Τζορτζ Σόρος. (Ποντίκι 21.4.10 και Καθημερινή 25.4.10).
Ο Ομπάμα δείχνει να συνειδητοποιεί πλέον ότι η σκανδαλώδης υποστήριξη προς το Ισραήλ βλάπτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και διόρισε τον φέρελπι 49χρονο Αμερικανοεβραίο βουλευτή Ρόμπερτ Ουέξλερ πρόεδρο σε ίδρυμα που θα παίξει παρασκηνιακό ρόλο για λύση στο Μεσανατολικό.
Απτόητο το Ισραήλ έριξε 60 εκατομμύρια λίτρα ακατέργαστων λυμμάτων από τα κατεστραμμένα εργοστάσια της Γάζας στη Μεσόγειο ανήμερα της Μέρας της Γης (22/4), ενώ έχει καταστρέψει και τα υδρευτικά έργα της Δυτικής Όχθης (στέρνες και κανάλια), παρόλο που η Παλαιστινιακή Αρχή εκεί είναι πλήρως υποταγμένη. Αντίθετα, οι ισραηλινοί έποικοι έχουν απεριόριστες ποσότητες νερού για τα κηπευτικά που στέλνουν ως οικολογικά στην Ευρώπη μέσω της εταιρείας Carmel Agrexco!
Πολύμηνες προσπάθειες ανθρώπων από διάφορες χώρες οδήγησαν στη ναύλωση πλοίων που μεταφέρουν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και οικοδομικά υλικά για τους αποκλεισμένους Παλαιστινίους. Το Ισραήλ απειλεί ότι δεν θα τους επιτρέψει να πλησιάσουν τις ακτές της Γάζας. Η Τουρκία δήλωσε συμπαραστάτρια. Προχθές, ο στολίσκος εμποδίστηκε από το Λιμενικό της Κύπρου να πιάσει λιμάνι και να πάρει ξένους ευρωβουλευτές και έλληνες βουλευτές που είχαν φτάσει εκεί. Να τονίσω ότι στην εξουσία βρίσκεται το ΑΚΕΛ, κομουνιστικό, υποτίθεται κόμμα. Να θυμίσω ότι τα στελέχη του, το 2004, ήθελαν να ψηφίσουν το επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν. Δεν περίμενα να υποστηρίξει την προσπάθεια μια τέτοια κυβέρνηση. Η φιλοαραβική πολιτική του Μακαρίου έχει πια ξεχαστεί. Ήλπιζα όμως ότι δεν θα έφτανε στην εθελοδουλεία!

Για τη Γάζα, δείτε τις ανταποκρίσεις της Ντίνας Βαγενά στην Ελευθεροτυπία, όπως: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=118840
Για το μποϊκοτάζ, δείτε http://www.bigcampaign.org/
Για να παρακολουθήσετε το ταξίδι, www.shiptogaza.gr
Για την Κύπρο, http://politispittas.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html 
   

4 σχόλια:

mtryfo είπε...

Δυστυχώς τα πράγματα αγρίεψαν περισσότερο απο χθες που ανάρτησες το θέμα σου αγαπητέ Λωτοφάγε...

Τώρα πια έχουμε ΚΑΙ νεκρούς και η τουρκική κυβέρνηση ειναι "επι ποδός"...
Να χρησιμοποιήσω την παλιά έκφραση "ο θεός να βάλει το χέρι του" (λες και υπήρχε ποτέ για να έχει και χέρι!)... αλλά αυτοί οι άνθρωποι ειναι και αχρείοι και επικίνδυνοι...

Είδα με ενδιαφέρον τα links που παραθέτεις, ειδικά στου Πήττα υπάρχει πολύ "ζουμί" στα σχόλια που ακολούθησαν...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς, Μαρία. Τι να πω;
Ένας λαός που έζησε το ολοκαύτωμα, το επιβάλλει τώρα σε έναν άλλο!
Και από τη λύσσα τους δεν διστάζουν να σκοτώσουν άοπλους ακτιβιστές!
Ναι, κάθε άρθρο του Πήττα ξυπνάει πάθη! Άλλωστε ανέκαθεν το Κυπριακό ξυπνούσε πάθη. :))

Λωτοφάγος είπε...

Μόλις τώρα είδα ότι ο μπλογκοδαίμων έφαγε μια ολόκληρη φράση μετά το "αν προσέξει καλύτερα...", με αποτέλεσμα να μην βγαίνει νόημα.
Ζητώ συγγνώμη.

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Jesus loves you