Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Μες στην τούρλα του Σαββάτου...


[Του Ηλία Μακρή]
… αποκαλύφθηκε ξαφνικά ότι το Θέατρο Δώρας Στράτου είναι αυθαίρετο, και κάποιοι τύποι που εμφανίστηκαν ως ιδιοκτήτες 7.000 στρεμμάτων (κι αυτοί με χρυσόβουλλα;) απαιτούν την έξωσή του από το Λόφο του Φιλοπάππου! Ώστε γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια οι αρχές έκλειναν το λόφο με κάγκελα, τάχα για να τον προστατεύσουν;
… η Νομαρχία Αθηνών θέλει να κτίσει δύο (αριθμός 2!) πολυώροφα κτίρια στην Ακαδημία Πλάτωνος, θάβοντας για πάντα αρχαιότητες που δεν έχουν ακόμη βγει στο φως! Ο Σκάι –ως «άτυπο» Υπουργείο Περιβάλλοντος- οργανώνει συναυλία διαμαρτυρίας με Θηβαίο και Τσακνή αύριο Κυριακή στις 4, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος! Εκτός από τα ΙΧ σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το λεωφορείο 051 από την Ομόνοια.
… έκθεση του ΟΗΕ διαπιστώνει ότι αν εμείς οι Έλληνες συνεχίσουμε τον τρόπο ζωής μας, θα χρειαστούμε άλλους τρεις πλανήτες για να τους ξεζουμίσουμε! Ήδη παγκοσμίως ερχόμαστε δεύτεροι στην κατασπατάληση των φυσικών πόρων και της ενέργειας! Πρώτες είναι φυσικά οι ΗΠΑ. Σκεφτείτε να είχαμε και βιομηχανία! Νομίζω ότι είναι καιρός να εκλογικεύσουμε τη συμπεριφορά μας, αντί να το παίζουμε ελληναράδες με κούφια λόγια!
… ο δήμαρχος της Κορώνειας (ναι, της λίμνης που πνέει τα λοίσθια) επωφελήθηκε της εθνικής αργίας για να κόψει 14 (!) πεύκα στην αυλή δημοτικού σχολείου, με την πρόφαση ότι οι γονείς παραπονιούνται για αλλεργίες των παιδιών τους! Η είδηση είναι ότι υπήρχαν ακόμα… πεύκα στο προαύλιο.
Στον αντίποδα των κακών ειδήσεων, δύο δίδυμοι δεκάχρονοι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος Θες/νίκης αποφάσισαν, αντί για πάρτι γενεθλίων, να οργανώσουν με τους φίλους τους δενδροφύτευση της πλατείας! Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης ενθουσιάστηκε τόσο με την πρωτοβουλία των παιδιών ώστε έβαλε εργάτες να ανοίξουν 50 λάκκους για τα δενδρύλλια και αυλάκια ποτίσματος! Με τέτοια παιδιά, οι ελπίδες μου αναπτερώνονται.

8 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ας το ελπίσουμε, λωτοφάγε...
Έχουμε άλλη επιλογή;
Καλό σ/κ.

Unknown είπε...

Ο Νομάρχης μετά το κάζο των αναβολικων της Εθνικής Ομάδος της Άρσης Βαρών δεν κάθεται ήσυχος;Σε λίγο έρχονται Χριστούγεννα και θα τον απολαύσουμε στο σαφάρι που θα κάνει μπροστά στα τσιγγέλια της κρεαταγοράς.

Τα ονοματεπώνυμα αυτών που διεδικούν τα 7.000 στρέμματα και το Θέατρο της Δώρας Στράτου καθώς και των δικηγόρων τους μήπως πρέπει να δοθούν στην δημοσότητα;

Sophia είπε...

Δεν αμφιβάλλω πως γονείς θα συναίνεσαν για να κοπούν τα δέντρα.Το βλέπω κάθε μέρα, ζώντας σε επαρχία.Οι- έλληνες -γονείς, της δικής μου περιορισμένης εμπειρίας έστω, έχουν γίνει φοβικοί σε σχέση με τα φυσικά στοιχεία.(Έτσι, για να ΄μαι και πάλι "με κόντρα τον καιρό".)

Ελπίζω σε καλύτερες ειδήσεις σε σχέση με το θέατρο.

Καλό μήνα.

mtryfo είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα Λωτοφάγε

Είδες μωρέ που όλο παραπονιόμαστε ότι είμαστε σε όλα τελευταίοι...να που πιάσαμε και την δευτεράντζα παγκοσμίως...τρομάρα μας!!!

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα πιτσιρίκια στο Πανόραμα...ας τα βλέπει και ο δήμαρχος της Θεσ.νίκης που κατοικεί στο Πανόραμα μπας και πάρει μαθήματα ο ατσαλάκωτος!!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Όχι, δεν έχουμε, Σπίθα. Καλό μήνα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μετά τη γενική κατακραυγή τα "μάζεψε", κ. Βαρδάκα, και δηλώνει έτοιμος να ανταλλάξει το οικόπεδο με κάποιο άλλο "ίσης αξίας"! Δηλαδή; Σε άλλο αρχαιολογικό χώρο;
Και βέβαια θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα, αλλά πότε δόθηκαν; Εδώ την περασμένη φορά ήθελε να δώσει ονόματα ο Χατζηγάκης, ενώ οι δημοσιογράφοι κρατούσαν... αιδήμονα σιωπή!

Λωτοφάγος είπε...

@ Κάποτε, Σοφία, την εθνική οδό Αμφιλοχίας-Άρτας κοσμούσαν πυκνές δενδροστοιχίες από πανύψηλες λεύκες. Κάποια στιγμή, οι Αρτινοί διαμαρτυρήθηκαν πως -παρόλο που ήταν μακριά από την πόλη-προκαλούσαν αλλεργίες και κόπηκαν! Προτιμούν τα γνήσια και δοκιμασμένα καυσαέρια.
Βγάζουμε τα μάτια μας με τα χεράκια μας σε αυτή τη χώρα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχουμε και καλύτερο ρεκόρ, Μαρία: την πρωτιά στο λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο στην Ευρώπη!
Μα οι κάτοικοι του Πανοράματος τον βγάζουν, άκουσα. Όχι οι πραγματικοί κάτοικοι της πόλης, που είναι οι φτωχοί, οι μετανάστες και οι φοιτητές.