Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει!

«Απορώ πώς δεν τον έχουν σκοτώσει ακόμα!», δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Κάστρο, υπονοώντας ότι ο Ομπάμα δεν είναι αυτός που δείχνει. Διότι, αν ήταν πράγματι επικίνδυνος για το αμερικανικό κατεστημένο, δεν θα είχε φτάσει να διεκδικεί με αξιώσεις την προεδρία. Συμπτωματικά (;), την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν δύο νεοναζί που σκόπευαν να τον δολοφονήσουν!
Παρακολουθώ, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, με ενδιαφέρον την πορεία του πρώτου έγχρωμου υποψηφίου στην ιστορία των ΗΠΑ: τη χαρισματική του προσωπικότητα, τη δυναμική του φιγούρα, τις δηλώσεις και τις ανασκευές τους (όπως στη στάση του απέναντι στο Ισραήλ) και, κυρίως, τον πακτωλό των δολαρίων που του προσφέρει το οικονομικό κατεστημένο.
Τον παρακολουθώ χωρίς προκαταλήψεις, διότι πολύ θα ήθελα να εκλεγεί ένας αλλιώτικος πρόεδρος που να μην είναι υποχείριο ή αχυράνθρωπος. Και ο γιος ενός Κενυάτη και μιας λευκής θα μπορούσε να είναι ο προπομπός μιας νέας, πολυπολιτισμικής Αμερικής που θα δίνει πράγματι ευκαιρίες σε όλους. Είναι όμως;
Υποψήφιος αντιπρόεδρός του ένας γερουσιαστής με 35χρονη καριέρα, που υπήρξε τρεις φορές πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Τζο Μπάιντεν. Αυτός, λοιπόν, όπως γράφει ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου (Καθημερινή 26/10/08), δήλωσε σε οπαδούς του κόμματος στο Σιάτλ στις 19/10: «Συγκρατήστε τα λόγια μου. Δεν θα έχουν περάσει έξι μήνες (από την ανάληψη της προεδρίας) προτού ο Ομπάμα δώσει εξετάσεις απέναντι σε όλο τον κόσμο, όπως έδωσε ο Τζον Κένεντι… Ακόμη κι αν ξεχάσετε όλα τα άλλα που σας είπα, αυτό να το θυμάστε. Θα είναι μια διεθνής κρίση, μια τεχνητή κρίση, για να διαπιστωθεί τι κότσια έχει αυτός ο άνθρωπος. Θα χρειαστεί να λάβει ορισμένες πολύ σκληρές αποφάσεις –δεν ξέρω τι ακριβώς αποφάσεις, αλλά σας υπόσχομαι ότι αυτό θα συμβεί».
Στις 18/10 στο Σαν Φρανσίσκο είχε κάνει παρόμοια πρόβλεψη: «Θα αντιμετωπίσουμε μείζονα διεθνή πρόκληση. Κι αυτό γιατί πρόκειται να τον τσεκάρουν, όπως τσέκαραν τον νεαρό Τζον Κένεντι. Θα τον τσεκάρουν. Και θα διαπιστώσουν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ατσάλι στη σπονδυλική του στήλη»!
Σε τι αναφέρεται ο κ. Μπάιντεν; Στην Κρίση της Κούβας το 1962, που παραλίγο να οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα πυρηνικό; Τον αποφύγαμε τότε, αλλά ο Κένεντι αναγκάστηκε να χωθεί μέχρι τα μπούνια στον πόλεμο του Βιετνάμ μέχρι τη δολοφονία του.
Μήπως αναφέρεται στην 11η Σεπτεμβρίου 2001 που έσπρωξε τον Μπους να ξεκινήσει δύο αδιέξοδους πολέμους; Ή μήπως και στις δύο; Θα δείξει. Πάντως, κάτι ξέρει που δεν ξέρουμε. Και φοβάμαι πολύ αυτά που δεν ξέρουμε…

9 σχόλια:

Hypocrite lecteur είπε...

Αν μου επιτρέπεις καλέ μου Λωτοφάγε, η συγχρονικότητα δεν συνεπάγεται και αιτιότητα. Πάντα υπάρχουν κρίσεις κάπου και όταν είσαι πλανητάρχης σε αφορούν όλες. Πότε και επί ποιον πρόεδρο δεν υπήρχε κρίση; Ο Ομπάμα θα είναι άλλος ένας μετριοπαθής Αμερικάνος πρόεδρος. Που για τα δικά μας δεδομένα σημαίνει δεξιότερα της δικιάς μας δεξιάς.

squarelogic είπε...

..πάντως ελπίζουμε καλύτερος απ τον brain dead W. και την ακραία φράξια που τον στήριξε...Ισως και για το καλό του Συστήματος να ήρθε η ώρα για κάτι πιο μετριοπαθες.Θα δείξει απ τις πρώτες του νομοθετικές κινήσεις εφόσον βέβαια βγει.
Το ερώτημα είναι ποιοί θα τον τσεκάρουν?
Μάλλον το στρατιωτικο-οικονομικό κατεστημένο των ίδιων των ΗΠΑ...
Και αν βρουν ότι τους έχει ξεγελάσει,καλό είναι να φυλά το κεφάλι του καλύτερα απ τον Τζων Κέννεντυ.

Locus Publicus είπε...

Ο Ομπάμα θα είναι μια καλή αρχή. Δεν είναι βέβαια επαναστάτης, έρχεται μέσα απο το ίδιο σύστημα που θέλει να αλλάξει, και χρηματοδοτείται απο αυτό. Αλλα στη λαική βάση, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τεράστια δυσαρέσκεια για την πορεία της χώρας. Πρώτο βήμα λοιπόν, η ελπίδα. Το τί ακριβώς θα μπορέσει να κάνει, θα εξαρτηθεί και απο τη λαική συμμετοχή και υποστήριξη. Προσωπικά, θα τον υποστηρίξω.

Ο W ήταν μια θλιβερή παρένθεση στην ηγεσία της χώρας. Στην ουσία, ήταν μια μαριονέττα για συμφέροντα των πετρελαικών και αμυντικών συμφερόντων. Κατέστρεψε τα πάντα.

Δεν φοβάμαι οτι θα σκοτώσουν τον Ομπάμα, αν εκλεγεί. Ολοι έχουν συμφέρον απο την εκλογή του. Η λαική βάση θέλει έναν Κέννεντυ, το Corporate America θέλει αλλαγές (για να παραμείνει με άλλα ρούχα στην εξουσία), η αυτοκρατορία θα κάνει regroup και θα βάλει νέους στόχους. Τα επόμενα οκτώ χρόνια θα είναι τα σημαντικότερα της Αμερικανικής ιστορίας. Αν εκλεγεί ο Μακ Κέιν, η παρακμή θα γίνει κατακόρυφη πτώση.

Albus Genius είπε...

Για να ΜΗΝ ξέρεις λοιπόν. Δημιουργήθηκε ήδη η παγκόσμια οικονομική κρίση από τράπεζες επενδυτικές "προστατευμένες" από κρατική εποπτεία.Απομένει η εκλογή. Οι αποφάσεις του Ομπάμα και η άνοδος του Χρηματιστηρίου και η νέα εποχή. Η πολυπολιτισμική Αμερική της ενότητας λευκών μαύρων ισπανόφωνων κατασκευάζεται. Η κρίση θα τελειώσει με χάσιμο των επενδύσεων ασιατών και λοιπών "ανεπτυγμένων". ΄Ομως ο καπιταλισμός διέρχεται κρίση τόσο μεγάλη που θα πλουτίσουν οι πλούσιοι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Hypocrite Lecteur,
Καλώς τον! Τελείωσες το διδακτορικό και πήγες στρατό; Καλός πολίτης, φίλε μου.
Κρίσεις υπάρχουν εδώ και 200 χρόνια. Το θέμα είναι η τεχνητή κρίση, που οδηγεί σε πολέμους και συμφορές. Που καταστρέφει εκατομμύρια ζωές και διαλύει χώρες. Για τέτοια κρίση μιλάει ο Μπάιντεν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Το κόλπο είναι, Squarelogic, ότι μπορεί να γλιτώσαμε το 1962 τον τρίτο παγκόσμιο, αλλά τώρα διαθέτουν πολλοί πυρηνικές κεφαλές! Και ο κάθε φρενοβλαβής παίζει γκολφ με τον πλανήτη!

Λωτοφάγος είπε...

@ Λόκους, ο W. δεν ήταν απλώς μια θλιβερή παρένθεση. Ήταν καταστροφή! Κι αν εκλεγεί ο Μακέιν, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική, διότι αυτός και η Πέιλιν εκπροσωπούν τη "βαθιά Αμερική" των άξεστων και θρησκόληπτων ρατσιστών.
Το πρόβλημα, βέβαια, είναι πως ο Ομπάμα είναι κι αυτός υποχείριο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Albus Genius, πιστεύεις ότι η κρίση αυτή κατασκευάστηκε για να απορροφήσει τους πόρους από την Ασία και την Ευρώπη; Πιθανότατα.

Κλαζoμένιoς είπε...

Πάντως για δολοφονία του μην φοβάστε!

Αυτός έχει, λέει, 7 {εφτά} αδέρφια κι όχι μόνο δύο όπως ο Τζών.

Αποκλείεται να καταφέρουν να τα σκοτώσουν όλα...

Τα περί ...υποχειριότητας πάντως, μού φαίνονται υπερβολικά. Πολύ συνωμοσιολογικά.

Και επιπλέον λειτουργούν και ως πρόσχημα απαλλαγής από την ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη, που πάντοτε έχουμε κι εγώ και σείς κι ο ...Χατζηπετρής.
Πολύ δε περισσότερο όποιος παίρνει κάτι δεκάδες εκατομμύρια ψήφους.