Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Βήματα προς τα πίσω ή προς τα εμπρός;

http://huli.gr/news/n/1601869/apotropaio-egklhma-sto-pakistan-viasan-kai-straggalisan.html
Αυτό το αγγελούδι, που απήχθη μπροστά από το σπίτι του, βρέθηκε την Τρίτη στραγγαλισμένο και βιασμένο στα σκουπίδια. Ήταν μόλις 7 χρονών και το 13ο παιδί που δολοφονείται με τον ίδιο τρόπο στην πόλη Κασούρ του Ανατολικού Πακιστάν, τα δύο τελευταία χρόνια.

https://www.altsantiri.gr/kosmos/nees-diadilosis-sto-pakistan-meta-ton-viasmo-ke-ti-dolofonia-enos-7chronou-koritsiou-ikones/
Όμως, η ζωή ενός παιδιού σε μια χώρα φτωχή και πολυάνθρωπη μετράει ελάχιστα για τις αρχές. Ο πατέρας της δήλωσε πως οι αστυνομικοί τρωγόπιναν στο σπίτι του και έφευγαν, χωρίς να ασχολούνται καθόλου. Μετά την ανεύρεση του πτώματός της, όμως, ξέσπασαν ταραχές εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι πυροβόλησαν τους διαδηλωτές και σκότωσαν δύο από αυτούς!

https://www.altsantiri.gr/kosmos/nees-diadilosis-sto-pakistan-meta-ton-viasmo-ke-ti-dolofonia-enos-7chronou-koritsiou-ikones/

Διάβασα κάποια σχόλια για τις καθυστερημένες κοινωνίες των μουσουλμάνων, για την επιστροφή του Μεσαίωνα κλπ. Μου φαίνονται το ίδιο ρατσιστικά και υποκριτικά όπως και η φράση του Τραμπ "shit countries". Αφού πρώτα οι δυτικοί απομύζησαν τις άλλες ηπείρους και αποδεκάτισαν τον πληθυσμό τους με σφαγές και λοιμούς, εγκατέστησαν ανδρείκελα, για να τους πουλάνε όπλα και να φτιάχνουν πολέμους.
Αυτοί οι λαοί δεν πρέπει να μορφωθούν, για να μην διεκδικήσουν κάποια στιγμή την εξουσία. Πρέπει να είναι τόσο φτωχοί, ώστε ο αγώνας για την επιβίωση να καλύπτει κάθε άλλη σκέψη. Το ίδιο μοντέλο εφαρμόζεται εξάλλου και στους φτωχούς των ίδιων των ΗΠΑ.

Συνεπώς, κάθε μαζική διαμαρτυρία εναντίον των εγκάθετων και διεφθαρμένων κυβερνήσεων είναι ένα βήμα μπροστά. Όπως και οι διαδηλώσεις στην Ινδία κατά των ομαδικών βιασμών γυναικών: υπάρχουν κάποιοι εκεί που βλέπουν τις γυναίκες σαν πατάκια για τα πόδια. Υπάρχουν και άλλοι, όμως, που διαμαρτύρονται και απαιτούν δικαιοσύνη, αντί να κατεβάζουν το κεφάλι και να αδιαφορούν.
Κι αυτό είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Πότε άλλωστε η αλλαγή νοοτροπίας έγινε χωρίς πολύχρονους αγώνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: