Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Το κάστανο Παΐσιου

Μόλις έμαθα ότι οι χιλιάδες που περίμεναν στην ουρά προσκυνούσαν ένα βρασμένο κάστανο που είχε ευλογήσει ο Παΐσιος! 
Δηλαδή η κατάσταση είναι τρισχειρότερη από όσο νόμιζα. Μετά τη ζώνη της Παναγίας και κάποια λείψανα της αμφιλεγόμενης Ελένης του Κωνσταντίνου, προσκυνούν τώρα ξηρούς καρπούς!
Ο @prezatv ανέβασε στο τουίτερ το καλύτερο σχόλιο: ένα σκίτσο αγνώστου.


Ο σπόρος που έσπειρε ο Χριστόδουλος δεν μας γέμισε μόνο θρησκόληπτους που σταυροκοπιούνται ξαφνικά μέσα στο τρένο τρομοκρατώντας αθώους πολίτες.
Οδηγεί αργά και σταθερά σε σαουδαραβικό σκοταδισμό. Σε συνδυασμό δε με τη δίκη της Χ.Α. που καρκινοβατεί δυόμισι σχεδόν χρόνια τώρα, αφαιρεί τα τελευταία ψήγματα αισιοδοξίας. Διότι όλοι αυτοί ψηφίζουν. Τους χειρότερους, και πάντα συντεταγμένα.
Σε αντίθεση με τα ανέμελα νιάτα, τα οποία όφειλαν να είναι χθες στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενα για την ποινή της Ηριάννας. Δυστυχώς, προτίμησαν το Μοναστηράκι και τις παραλίες, αφού δεν αντιλαμβάνονται πόσο εύκολα θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση της.

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Γεια σου Λωτο.
Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, όταν όμως βλέπω ανθρώπους έτοιμους να προσκυνήσουν από κάστανα μέχρι και αποξηραμένα περιττώματα, αρκεί να τους πουν ότι είναι θαυματουργά, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά αγναντεύοντας τις εξελίξεις.
Από την άλλη, μήπως εκείνοι που εκσεφενδόνισαν καφέδες, στην έτσι κι αλλιώς ολιγάριθμη συγκέντρωση για τη Ηριάννα, εναντίον του Φίλη και του Ξυδάκη να κάτσουν να σκεφτούν μήπως σημαδεύουν λάθος στόχο;

Λωτοφάγος είπε...

Καλησπέρα, φίλε μου.
"Να κάτσουν να σκεφτούν", είπες; Μα και μόνο το γεγονός ότι εκσφενδόνισαν καφέδες σε δυο πρώην υπουργούς οι οποίοι προσπάθησαν να αλλάξουν κατεστημένες καταστάσεις και να αποδυναμώσουν την Εκκλησία, δείχνει πόσο ανεγκέφαλοι είναι. Εξάλλου είναι επώδυνο να κοιταχτείς στον καθρέφτη.

vassper είπε...

Ειναι τραγικό να προσκυνούν κάστανα και ταυτόχρονα να κατακρινουν τους τζιχαντιστές και να λοιδωρούν τους Συρους πρόσφυγες ως απολίτιστους. Αναρωτιέμαι αν ήταν πάντα έτσι οι Ελληνες ή επιδεινωθηκαν τα τελευταία χρόνια? και γιατί? Φταίει η κρίση, η υποβάθμιση της δημόσια ζωής, η πολύ τηλεόραση και το χαμηλο της επίπεδο? Και πάλι, δεν κατανοώ τα νέα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Λωτοφάγος είπε...

Εν αρχή ην Χριστόδουλος, Vassper. Η πολιτική του ήταν πανέξυπνη και αποτελεσματική σε μια εποχή φούσκας, όπου οι νεότεροι αισθάνονταν μετέωροι, "Έλα όπως είσαι", τους καλούσε.
Περίπου την ίδια εποχή, η Κανέλη απενοχοποίησε τους κρυπτοχριστιανούς της Αριστεράς. Η τηλεόραση με τα μέινστριμ και τα λούμπεν κανάλια, οι θαυματουργές εικόνες, διάφοροι πολιτικοί συνέβαλαν καθοριστικά.
Μετά ήρθε η κρίση. Όσοι δεν αντέδρασαν, έψαχναν για αποκούμπι. Ιδίως οι νεότεροι που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.
Από τότε εξελιχθήκαμε και φτάσαμε στο κάστανο.