Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Παπαδημιάδα

Την Τετάρτη το απόγευμα, η παρέα πήγαμε στον Ευαγγελισμό, για να επισκεφθούμε μια φίλη. Φεύγοντας είδαμε κάμερες και αστυνομία. "Αρρώστησε κανένας επίσημος;", αναρωτηθήκαμε προς στιγμήν, αλλά η υγεία της φίλης μάς ενδιέφερε περισσότερο. Όταν επέστρεψα σπίτι, έμαθα για την παγιδευμένη επιστολή στον Λουκά Παπαδήμο.

Το γεγονός ότι το ίδιο πρωί τρεις φουκαράδες είχαν υποστεί εγκαύματα σε "εργατικό ατύχημα" ελάχιστους απασχόλησε στο διαδίκτυο. Την ίδια αδιαφορία έδειξαν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Τι κι αν πρόκειται για νέους ανθρώπους που η ζωή τους καταστράφηκε; Ποιος νοιάζεται αν θα μπορέσουν να εργαστούν ξανά;
Έκτοτε, το θέμα συντηρείται διαρκώς με δελτία ειδήσεων και αψιμαχίες στο διαδίκτυο, λες και έγινε επίθεση από τον ISIS.
Αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές: αυτούς που γράφουν ύμνους για τον "καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης"(!!!) και τους άλλους που κονταροχτυπιούνται διαιωνίζοντας την ψεύτικη είδηση ότι ο Ευαγγελισμός διέκοψε την εφημερία για να περιθάλψει τον Παπαδήμο και τους φρουρούς του.
Οι άκρως επικίνδυνοι για την παγκόσμια ειρήνη και την κλιματική αλλαγή χειρισμοί του Τραμπ, ο βομβιστής του Μάντσεστερ -που για μιά ακόμη φορά "ήταν γνωστός στην αστυνομία"-, η νέα χούντα στο χρεοκοπημένο Πουέρτο Ρίκο, ο Τεμέρ στη Βραζιλία που διαπραγματεύεται την έξοδό του και ο τρόμος που σκοτεινιάζει και εκφασίζει την Ευρώπη δεν απασχολούν κανέναν.

του Τάσου Αναστασίου (δεν είναι και τόσο άσχετο όσο νομίζετε)

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είχαμε και τη μήνυση κατά του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ.Φιλιππάκη από τον Γ.Στουρνάρα για το κείμενο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό, ο Φιλιππάκης αναφέρεται σε μυστική συνάντηση Παπαδήμου-Στουρνάρα, κάτι πολύ ενδιαφέρον.  Παραδόξως, δεν άκουσα να γίνεται λόγος για αυτή. Μόνο για τις λέξεις με τις οποίες "στόλισε" τους δύο τραπεζίτες, και για τη φράση "προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα".
Από την άλλη, ο ίδιος έγραψε ψευδώς ότι τον συνέλαβαν και κατέβασε την ανάρτηση. Κάτι που θα ήταν απλώς φαιδρό στο μακρινό παρελθόν. Καθώς, όμως, η δημοκρατία αποδομείται μέρα με τη μέρα, το ψέμα αυτό προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην όποια ελευθερία του λόγου είχαμε μέχρι σήμερα. Έστω κι αν πολλές φορές ο λόγος αυτός γίνεται χυδαίος.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Καλά, σ' αυτήν την χώρα σα να έρχονται από μόνα τους τα γεγονότα για να μας κάνουν να διχαζόμαστε κάθε φορά και με κάτι διαφορετικό, άσε που τα "χτυπήματα" (εννοώ τα γεγονότα) είναι απανωτά. Ο νέος διχασμός ακούει στο όνομα "μακαρίτης (δόξα τον θεό χαχαχα!) ακατονόμαστος"... Η επικαιρότητα μάς ξεπερνά, αλλά ενίοτε έχει και...τις καλές της στιγμές! ;)

Λωτοφάγος είπε...

Πέτρα μου, πίστευα ότι ο Ακατονόμαστος θα μας έθαβε όλους. Τελικά έζησα και αυτή τη μέρα! Δύσκολα θα με παραξενέψει κάτι άλλο τόσο πολύ.
Καλό σου απόγευμα.