Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ο πλανήτης σε ζουρλομανδύα

του Μιχάλη Κουντούρη

7 σχόλια:

serenata είπε...

Κυριολεκτικά!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

H ευφυής λιτότητα του σκίτσου!

Λωτοφάγος είπε...

Ο Κουντούρης είναι ο μαέστρος του λιτού σκίτσου. Δεν είναι τυχαίο που τόσο συχνά παίρνει ευρωπαϊκά βραβεία. Εύστοχος και παγκόσμιος. Για μένα είναι ο Καβάφης των σκιτσογράφων, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι οι εξαίσιοι σχολιαστές της επικαιρότητας. Και οι έλληνες σκιτσογράφοι νομίζω πως είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως. Τόσο από εικαστικής όσο και από πολιτικής πλευράς.
Καλό σαββατοκύριακο, φίλοι μου.

Mia Petra είπε...

Τετριμμένο αλλά ταιριάζει:
μια εικόνα χίλιες λέξεις..
Καλημέρα και καλή Κυριακή ✿

Γλαύκη είπε...

Η επιλογή σου σήμερα είναι εξαιρετική!
Όσο γι' αυτά που αναφέρεις για τυς Έλληνες σκιτσογράφους σε σχόλιό σου παραπάνω συμφωνώ και θα ήθελα πραγματικά να έχω σε συλλογή τα εκλεκτά τους έργα!
Πάντα αρέσει στον Έλληνα να καυτηριάζει μέσα από το χιούμορ κοινωνικές ή πολιτικές καταστάσεις. Έχουμε ιστορία σε αυτό το "σπορ" και επίσημα και ανεπίσημα μέσα σε συντροφιές!
Καλή εβδομάδα, Λωτοφάγε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ελπίζω να πέρασες μια όμορφη Κυριακή, Πέτρα μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εδώ και χρόνια, Γλαύκη, συλλέγω σκίτσα των αγαπημένων μου σκιτσογράφων, όπως επίσης και λευκώματα που έχουν εκδώσει κατά καιρούς.
Χάρη στη σχολή του Ορνεράκη, οι νεότεροι έχουν ανεβάσει το εικαστικό μέρος σε πολύ υψηλά επίπεδα και πραγματικά απολαμβάνεις χαριτωμένες φιγούρες που συνοδεύουν τα καυστικά σχόλια. Ελευθεροτυπία, Ποντίκι και Εφημερίδα των Συντακτών εκκόλαψαν ταλέντα εκπληκτικά. Συγκρίνω τα σκίτσα τους με αλλοδαπών (εξαιρείται ο βραζιλιάνος Latuff που είναι εξαιρετικός) και νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για τους δικούς μας.
Καλή εβδομάδα και σε σένα.