Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο "σύντροφος" Μελανσόν

"Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν", απάντησε ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ενθουσιάζοντας εγχώριους αστέρες

από εδώ
Σύντροφε Μελανσόν, επίτρεψέ μου να σχολιάσω λιγάκι τη φράση σου :
  • Όπως ακριβώς υποστηρίζω οποιαδήποτε ελληνική ομάδα αγωνίζεται στο εξωτερικό, κατά τον ίδιο τρόπο θυμώνω όταν κάποιος μιλάει απαξιωτικά για την κυβέρνηση της χώρας μου. Πόσο μάλλον, αν δεν εμπλέκεται (ακόμη) σε σκάνδαλα, όπως η δική σου.
  • Το να αρχίζεις τη φράση σου με τις λέξεις "εγώ δεν είμαι... " αποτελεί αχρείαστο ετεροκαθορισμό. Περιμένουμε να μας πεις τι είσαι και τι προτίθεσαι να κάνεις. Χωρίς μεγαλοστομίες.
  • Το να καταφέρεσαι εναντίον μιας χώρας που αγωνίστηκε απελπιστικά μόνη στην αρένα με τα θηρία, ενώ η ευρωπαϊκή (κι η εγχώρια) Αριστερά παρακολουθούσε από τις κερκίδες μασουλώντας πασατέμπο, δεν συνάδει με το ήθος που οφείλεις να δείχνεις. 
Διότι, όταν ακούνε το όνομα "Τσίπρας", οι Ευρωπαίοι σκέφτονται "Ελλάδα". Κι αυτό δεν αλλάζει.
  • Η παροιμία λέει, "βάζει κι η Μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες". Είναι δυνατόν να συγκρίνεις τη χώρα σου, δεύτερη οικονομία της ΕΕ, με μια καθημαγμένη χώρα, η οποία έχει τον Ερντογάν γείτονα, τον Σόιμπλε αντίπαλο και τον Κούλη αντιπολίτευση;
  • Η φράση σου, "Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία η οποία να τους λέει όχι", είναι απόλυτα ειλικρινής. Πράγματι, όταν οι πρόγονοί μας πολεμούσαν τους Ιταλούς εισβολείς, οι Γάλλοι αναρωτιούνταιν "Pour qui et pourquoi?" (για ποιον και γιατί;), είπαν ναι στους Γερμανούς και συνέχισαν να ζουν ξέγνοιαστα.
  •  Τέλος είναι αστείο να χαϊδεύεις τα αφτιά των Γάλλων, οι οποίοι έχουν φέρει δύο φορές τους φασίστες Λεπέν στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου, παρόλο που ούτε το 1/4 του ΑΕΠ τους έχουν χάσει μέσα σε 7 χρόνια, ούτε η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο θεό.

Παρ' όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ σε στηρίζει και εύχεται να περάσεις στο δεύτερο γύρο. Μην έχοντας τόση μεγαλοψυχία, σου λέω, "δεν μας χ... αιρετάς, σύντροφε Μελανσόν;"

2 σχόλια:

Γλαύκη είπε...

Όταν το διάβασα, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!
Θράσσος, αλαζονεία και επιπολαιότητα δείχνουν τα λόγια του!
Τρομάρα τους, τολμούν και μιλούν όλοι τους τα τελευταία χρόνια. Μας κοροϊδεύον με κάθε ευκαιρία, αλλά εκείνοι τρέχουν τελικά να κρυφτούν στις φωλιές τους με όσα τους συμβαίνουν. Γιατί άραγε;
Αναρωτήθηκαν άραγε οι ίδιοι ποτέ πού έχουν φταίξει και για τη χώρα τους και για τους άλλους λαούς; Ποιο μερίδιο ευθύνης έχουν;
Αλλά από αποικιοκράτες τι να περιμένει κανείς;
Πολύ χάρηκα τον σχολιασμό σου!
Χρόνια πολλά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χρόνια πολλά, Γλαύκη μου. Αυτοί έχουν την Ελλάδα, εμείς τη Βενεζουέλα και προχωράμε χαρούμενοι και δικαιωμένοι.