Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Έκκληση στη νοημοσύνη της Ευρώπης (την ποια;)

Σπαρακτικός ο Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στο Spiegel. Με την απόγνωση κάποιου που ξέρει πια ότι οι συνεχείς υποχωρήσεις έχουν κάνει τους βασανιστές μας ασύδοτους.
Και το χειρότερο; Δεν βρίσκεται κάν με την πλάτη στον τοίχο, επειδή πίσω του υπάρχει μόνο ο Ερντογάν!
του Μιχάλη Κουντούρη από την Εφ.Συν.

Η συνέντευξη, όπως τη διαβάζω στην ιστοσελίδα της Εφ.Συν. (εδώ), δίνει τα εξής στοιχεία:
  • Φιλοξενούμε 60.000 πρόσφυγες, που είναι ήδη πολλοί σε μια γονατισμένη χώρα. Αν ενεργοποιηθεί η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, θα μας επιστραφούν όσοι δεν κατάφεραν να πάρουν άσυλο στην υπόλοιπη ΕΕ. 
Υπενθυμίζω ότι η Δουβλίνο ΙΙ υπογράφηκε από τον Γιωργάκη Παπανδρέου, όταν ήταν ΥΠ.ΕΞ στην κυβέρνηση Σημίτη (αυτού του κοντοστούπη που ζήτησε σήμερα εκλογές).
  • Πιεζόμενος από τον δημοσιογράφο, ο Υπουργός λέει ότι η Ελλάδα προτίθεται να πάρει μια μικρή ομάδα ως δείγμα καλής θέλησης(;!). 
Κύριε Μουζάλα μου, ήδη υπογράψατε την καταδίκη μας.
  •  Οι άλλες χώρες (πλην Γερμανίας) έχουν πάρει από εμάς μόλις 10.000 ανθρώπους, ενώ είχαν συμφωνήσει για 32.000.
  • Η επαναπροώθηση Σύρων στην Τουρκία καθυστερεί επειδή ο ίδιος προσπαθεί να τηρεί το διεθνές δίκαιο. 
Κύριε Μουζάλα μου, η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για κανέναν. Για ποιο δίκαιο μιλάτε;
  • Η ΕΕ δεν έχει απαντήσει ακόμα στην αίτησή μας για μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα προκειμένου να ανακουφιστούν τα νησιά. Δηλαδή παραδέχεται ότι, αν οι πρόσφυγες φύγουν από τα νησιά, η Τουρκία θα στείλει άλλους τόσους!
Κύριε Μουζάλα μου, αυτή δεν είναι συμφωνία και αυτοί δεν είναι σύμμαχοι. Ελπίζω πως το έχετε ήδη καταλάβει.

Κατά τα άλλα, επί μέρες ασχολούμασταν με τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ ότι ξοδέψαμε τα λεφτά μας σε ποτά και γυναίκες. Εκτός από τον πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, κανένας άλλος εν ενεργεία ηγέτης του Νότου δεν διαμαρτυρήθηκε. 

του Κώστα Γρηγοριάδη, από την Εφ.Συν.

Η τέως υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου έγραψε ένα κείμενο, υπογράφοντας ως "πουτάνα του Νότου" (εξαιρετικά κακόγουστο, κατά την ταπεινή μου γνώμη), κάποιος Εμμανουήλ Κούλας, διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, σχολίασε χυδαία, και τελικά ο Κούλης τον εξανάγκασε σε παραίτηση.
Η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, που ξέρει μονάχα τον χαβαλέ και όχι τη συζήτηση.

1 σχόλιο:

Mia Petra είπε...

Πάλι καλά που δεν σχολιάστηκε το θέμα "Ντάισελμπλουμ" μέσω σαρβάιβορ! Πιο φαιδρά πορτοκαλέα, πεθαίνουμε.. Και η ουσία εξακολουθεί να παραμένει ανέπαφη :(