Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τι έγινε την εβδομάδα Trump

  • Στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας έγινε χαμός επειδή η Στεφανίδου, σε έναν ρόλο που θα άξιζε Όσκαρ, σήκωσε τη σημαία του αντιφασισμού. Μονομιάς ξεχάστηκε η προηγούμενη συμπεριφορά της και όσα έχει προσφέρει στο life style της κατινιάς γενικώς και του χρυσαυγιτισμού ειδικώς. 
Μέσα στον κουρνιαχτό, ελάχιστοι αναρωτιούνται αν έχει επέμβει εισαγγελέας για να συλλάβει τα ανθρωποειδή που γρονθοκόπησαν γονείς και δασκάλους την Τετάρτη στο Πέραμα. Ίσως θα μπορούσαν να μας πουν κάτι επ΄αυτού οι τέως και νυν υπουργοί Δικαιοσύνης.
Διότι, ναι μεν ο Γιάννης Λαγός επιβεβαίωσε το όνομά του βασιζόμενος στην περίφημη βουλευτική ασυλία, αλλά οι υπόλοιποι  ούγκανοι που τον συνόδευαν είναι κοινοί θνητοί και έπρεπε να είχαν συλληφθεί από τους αστυνομικούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν απαθείς ή τους προστάτευαν όπως έκανε ο επικεφαλής τους:



Στο βιντεάκι βλέπουμε (και πάλι!) τις γυναίκες να αψηφούν τα χρυσάβγουλα, τον διπλανό του Λαγού να χαϊδεύει και να φιλάει με μαφιόζικο τρόπο έναν νεαρό και την κυρία που τραβάει το βίντεο να δέχεται απειλές. Η δασκάλα Ελένη Καραγιάννη περιγράφει την επίθεση εδώ.
  • Στη άλλη πλευρά του ωκεανού, ένας ομοφοβικός, σεξιστής και τραμπούκος με γελοίο μαλλί ανέλαβε χθες την εξουσία. Τον ελληνικό λαό εκπροσώπησαν επαξίως ο αοιδός Βαλάντης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης:



Παρόντες διάφοροι αστέρες των ΗΠΑ, όπως ο αλήστου μνήμης και νοημοσύνης Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα λόγω βροχής:


Μπροστά από τον Μπους κάθεται ευθυτενής ο πιο έξυπνος πρόεδρος των τελευταίων 60 ετών, ο οποίος άρχισε ή συνέχισε επτά καταστροφικούς πολέμους και έριχνε κατά μέσον όρο μία βόμβα την ώρα, κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του. Ο χαρισματικός αυτός άνθρωπος δεν έκλεισε το Γκουαντάναμο, ούτε θωράκισε το Obamacare, το λειψό έστω σύστημα υγείας για τους φτωχούς, με αποτέλεσμα αυτό να έχει ακυρωθεί ήδη από χθες. Επί των ημερών του, επίσης, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς εκατοντάδες πολίτες, επειδή είχαν λάθος χρώμα. Την ώρα της ορκωμοσίας, στους δρόμους της Ουάσινγκτον διαδήλωνε το καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο κομμάτι του αμερικανικού λαού.

Κατά το σύνθημα του Τραμπ, "Let's make America great again"
  • Η μόνη πράξη του Ομπάμα που δεν μπορεί να ακυρωθεί είναι η χάρη που έδωσε στη Τσέλσι Μάνινγκ, η οποία και τον ευχαρίστησε με ένα τουίτ. (εδώ)
Η Μάνινγκ γεννήθηκε ως Μπράντλεϊ και υπηρέτησε στο Ιράκ το 2007. Όσα βίωσε εκεί την έσπρωξαν να δώσει 700.000 απόρρητα έγγραφα στα Wikileaks, ελπίζοντας ότι οι Αμερικανοί θα αντιλαμβάνονταν τη σφαγή που γινόταν. Δυστυχώς, ελάχιστους συγκίνησε ακόμα και το συγκλονιστικό βιντεάκι που δείχνει πλήρωμα ελικοπτέρου να σκοτώνει 12 αμάχους για πλάκα. Δύο από τα θύματα ήταν φωτογράφοι του Reuters.


Η Μάνινγκ καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλακή τον Αύγουστο του 2013 -η αυστηρότερη ποινή για whistleblower, ελληνιστί πληροφοριοδότης ή μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος.
Δεν δόθηκε χάρη στους Άσαντζ και Σνόουντεν. Ο πρώτος είναι ακόμα έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, εξαρτώμενος από τις εξελίξεις στη χώρα του Κορρέα, ενώ για τον δεύτερο μόλις ανακοινώθηκε ανανέωση άδειας παραμονής στη Ρωσία για άλλα τρία χρόνια.
[Για τους ξεχασιάρηδες: ο Άσαντζ είναι ο δημιουργός των Wikileaks, ενώ ο Σνόουντεν ενημέρωσε την ανθρωπότητα ότι η NSA παρακολουθεί τα πάντα και αποθηκεύει τα πάντα.]
  • Πίσω στην Ευρώπη και στο "μεγάλο νησί", η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί πλέον να το παίζει σκληρή με τις πλάτες του Τραμπ.
Εμφανίστηκε, λοιπόν, την Πέμπτη στο Νταβός -όπου η ελίτ του πλανήτη "βούλιαζε" στην  πολυτέλεια συνεδριάζοντας τάχαμου και ανησυχώντας για το μέλλον- για να κατακεραυνώσει την υποκρισία των ισχυρών και την ανισότητα που έχουν προκαλέσει στον κόσμο! (εδώ , εδώ και εδώ)
Δεδομένου ότι η Βρετανία δεν έχει γραπτό Σύνταγμα(!), το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την έξοδο μέλους της ΕΕ θα περάσει από το κοινοβούλιο ή αρκεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Στην πρώτη περίπτωση είναι αμφίβολη η έγκριση.
  • Οι βρετανικοί Times εξασφάλισαν απόρρητη έκθεση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ανταλλαγής πληροφοριών Intcen, η οποία θεωρεί απίθανο να οργάνωσε ο Γκιουλέν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία πέρσι τον Αύγουστο.
Οι διώξεις ήταν προαποφασισμένες από τον Ερντογάν. Είναι πιθανόν το πραξικόπημα να οργανώθηκε από πυρήνα στρατιωτικών, οι οποίοι γνώριζαν ότι θα διώκονταν ούτως ή άλλως.
Ίσως να μην μάθουμε ποτέ ποιος στ' αλήθεια κρύβεται πίσω από ένα τόσο πρόχειρο σχέδιο. Το βέβαιο είναι πως ο σουλτάνος απέλυσε ή φυλάκισε χιλιάδες πανεπιστημιακούς και δημόσιους υπαλλήλους, ενώ έχει ήδη καταδικάσει σε εξωφρενικές ποινές φυλάκισης όλα τα στελέχη του φιλοκουρδικού HDP.
Εκείνο που ίσως δεν υπλογίζει είναι πως, μετά τη νίκη επί του ISIS, οι μαχητές του θα σκορπιστούν σε διάφορες χώρες -κατά προτίμηση στη γειτονική Τουρκία.
  •  Η Γερμανία ετοιμάζεται να ξαναζήσει τη νεότερη ιστορία της, αφού το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έκρινε επαρκώς ναζιστικό το NPD, αδελφό κόμμα της δικής μας Χ.Α., και δεν το απαγόρεψε.
Από τα Χριστούγεννα του 2015 κυκλοφορούν διάφορες φήμες για πρόσφυγες-βιαστές και μετανάστες δολοφόνους, οι οποίες διαψεύδονται κατηγορηματικά από την αστυνομία. Όλοι γνωρίζουμε όμως ότι όσο κι αν τρίβεις τα ψέματα, ποτέ δεν τα εξαφανίζεις τελείως από το μυαλό των ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να τα πιστέψουν. Κι η Γερμανία διαθέτει εκατομμύρια από αυτό το είδος. Θυμηθείτε την προπαγάνδα κατά της χώρας μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης.
  • Μέσα σε όλον αυτό το ζόφο, μία εξαγγελία του Τραμπ προκάλεσε μια συνάντηση που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλό: ο Τραμπ έχει υποσχεθεί στο Ισραήλ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. Πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι το Τελ Αβίβ, επειδή η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη τριών μονοθεϊστικών θρησκειών: μουσουλμανικής, εβραϊκής και χριστιανικής.
Αν η πρεσβεία μεταφερθεί εκεί, αυτόματα σημαίνει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας. Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο, οι παλαιστινιακές οργανώσεις αποφάσισαν επιτέλους να τερματίσουν τον 11χρονο εμφύλιό τους και να συναντηθούν στη Μόσχα. Μετά το σχηματισμό Εθνικού Συμβουλίου, θα προχωρήσουν σε εκλογές σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη ταυτόχρονα. Υπενθυμίζω ότι η νίκη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας επέφερε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και συνεχείς επιθέσεις από το Ισραήλ με πολλούς νεκρούς, ενώ η μετριοπαθής Φατάχ κυβερνά χωρίς αντίπαλο τη Δυτική Όχθη. (εδώ)

6 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Εδώ ταιριάζει το σουξέ του αοιδού Βαλάντη: "όλη η ζωή σου μια βιτρίνα χωρίς περιεχόμενο".
Βλέποντας και τον Ντόναλντ ως πλανητάρχη, θυμήθηκα μια παροιμία που έλεγε η γιαγιά "Σηκώθηκαν τα τζίτζιφα και παριστάν' τα φρούτα"...
Ο Θεός βοηθός Λωτέ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Φοβερή παροιμία! Θυμόσοφη η γιαγιά σου, ε;
Η ύπαρξη αυτών των ηγετών, που ψηφίζονται από την πλειοψηφία των ηλιθίων, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θεός, Μαρία. Είμαστε μόνοι.

KOYKLITIS είπε...

Αφού παρακάμψω όλα όσα,όπως πάντα, αναλύεις και σχολιάζεις μοναδικά θέλω να σταθώ σε ένα σημείο που μόνο στην Αμερική μπορεί να συμβεί.
Από που κι ως που μπορείς να διαδηλώνεις την επόμενη μέρα των εκλογών διαμαρτυρόμενος για το αποτέλεσμα;
Εντάξει, ο Τραμπ είναι ό,τι είναι αλλά αυτόν εξέλεξε ο λαός κι ας πρόσεχε.
Εκφράζοντας προσωπική γνώμη δε νομίζω να αποδειχτεί χειρότερος του Ομπάμα. Για καλύτερος δε νομίζω αλλά μένει να αποδειχθεί.
Για την περίπτωση πάντως ταιριάζει το "άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος όλοι οι σκύλοι μια γενιά".

Mia Petra είπε...

Και να φανταστείς ότι έχουν περάσει "δυό μέρες μόνο" από την ημέρα που ανέλαβε και το νέο φρούτο... Τα πρώτα οχτώ χρόνια είναι δύσκολα ;) "Βρε που πάμε;", που λέει κι ο Αυλωνίτης... Καλό βράδυ φίλε Λωτοφάγε :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Την ίδια απορία είχα κι εγώ, Κουκλίτη, αλλά νομίζω πως έχει να κάνει με το εξής παράδοξο, που οφείλεται στο εξωφρενικό εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ: ενώ η Χίλαρι πήρε 2.800.000 ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ, αυτός πήρε με το μέρος του περισσότερους εκλέκτορες!
Μετά τον αποκλεισμό του Σάντερς, η δυσαρέσκεια μεγάλωσε. Μάλλον δεν διαμαρτύρονται για την ήττα της Κλίντον, αλλά επειδή το το σύστημα τους απεκλεισε για μια ακόμη φορά.
Χαχαχα! Η παροιμία κολλάει μια χαρά εδώ, κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας κατηγορήσουν για ρατσισμό.

Λωτοφάγος είπε...

Και πού είσαι ακόμα, Πέτρα! Αυτό δεν το είπε ο Αυλωνίτης.
Είναι μάλλον κάτι αντίστοιχο με την περίοδο Μόντι στην Ιταλία και Παπαδήμιου εδώ: γιατί να έχουμε μεσάζοντες πολιτικούς, ενώ μπορούμε εμείς οι τραπεζίτες/επιχειρηματίες να κυβερνήσουμε μόνοι μας.
Καλό βράδυ και σε σένα.