Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Παγωμένες ψυχές

Κάνει ψόφο απόψε. Ο βοριάς, που "τα αρνάκια παγώνει", μας έχει κλείσει στα σπίτια μας. Αν έχουμε θέρμανση την ανάψαμε. Αν όχι, φορέσαμε ό,τι πιο ζεστό έχουμε. Οι δήμοι άνοιξαν θερμαινόμενες αίθουσες για τους απόκληρους. Για να μην πεθάνουν στους δρόμους.

Όλα καλά;

Όχι, βέβαια. Ένα εξάχρονο παιδάκι "νοσηλεύεται φρουρούμενο" στο Νοσοκομείο Παίδων. Στην Ψυχιατρική Πτέρυγα. Δεν είναι ασθενής. Ούτε επικίνδυνο. Είδε να συλλαμβάνουν τη μητέρα του, ενώ στη φυλακή είναι ήδη ο πατέρας του. Κι ενώ υπάρχουν γιαγιά και θεία για να σκουπίσουν τα δάκρυά του, κάποιοι από τους... αδέκαστους δικαστές μας αποφάσισαν πως πρέπει κι αυτή τη νύχτα να την περάσει έγκλειστο, επειδή οι γονείς του επέλεξαν έναν άλλο δρόμο.

Είναι παράνομοι. Δεν σκότωσαν κανέναν. Ούτε έκλεψαν εκατομμύρια του Δημοσίου. Δεν τα πήραν από τη Novartis. Ούτε δέχονταν δωράκια από τη Siemens. Δεν κούρεψαν τα αποθεματικά των ταμείων. Ούτε ξεπούλησαν δημόσια περιουσία. Δεν απέλυσαν χιλιάδες ανθρώπους. Ούτε άφησαν απλήρωτους τους υπαλλήλους τους για να στείλουν τα λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους.
Επέλεξαν το αντάρτικο πόλεων. Και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Είναι αδιέξοδος ο δρόμος αυτός, μα έχουν αναλάβει την ευθύνη. Και αυτή τη στιγμή κάνουν απεργία πείνας και δίψας, για να απελευθερωθεί το παιδί τους.

Τι ακριβώς θέλει ο εισαγγελέας από αυτό το παιδί, Σταύρο Κοντονή; Μήπως να εκβιάσει τη μητέρα του; Χρησιμοποιώντας ένα αδύναμο πλάσμα; Στερώντας του την τρυφερότητα της γιαγιάς του; Ή μήπως για να "σπάσει" και να ομολογήσει... τι ακριβώς; 
Πού πήγε η ευαισθησία της Αριστεράς; Την πήρε η εξουσία; Που θεωρεί επικίνδυνο ένα παιδάκι; Φτάσαμε στο σημείο οι συριζαίοι στο τουίτερ να δικαιολογούν τον εγκλεισμό του, ενώ αντίθετα ο Αλέξης Κούγιας να διαμαρτύρεται! Ω καιροί, ω ήθη! Τι ξεφτίλα είναι αυτή, Αλέξη Τσίπρα; Με ποιο δικαίωμα αρνήθηκε η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης την είσοδο στον Μανώλη Γλέζο; Ακόμα κι αν η Ιστορία σάς συγχωρέσει το τρίτο μνημόνιο και το Όχι που μετατρέψατε σε Ναι, δεν θα ξεχάσει την ανθρωπιά που χάσατε οριστικά. Όσα επιδόματα σε συνταξιούχους κι αν δώσετε.

Οφείλετε να δώσετε αμέσως το παιδί στη γιαγιά του. Με την ελπίδα ότι οι πληγές του θα πονάνε λιγότερο όταν κάνει κρύο.

Λέγεται πως η Πόλα Ρούπα είχε προκηρυχθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ! Κι ο δολοφόνος που αιματοκύλησε την αγορά του Βερολίνου μόλις για εκατό ψωροχιλιάρικα! Τσιγγούνηδες οι Γερμανοί, κιμπάρηδες εμείς. Φθηνή η ζωή δεκάδων ανθρώπων. Ενώ μια αναρχική που δεν σκότωσε κανέναν είναι πιο επικίνδυνη από έναν φανατικό τζιχαντιστή!

Ένα εκατομμύριο ευρώ! Με ποιο δικαίωμα το στερήσατε από τους φτωχούς και τους απελπισμένους συμπολίτες μας;
Γιατί δεν το δώσατε για να μην περάσουν και αυτήν την παγωμένη νύχτα σε σκηνές οι κατατρεγμένοι της Μόριας; Τι απέγιναν τα 198 εκατομμύρια που έχει δώσει η Κομισιόν από τον Απρίλιο; Αν τα διαιρέσουμε με τις 60.000 πρόσφυγες, αναλογούν 3.300 ευρώ στον καθένα! Έχετε ακόμα τον έλεγχο, Γιάννη Μουζάλα ή σας έχει ξεφύγει προ πολλού;
Γεμίσαμε παγωμένες ψυχές. Άλλες παγώνουν από το κρύο και άλλες από την απανθρωπιά.

Παρεμπιπτόντως, βρε ηλίθιοι των καναλιών και των ιστοσελίδων, σταματήστε να γράφετε τις φράσεις "σύντροφος Μαζιώτη" και "σύντροφος Κουφοντίνα"! Δεν ετεροκαθορίζονται πια οι γυναίκες. Δεν σας το έχουν πει τα αφεντικά σας;

Πηγές:
"Με το παιδί των Ρούπα και Μαζιώτη μην... παίζετε" https://www.efsyn.gr/arthro/me-paidi-ton-roypa-kai-mazioti-min-paizete

"Πόσους θα έσωζε η κυβέρνηση με το ένα εκατομμύριο της επικήρυξης Ρούπα;" http://info-war.gr/posous-tha-esoze-i-kyvernisi-me-to-ena-ekatommyrio-tis-epikiryxis-roupa/

7 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

" Πού πήγε η ευαισθησία της Αριστεράς; "

======

Kάπου εξαϋλώθηκε ανάμεσα σε θώκους και οφίτσια...

Mia Petra είπε...

Αν δεν έχεις κλέψει εκατομμύρια του Δημοσίου, δεν τα πήρες από τη Novartis, δεν δέχτηκες δωράκια από τη Siemens, δεν κούρεψες τα αποθεματικά των ταμείων, δεν ξεπούλησες δημόσια περιουσία, δεν απέλυσες χιλιάδες ανθρώπους, δεν άφησες απλήρωτους τους υπαλλήλους σου για να στείλεις τα λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους, πας μέσα! Όλοι οι άλλοι έξω! "Παράλογοοοοοο! Δεν απαντάει, άρα λογικό"!! Καλή χρονιά, δεν θα πλήξουμε ούτε και φέτος! :)

Mia Petra είπε...

Υ.Γ Ψάξε το "δεν" που περισσεύει και σβήστο!!! Αχαχαχα!

Γλαύκη είπε...

Παγώσαμε, Λωτοφάγε μου, κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Και όσα δεν φανταζόμαστε ποτέ, να είμαστε έτοιμοι να τα δούμε και να τα ακούσουμε πια!
Καλή Χρονιά!
Να την πούμε; Πρέπει να την ευχηθούμε...

Λωτοφάγος είπε...

Την καλή χρονιά πρέπει να την ευχηθούμε, φίλοι μου, αλλά και να την επιδιώξουμε. Όσο εξαρτάται από εμάς.
Να ασκούμε κριτική. Καλοπροαίρετη. Να μην υποκύψουμε στην πόλωση. Είναι Αριστερά αυτό; (κατά το σημιτικό, "είναι μακέτο αυτό;")
Δεν γίνεται να υπερασπίζεται κανείς το άδικο επειδή το κόμμα του είναι πλέον κυβέρνηση. Κάνοντάς το, σπρώχνει ακόμα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά. Γι' αυτό βγαίναμε στους δρόμους; Για να γίνουμε καμένοι όλοι;
Οικογένειες δεν μιλιούνται, εξαλλοσύνες και φανατισμοί, καβγάδες. Και η ουσία χάνεται στη θολούρα. Ίσως φταίει εκείνο το 32% του ΠΑΣΟΚ που προστέθηκε στο αρχικό 4%. Δεν ξέρω.

Velvet είπε...

Το θεμα των αστεγων, οι συνανθρωποι μας που πεθαινουν ακομη αγκαλια με τα μαγκαλια. Οι συνθηκες που διαβιουν οι προσφυγες στις χιονισμενες σκηνες στη Μόρια και οι συριζαιοι μουγκα στη στρουγκα. Εντωμεταξύ απαγορευσαν τη φωτογραφηση στη Μορια για να μη δουμε τις "αξιοπρεπεις συνθηκες στεγασης" που μας ελεγε ο Μουζαλας.
Η ιστορια των 8 Τουρκων αξιωματικων που κινδυνεύουν να απελαθουν, το 6χρονο που κρατειται ως ομηρος και μεσο εκδικησης στο Παίδων, ολες αυτες οι εικονες καταπατησης ανθρωπινων δικαιωματων αποδεικνυουν οτι ο συριζα και οι οπαδοι του εχουν παρει διαζυγιο απο τη δημοκρατια και προσπαθουν να μας αποδειξουν ποσο ακροδεξιοι γινονται καθε μερα.

Λωτοφάγος είπε...

Δεν θα τους έκρινα τόσο αυστηρά, Velvet. Φοβάμαι πως είναι πιο πολύπλοκο το θέμα: προσπαθούν ανεπιτυχώς να κρατήσουν ισορροπίες και να πιέσουν Τουρκία και ΕΕ, αφενός κρατώντας τους πρόσφυγες στα νησιά για να μην παραβεί τη συμφωνία ο Ερντογάν και αφετέρου να εξαναγκάσουν τις βόρειες χώρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει.
Την ίδια στιγμή, ξενοδόχοι και δήμοι αθετούν τις συμφωνίες, πιέζοντας κι αυτοί με τη σειρά τους την κυβέρνηση να πάρει τους πρόσφυγες από τα νησιά.
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως ένας ακτιβιστής γιατρός σαν τον Μουζάλα δεν είναι δυνατόν να άλλαξε τόσο πολύ σε ενάμιση χρόνο!
Στο μεταξύ, ο χρόνος περνάει, χωρίς αποτέλεσμα σε κανέναν τομέα.