Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Αδικαιολόγητη μείωση προστίμων για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Ερχόμαστε τρίτοι σε θανατηφόρα τροχαία στην ΕΕ! Πρώτη έρχεται η Ρουμανία και δεύτερη η Λιθουανία. Χώρες φτωχότερες από εμάς.
Οι αιτίες είναι γνωστές: άθλια κατάσταση δρόμων, κακή χάραξη, σήματα σκεπασμένα με αυτοκόλλητα, διαφημιστικές πινακίδες που τραβάνε το βλέμμα ή εμποδίζουν την ορατότητα (εδώ έχουμε και ευθύνες δημοτικών αρχών), έλλειψη πεζοδρομίων κλπ. Όλα αυτά είναι διαχρονικά και όχι αποτέλεσμα της κρίσης.
Η μεγαλύτερη αιτία, όμως, είναι η αισχρή οδική συμπεριφορά των πολιτών. Τα διπλώματα που αποκτήθηκαν με λάδωμα και δεν ανανεώνονται, τα ασυντήρητα αυτοκίνητα και φυσικά η απουσία των τροχονόμων που θα λειτουργούσαν σαν μπαμπούλας. Η ατιμωρησία οδηγεί σε ασυδοσία.

Κυβερνήσεις πάνε κι έρχονται, μα καμία δεν ασχολείται με το πρόβλημα. Μας ανακοινώνουν πόσοι πέθαναν από τη γρίππη, αλλά όχι πόσοι σκοτώθηκαν στους δρόμους πέρυσι.
Η εγκατάλειψη θυμάτων είναι πολύ συχνή.  Ακόμα όμως κι αν ο δράστης συλληφθεί, παραπέμπεται για... πλημμέλημα και η εκδίκαση της υπόθεσης κρατάει χρόνια, χωρίς να αφαιρείται στο μεταξύ το δίπλωμα.

[Πληροφορίες για τέσσερις δίκες που διεξάγονται αυτό τον καιρό, αφού αναβάλλονταν επί χρόνια, μας δίνει η ιστοσελίδα SOS τροχαία εγκλήματα εδώ]

Τώρα τελευταία, τη νοοτροπία μας εκμεταλλεύονται σπείρες οι οποίες αποσπούν μεγάλα ποσά από ηλικιωμένους, για να απαλλάξουν τάχα τα παιδιά τους από θανατηφόρα τροχαία στα οποία ενεπλάκησαν! Καλά να πάθουν!

Και ξαφνικά, μας έρχεται η κεραμίδα. Ο Γιώργος Κουβίδης, γιατρός και πρόεδρος του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, έγραψε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Ν.Τόσκας και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χ.Σπίρτζης θα μειώσουν κατά 50% τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις, εκτός από παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ!
Αντί, δηλαδή, να μειώσουν λίγο την τιμή της βενζίνης ή των τελών κυκλοφορίας, ως αλληλεγγύη προς τον... χειμαζόμενο οδηγό, του κλείνουν το μάτι ενθαρρύνοντάς τον να γίνει ακόμα πιο ασύδοτος! Παραδίδουν στο έλεός τους πεζούς, ποδηλάτες, αλλά και τους μη παραβατικούς οδηγούς!

Ο Άρης Δημοκίδης στη LIFO επισημαίνει ότι αν κάποιος πληρώσει το πρόστιμο εντός 10 ημερών, έχει μείωση 50%. Με τη νέα μείωση, τα πρόστιμα γίνονται χάδι:


Αντί να μας προστατέψει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μας παραδίδει στις επιθετικές ορέξεις του κάθε τυχάρπαστου. Το απογοητευτικό είναι πως η μείωση των προστίμων ήταν πρόθεση του τέως υπουργού Γιάννη Πανούση, εγκληματολόγου!

Ο Γ.Κουβίδης αναφέρει ότι, στον αντίποδα, η Γαλλία αύξησε πρόπερσι όλα τα πρόστιμα και ειδικά εκείνα που αφορούν χρήση κινητού, ενώ η Φιλανδία λαμβάνει υπόψη το εισόδημα του παραβάτη: όσο πιο πλούσιος είσαι, τόσο μεγαλύτερο πρόστιμο πληρώνεις!

Εμείς εδώ μετράμε νεκρούς και στήνουμε εκκλησάκια:

http://www.dimokratiki.gr/19-11-2015/metrontas-ekklisakia-mnimis-ke-egklimata/
Αν σας έπεισα ότι αυτό το μέτρο δεν πρέπει να ισχύσει διότι θα αυξήσει την επιθετικότητα των οδηγών και τα θύματα της ασυδοσίας τους -που μπορεί να είστε εσείς ή τα παιδιά σας- παρακαλώ υπογράψτε εδώ:

 https://secure.avaaz.org/el/petition/Anapliroti_ypoyrgo_Prostasias_toy_Politi_k_Niko_Toska_Ohi_sti_meiosi_ton_prostimon_toy_KOK/?fIbqIkb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-404233-Anapliroti_ypoyrgo_Prostasias_toy_Politi_k_Niko_Toska_Ohi_sti_meiosi_ton_prostimon_toy_KOK&utm_term=IbqIkb

Δεν υπάρχουν σχόλια: