Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Το τέλος της εθνικής κυριαρχίας

Αύριο, 1η Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, η Πανελλαδική Πρωτοβουλία "Όχι σε TTIP, CETA, TISA - Όχι στα μνημόνια" οργανώνει συζήτηση για την επικείμενη ψήφιση της CETA από το Ευρωκοινοβούλιο (14 & 15/2).
Χώρος, το πάντα φιλόξενο νεοκλασικό του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, δίπλα στον σταθμό Θησείο του ΗΣΑΠ.
Η CETA είναι διατλαντική εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά, με την οποία οι καναδικές εταιρείες, εμμέσως και οι αμερικανικές, βάζουν πόδι στην Ευρώπη. Είναι αυτή στην οποία αντιστάθηκε μόνο το Βέλγιο, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό του Καναδά να πιέσει πάρα πολύ την ΕΕ.
Και οι τρεις συμφωνίες θα σημάνουν το τέλος της όποιας εθνικής κυριαρχίας είχαμε μέχρι τώρα. Οι πολυεθνικές θα μπορούν να μας ταΐζουν ό,τι θέλουν (όπως κοτόπουλα χλωριωμένα και μεταλλαγμένα τρόφιμα), να μας πουλάνε μεταλλαγμένους σπόρους μόνο, να κατέχουν το νερό και τον ορυκτό μας πλούτο. Κι αν οποιοδήποτε κράτος αντισταθεί, θα έχουν το δικαίωμα να το σύρουν σε ειδικό δικαστήριο με δικούς τους δικαστές.
Δεν είναι εφιάλτης, είναι το μέλλον μας.
Και δυστυχώς έχουν συμφωνήσει όλες οι κυβερνήσεις. Από την Ελλάδα υπέγραψε πρόθυμα ο Γιώργος Σταθάκης. 
Θα ακολουθήσει η TTIP, για την οποία πολύ μόχθησε ο Ομπάμα, αυτός ο χαρισματικός πρόεδρος, που όμως έκανε επτά πολέμους.
Συνεπώς, όσοι μπορείτε, ελάτε αύριο στη συζήτηση. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ενώ οι πολυεθνικές απεργάζονται έναν οργουελικό εφιάλτη.

http://antigoldgr.org/blog/2017/01/24/1-%CF%86%CE%B5%CE%B2-%CE%B7-ceta-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4/

1 σχόλιο:

Πέτρος είπε...

Ολλανδοί πολίτες εναντίον CETA

Ζούμε πλέον σε μία δυστοπική Ευρώπη, έναν μεταμοντέρνο μεσοπόλεμο στις αρχές του 21ου αιώνα. Η μόνη μας ελπίδα δεν μπορεί παρά να είναι περισσότερη δημοκρατία. Μία δημοκρατία η οποία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δημοψηφίσματα πρωτοβουλίας πολιτών.

http://tinyurl.com/zuqrq2m