Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ήταν μια φορά ένας Φίλης...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσα τις κινήσεις του -τέως πια- υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη τους τελευταίους μήνες.
  • Πώς ενέταξε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο Παιδείας και όχι στο Εμπορίου, όπως υπάγονταν μέχρι τώρα λες και ήταν οπωρολαχανικά.
  • Πώς διαφώνησε με την επιμονή των πρυτάνεων για τα πανάκριβα μεταπτυχιακά.
  • Πως διαχειρίστηκε την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων,
και κυρίως,
  • Πώς ήρθε σε σύγκρουση με τους Ταλιμπάν.
Ήξερα ότι αυτό το τελευταίο θα προκαλούσε την καρατόμησή του. Όπως έγινε με τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση. Ότι ο Τσίπρας κι η παρέα του θα υποχωρούσαν μπροστά στον έξαλλο Τζερόνυμο. Όπως υποχωρούν διαρκώς σε όσους τους πιέζουν. Ενίοτε και χωρίς πίεση, όπως η υπογραφή του Σταθάκη στη CETA.
Και η δεύτερη ευκαιρία που είχε αυτή η χώρα να απαλλαγεί από τη δεσποτεία των παπάδων θα χανόταν.
Η δεσποτεία δεν αφορά μόνο την ανάμειξή τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή όλων μας, αλλά και την επιβάρυνσή μας με τη μισθοδοσία τους, τη φοροαπαλλαγή, ακόμα και τη μεταφορά του "αγίου φωτός" κάθε Πάσχα με C130!
Σκεφτείτε λίγο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εδώ και δεκαετίες με αυτά τα χρήματα -αν βεβαίως είχαμε χρηστή διοίκηση και όχι λαμόγια.


Γενικότερα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από τους δικούς μας φόρους πληρώνονται παπάδες, πολιτικοί, μπάτσοι και στρατιωτικοί. Δηλαδή είναι υπάλληλοί μας. Συνεπώς οφείλουν να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό, να τον σέβονται και να υπηρετούν τα συμφέροντά του.

Και να μάθουμε να το απαιτούμε. Να μην τα βάζουμε μόνο με τον υπαλληλάκο της εφορίας ή του δήμου, που είναι του χεριού μας και παίρνει το πολύ 800 ευρώ το μήνα.

Ο γνωστός γραφίστας Jo Di δίνει συνοπτικά όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Μεταπολίτευσης:


Το The Press Project τα εξηγεί αναλυτικότερα:
https://www.thepressproject.gr/article/82967/Ou-pliroseis

Πέρα από το οικονομικό ζήτημα, όμως, είναι ντροπή να επιτρέπεται στους δεσποτάδες (Αμβρόσιος) να εκστομίζουν  φράσεις όπως, "να του [Φίλη] κοπεί το χέρι" ή να συναγελάζονται με υπόδικες συμμορίες.

Αντίθετα, στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για προσπάθεια εξισλαμισμού της Ελλάδας (από 60.000 αμάχους!), απαξίωσε τον Ν.Φίλη και συνεχάρη μόνο τον Δ.Κουτσούμπα, επειδή είχε πει, "Δεν μπορώ να καταλάβω ένα κομουνιστικό κόμμα τι δουλειά έχει στο παγκάρι της Εκκλησίας"!
Θα ήθελα απλώς να θυμίσω στον ΓΓ του ΚΚΕ ότι το "παγκάρι" συγκεντρώνει αμύθητα ποσά, αφορολόγητα και αδήλωτα. Κι ότι ακόμα και για τα περίφημα συσσίτια συνεισφέρουν οι κάτοικοι με τις γνωστές σακούλες με ψώνια.
 Όλα τα ατοπήματα της συνέντευξης, εδώ: https://www.efsyn.gr/arthro/alliloyia

Κι ένα τελευταίο σχόλιο:


2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Πόσο σύμφωνη με βρίσκεις.. Τα ίδια έγραψα κι εγώ στο φέις.
Κρίμα, πολύ στενοχωρήθηκα. Έχουν γίνει πολύ προβλέψιμοι..

Λωτοφάγος είπε...

Αναλώσιμοι είναι. Θα κάνουν τη βρόμικη δουλειά υπάκουα και θα αντικατασταθούν. Δεν είναι βέβαιο πως ο αντικαταστάτης θα είναι ο Κούλης, πάντως. Θα δείξει.
Καλή σου μέρα.