Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μόνο ο Φίλης τόλμησε, βρε ξεφτίλες;

Χθες ο Νίκος Φίλης ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά στην εκτίμησή μου. Για δύο λόγους:
  • Ενώ ο Τσίπρας του πρόσφερε τα υπουργεία Εσωτερικών ή Πολιτισμού, εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας πως από τη θέση του απλού βουλευτή θα συνεχίσει να παλεύει για το διαχωρισμό Πολιτείας-Εκκλησίας.
Μια απλή σύγκριση με άλλους που αλλάζουν υπουργεία σαν πουκάμισα, αρκεί να διατηρούν την καρέκλα και τη μισθάρα, μπορεί να σας πείσει. Ένας από τους λόγους της επίθεσης των βοθροκάναλων εναντίον του.

του Κ.Γρηγοριάδη από την Εφ.Συν.
  • Στη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του είπε τα σύκα-σύκα, τόσο για τις κωλοτούμπες του πρωθυπουργού, όσο και για το "συμβόλαιο πολιτικού θανάτου" που παράγγειλε η Εκκλησία σε βάρος του.
Για όσους ψηφίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τον Γενάρη, ελπίζοντας πως το ήθος της Αριστεράς θα αντιστεκόταν στη σήψη της εξουσίας, η χθεσινή ομιλία του ήταν βροχή στην Ατακάμα. Δεκατρείς μήνες τώρα βλέπουμε τη μετάλλαξη των πανεπιστημιακών σε κοσμικούς κηφήνες και των πασόκων σε "προοδευτικούς".

Ο ανασχηματισμός είχε δύο ακόμα δυσοίωνες πλευρές:
  • Μετά την αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη από τον Γ.Σταθάκη της CETA, πολλοί φοβόμαστε ότι θα βρεθεί τρόπος να καταστραφεί οριστικά η Χαλκιδική από την Ελληνικός Χρυσός, παρά τις αποφάσεις Σκουρλέτη.
  • Τώρα που έφυγε ο Θοδωρής Δρίτσας από το Εμπορικής Ναυτιλίας, άνοιξε ο δρόμος για το ξεπούλημα του ΟΛΠ.    

Πηγές 
Η ομιλία Φίλη: http://www.newsit.gr/politikh/Dakrya-kai-keraynoi-apo-Fili-Eytheies-voles-se-Tsipra-epithesi-se-Kammeno-kai-Ieronymo/671216
 και κάποιος σχολιασμός της: http://www.efsyn.gr/arthro/ena-heirokrotima-gia-ton-niko-fili

Ένα άλλο σημείο θίγει ο Δημήτρης Ψαρράς: http://www.efsyn.gr/arthro/poios-synkyverna-ayton-ton-topo

Δεν υπάρχουν σχόλια: