Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μια σημαδιακή μέρα

Η Βαλονία υποχώρησε, προς μεγάλη χαρά των πολυεθνικών. Καναδικών και αμερικανικών. Η Ελλάδα ουδέποτε έφερε αντιρρήσεις. Μετά τον περσινό Ιούλιο, ελάχιστοι διατηρούν κάποια ελπίδα. Όταν υποχωρήσεις μια φορά, σπανίως ανακτάς αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Πόσω μάλλον αν δεν το θέλεις.
Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί οι αιρετοί της Ευρώπης θα λογοδοτήσουν κάποτε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Η CETA, λοιπόν, θα ρυθμίζει από εδώ κι εμπρός τα πάντα στη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών;

Όχι ακριβώς. Οι 4 από τις 7 τοπικές κυβερνήσεις του Βελγίου απαιτούν σημαντικές αλλαγές, ενώ θα πρέπει να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν οι διατάξεις της συμφωνίας είναι σύννομες. Δείγμα της συμπεριφοράς των καναδικών πολυεθνικών έχουμε ήδη στη Ρουμανία, απο την οποία ζητούν κάτι δισεκατομμύρια, και φυσικά στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αν η απαίτησή της γίνει  δεκτή από την ελληνική κυβέρνηση, η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσει να ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα και το έδαφος με αρσενικό για πολλά πολλά χρόνια. Όταν πλέον θα είναι μια καταραμένη ανάμνηση. (δες εδώ)

Χρόνια πριν -μια εποχή που φαίνεται τόσο μακρινή!- το ΣτΕ έβγαζε κάποιες αποφάσεις που προστάτευαν το περιβάλλον, που δικαίωναν τους πολίτες. Όταν χαρακτήρισε συνταγματικά τα μνημόνια και το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των δικαστών, έγινε φανερό πως είχε γίνει εργαλείο του νέου καθεστώτος χρεοκρατίας.
Τον Ιούλιο δεν συνεδρίασε ώς ώφειλε, για να επιβάλει την εκλογή των νέων μελών του ΕΣΡ. Ο Νίκος Παππάς προχώρησε στην κατάθεση του ν/σ για τις άδειες. Και πάλι το ΣτΕ δεν συνεδρίασε.
Ο διαγωνισμός έγινε, οι τέσσερις υπερθεματιστές κέρδισαν τις άδειες και τα πρώτα 50 εκατομμύρια δόθηκαν. Έπειτα από 27 χρόνια... "ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης", κάποιοι πλήρωσαν για τη χρήση συχνοτήτων. Που είναι δικές μας, αλλά δεν θα μας τις δώσει ποτέ κανείς αν δεν τις διεκδικήσουμε.

Μετά τις γελοιότητες τύπου "αγανακτισμένοι πολίτες στο Da Capo γιουχάρουν τον πρόεδρο του ΣτΕ", ερωτικές αποκαλύψεις και αναβολές επί αναβολών, τελικά χθες βράδυ 14 δικαστές έκριναν αντισυνταγματικό το νόμο, ενώ 11 τον ενέκριναν. Λες και επρόκειτο για απόφαση μεικτού ορκωτού δικαστηρίου.
Ακολούθησε το γνωστό πανηγύρι στα κοινωνικά δίκτυα και η γλοιώδης ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων στα κανάλια των κυρίων αυτών:


Το ημερολόγιο γράφει 27 Οκτωβρίου 2016.

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Μήπως το "ημερολόγιο" αναγράφει... "σύγχρονος μεσαίωνας";;;

Λωτοφάγος είπε...

Όχι, ακόμα, Ιχνηλάτη. Μας περιμένουν χειρότερα στο μέλλον.