Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ένας Βαλόνος θα μας σώσει!

Ο Γιώργος Σταθάκης έσπευσε να υπογράψει -δεν περίμενα κάτι καλύτερο από αυτόν.
Εξάλλου, το ελληνικό κοινοβούλιο έχει σοβαρότερα θέματα να συζητήσει από τη CETA. Τις άδειες για τα κανάλια, για παράδειγμα. Τουτέστιν, ποιος θα έχει πρόσβαση και σε ποιον καναλάρχη.
"Αν δεν υπογράφαμε, θα γινόμασταν πάλι το μαύρο πρόβατο της ΕΕ", ήταν η φτηνιάρικη δικαιολογία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.
Ευτυχώς, δεν γινήκαμε μαύρα πρόβατα, κυρ Στέλιο μου. Γινήκαμε μπαρμπαθωμάδες, με ευλύγιστη μέση. 

Όταν τη GREENPEACE έχει κέφια.

Στη φτωχή Βαλονία, όμως, τη γαλλόφωνη επαρχία του Βελγίου, "έδοξε τη Βουλή" ότι η συμφωνία με τα αρπακτικά του Καναδά δεν συμφέρει τους μικρούς αγρότες ούτε και τη δημοκρατία.
Έτσι, τα στύλωσε.
Η πλούσια ολλανδόφωνη Φλάνδρα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της και προσπαθεί να μεταπείσει τους Βαλόνους.
Άναψαν και κόρωσαν οι Καναδοί. Βλέπετε, έχουν μακρά παράδοση στην εκμετάλλευση ξένου πλούτου. Παράδειγμα οι Σκουριές Χαλκιδικής. Εξάλλου, τους τσιγκλάνε κι οι αμερικανικές πολυεθνικές, που σκοπεύουν να χωθούν στην ΕΕ μέσω CETA, αφού οι συζητήσεις για την TTIP έχουν παγώσει.
Μακρά παράδοση έχουν επίσης και στις απειλές ότι φεύγουν, ενώ μένουν. Έχουν κατσικωθεί λοιπόν στις Βρυξέλλες και περιμένουν να αλλάξουν γνώμη οι Βαλόνοι. Όχι μόνοι τους, αλλά με την ευγενική αρωγή των άλλων "Ευρωπαίων".

Μόνη μας ελπίδα το γαλατικό χωριό της Βαλονίας. Που κατάφερε με τα καμώματά του να κάνει γνωστή τη CETA και στους Έλληνες, οι οποίοι συνήθως είναι χαμένοι μεταξύ MEGA-SKAI και βιοπάλης.
Ωστόσο, αν ακόμα δεν ξέρετε τι πραγματικά θα φέρει στη ζωή μας και στον πλανήτη ολόκληρο η συμφωνία αυτή, διαβάστε εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: