Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα λέξη: "υπερθεματιστές"

Νομίσατε πως το σίριαλ τελείωσε; Όοοοχι! Σε αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ.
Λοιπόν, τα νέα επεισόδια έχουν μεγαλύτερο σασπένς: την αμέσως επόμενη μέρα, ο Alpha ζήτησε την ακύρωση του διαγωνισμού, επειδή ο Ιβάν Σαββίδης κίνησε υποψίες με εκείνες τις περίεργες δηλώσεις του.
Στο επόμενο επεισόδιο, η Δικαιοσύνη κάλεσε τον Μαρινάκη για έναν καφέ και κουβεντούλα σχετικά με κάποια στημένα παιχνίδια. Επίσης, επειδή υποπτεύεται ότι, παρά την απαγόρευση, ο wannabe καναλάρχης εμπλέκεται ακόμα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Άρχισαν να πέφτουν τα στοιχήματα: τι θα γίνει αν ένας "υπερθεματιστής" κριθεί προφυλακιστέος; Υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο νόμο; Κι αν όχι, θα βρει κάποιο παραθυράκι να χωρέσει ο Βαγγέλης;

Και τι στην ευχή σημαίνει η λέξη υπερθεματιστής;

Λοιπόν, όπως άκουσα στην εκπομπή του συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλου, πλειοδότες είναι όσοι παίρνουν μέρος σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά υπερθεματιστής είναι εκείνος στον οποίο κατακυρώνεται ο διαγωνισμός.

του Κώστα Γρηγοριάδη (Εφ.Συν.)

Παρεμπιπτόντως, ζήσαμε και την παροιμιώδη φράση της Φώφης Γεννηματά: "Όπως δεν ξεχάσαμε το μαύρο στην ΕΡΤ, έτσι δεν θα ξεχάσουμε και το μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια"
      !!!!
Ήταν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση που έκλεισε την ΕΡΤ, for God's sake, που λένε και στο χωριό μου. Θα μας τρελάνει αυτή η αντιπολίτευση.

του Μιχάλη Κουντούρη (Εφ.Συν)

Στο επεισόδιο που παίζεται από χθες, οι 4 νικητές έχουν πλέον συνέλθει από το τζετ λαγκ, ανακαλύπτουν πως μέχρι τις 25 του μηνός πρέπει να πληρώσουν το ένα τρίτο του ποσού και αρχίζουν την κλάψα για πίστωση χρόνου.

Θυμάστε τη χαρά μας την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές του περσινού Ιανουαρίου; Τα γέλια μας με τη μονομαχία Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ; Τον ενθουσιασμό μας μετά το Δημοψήφισμα;
Ε, αρχίζω να φοβάμαι ότι ξινά θα μας βγουν τα γέλια με τους έγκλειστους καναλάρχες και την υστερική αντιπολίτευση. Φοβάμαι δηλαδή πως, είτε τα λεφτά θα είναι πολύ λιγότερα, είτε θα πάνε όλα στους βασανιστές, προκειμένου να μας δώσουν τη δόση μας. Γι' αυτό άλλωστε και ο διαγωνισμός ήταν όρος του 3ου μνημονίου. 

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Είναι τόσο γελοίοι αυτοί της αντιπολίτευσης που με τα όσα δηλώνουν δεν μας αφήνουν να δούμε τα χάλια των κυβερνώντων.
Το κορυφαίο όλων είναι ο συσχετισμός του μαύρου στην ΕΡΤ με το κλείσιμο των παράνομων ιδιωτικών καναλιών.
Αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό βλέπω στις επόμενες εκλογές...αυτοδυναμία το ΣΥΡΙΖΑ!

Λωτοφάγος είπε...

Και είναι τόσοι ηλίθιοι, ώστε δεν ακούν αυτό που λέει όλος ο κόσμος βλέποντας τα καμώματά τους, φίλε μου.
Όλη την ώρα ασχολούμαστε με ένα είδος τένις: κάνει κάποιος δηλώσεις και σε λίγο κάποιος άλλος απαντάει. Την ίδια στιγμή, η ύφεση αυξάνεται και πάρα πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, που οι λίγοι γλιτώνουν.