Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Όταν η Δικαιοσύνη μας αφήνει άναυδους

Γεγονός: ο Θέμος Αναστασιάδης -ιδιοκτήτης της φυλλάδας που έδινε κουπόνια του "πτωχευμένου" Μαρινόπουλου, παραγωγός μιας σιχαμερής εκπομπής και διακινητής του DVD Ζαχόπουλου- δεν μπορούσε να δικαιολογήσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 5 εκατομμύρια.
  • Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών απαλλάχτηκε! (εδώ)
Γεγονός: Ναζισμός σημαίνει "εθνικοσοσιαλιστική" ιδεολογία. Ένας νεολογισμός του Χίτλερ και της παρέας του. Θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δήλωνε ο Βασίλης Μακρυπούλιας, γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης. Μήνυσε, όμως, τον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος τον αποκάλεσε "νεοναζί" όταν το 2013 χαρακτήρισε την εξέγερση του Πολυτεχνείου "απόλυτο ψεύδος".
  • Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων χαρακτήρισε προσβλητικό τον όρο νεοναζί, αρνήθηκε να τον ταυτίσει με τον εθνικοσοσιαλιστή και καταδίκασε τον δημοσιογράφο σε φυλάκιση τριών μηνών! (εδώ)
Γεγονός: Πριν από δύο χρόνια, το πλοίο Noor-1 μετέφερε στην Ελλάδα 2,1 τόνους ηρωίνης! Η δίκη άρχισε ενάμιση χρόνο μετά, όμως πολύ λίγα ΜΜΕ αναφέρονταν σε αυτήν. Στο μεταξύ, μέλη του Λιμενικού που εξάρθρωσαν το κύκλωμα απειλήθηκαν με μετάθεση, δικαστής παραιτήθηκε λόγω μυικών πόνων, ενώ καμιά δεκαριά άνθρωποι που, είτε ανήκαν στο πλήρωμα είτε ήταν σημαντικοί μάρτυρες κατηγορίας, πέθαναν ξαφνικά στην Ελλάδα ή δολοφονήθηκαν τυχαία στο εξωτερικό.

http://www.sport-fm.gr/article/itan-ena-mikro-karabi-H-upothesi-tou-Noor-1-kai-i-xeiragwgisi-twn-MME/3135559
  • Στις 18 Ιουλίου αθωώθηκαν ο καπετάνιος και όλο το πλήρωμα, ο πλοιοκτήτης Π. Καλαφάτης κι η γυναίκα του και γενικώς όλοι εκτός από τον εφοπλιστή Μάνο Γιαννουσάκη και τον Γιώργο Μπουρδούβαλη, οι οποίοι όμως δεν κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση συμμορίας. Εν ολίγοις, η ηρωίνη κινήθηκε αυτοβούλως και χωρίς συνοδεία! (εδώ και εδώ)
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, κάποιοι κατηγορούμενοι εμφάνισαν ως ελαφρυντικά το χριστιανικό και φιλανθρωπικό τους έργο, πάντα σε συνεργασία με την Εκκλησία!

Οι υποθέσεις αναφέρονται κατά χρονολογική σειρά. Δυστυχώς πολύ μικρή δημοσιότητα δόθηκε, και αυτό δεν είναι άξιο απορίας.
 

2 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Εν μέσω καλοκαιριού και γενικής αποχαύνωσης, είναι παρήγορο να διαβάζουμε τέτοια κείμενα-υπενθυμίσεις για το τι συμβαίνει γύρω μας. Μπράβο για την ανάρτηση!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ, Μαρία μου. Να είσαι καλά.