Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Το πραξικόπημα από τα Λιντλ

Μετά το σοκ της πρώτης ώρας, με τις εικόνες των τανκς στη γέφυρα του Βοσπόρου, τα ασθενοφόρα έξω από το τουρκικό Πεντάγωνο και το ελικόπτερο που πολυβολούσε το κτήριο της τηλεόρασης, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε ποιος κοροϊδεύει ποιον.
Ο Ερντογάν -που κλείνει το τουίτερ κατά βούληση- απηύθυνε μήνυμα μέσω σκάιπ, το αεροπλάνο του, μάθαμε, ζητούσε άσυλο από Γερμανία και Ιταλία, ενώ οι ΗΠΑ αντέδρασαν πολύ επιφυλακτικά.
Η ΕΡΤ κάλυπτε επί ώρες τα γεγονότα, ο Πάνος Χαρίτος βρισκόταν στο στοιχείο του, αλλά κάτι δεν κόλλαγε. 
Πολίτες βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του προέδρου τους και ακολούθησαν εικόνες σαν κι αυτές. (όλες οι φωτογραφίες είναι από εδώ)



Οι στρατιώτες διαμαρτύρονταν πως δεν ήξεραν, πως τους είχαν πει ότι επρόκειτο για στρατιωτική άσκηση. Όμως, οι φανατισμένοι οπαδοί του "Σουλτάνου" μαστίγωναν και ποδοπατούσαν όσους παραδίδονταν.



Σήμερα, ο Ερντογάν μπουζούριασε εκατοντάδες ανθρώπους, θυμίζοντας τον ISIS, αλλά και τους Αμερικανούς στο Ιράκ,


ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επιθέσεις των οπαδών του εναντίον Κούρδων, αριστερών και αλεβιτών.

Υποθέτω ότι λίγοι αμφιβάλλουν πλέον ότι ήταν ένα στημένο και κακοσκηνοθετημένο πραξικόπημα, που δίνει την ευκαιρία στον Ερντογάν να εξοντώσει όλους τους αντιπάλους του και να τελειώνει με τη Δημοκρατία. Με λίγα λόγια, θα ήταν μια οπερέτα, αν δεν είχε πνιγεί στο αίμα!

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει τους οκτώ Τούρκους που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας άσυλο. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, όφειλε να τους το δώσει.
Όμως, τι λέω; Είμαστε προτεκτοράτο. Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε κόντρα στους δυνάστες μας.
Καληνύχτα σας.

6 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Κακοστημένη παράσταση και η βία καλά κρατεί στην "δημοκρατική" Τουρκία.
Τα ίδια δεν κάναμε επί Πάγκαλου με τον Οτσαλάν; Μια ζωή ξένες εντολές και συμφέροντα εξυπηρετούμε.

KOYKLITIS είπε...

Διαφωνώ.
Το πραξηκοπημσ δεν πέτυχε γιατί ο σουλτάνος κατάφερε να οργανώσει την πολιτοφυλακή του...
Με λίγα λόγια ο λαός εκεί έκανε αυτό που δεν κάναμε εμείς το '67.Αψήφησε τα τανκς και βγήκε στο δρόμο.
Όσο για τους οχτώ που ζήτησαν πολιτικό άσυλο να τους στείλουν πάραυτα πίσω.Πρόκειται για πραξηκομηματιες καραβανάδες και δεν χρειάζονται λύπηση.
Ο Ερντογάν δεν είναι πρότυπο δημοκρατικού ηγέτη,αλλά είναι εκλεγμένος.
Ο τουρκικός λαός που τον εκλέγει κάτι περισσότερο πρέπει να ξέρει από μας.
Καλό βράδυ Λωτο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Διαβάζω για πολύ ανησυχητικές κινήσεις των οπαδών του εναντίον οποιουδήποτε ζει διαφορετικά από ό,τι πρεσβεύουν οι φανατικοί ισλαμιστές, Μαρία.
Δεν ξέρω πού θα βγει όλο αυτό.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι εκλεγμένος ύστερα από ένα όργιο βίας και εκφοβισμού, Κουκλίτη. Αν παρακολούθησες τις τελευταίες εκλογές, θα το είδες. Κυρίως εναντίον των κουρδικών περιοχών, προκειμένου να μην βγει το κόμμα τους.
Το κατώφλι εισόδου στη Βουλή είναι 10%! Σου μοιάζει για δημοκρατία αυτό;
Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν κάποιος ζητά άσυλο, οφείλουμε να εξετάσουμε το αίτημά του και το εάν κινδυνεύει η ζωή του σε περίπτωση που αρνηθούμε.
Επίσης, θυμάμαι και προηγούμενες εκκαθαρίσεις που έκανε στο στρατό, με αφορμή κάποια σκάνδαλα τύπου Εργκένεγκον κλπ. Το μαύρο σκοτάδι τους έφαγε.
Αν το δεις και εθνικά, δεν μας συμφέρει η γειτνίαση με έναν απόλυτο άρχοντα που στηρίζει τον ISIS και δεν διστάζει να καταρρίψει αεροπλάνα άλλων χωρών. Πρόκειται για τέρας!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Oι κυρίαρχες τάξεις της Τουρκίας αλληλοτρώγονται και συνεπεία αυτού εξυφαίνονται ένθεν κακείθεν συνωμοσίες, πραξικοπήματα και (ψευτο)δημοκρατικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Φυσικά οι ξένοι δυνάστες πανταχού παρόντες...
Οι λαοί μη γίνουν κρέας για τα κανόνια που κάποια στιγμή θα βροντήξουν για τη μοιρασιά...

Λωτοφάγος είπε...

Ιχνηλάτη μου, οι λαοί γίνονται πάντα κρέας για τα κανόνια. Πολλές φορές από δική τους βλακεία. Διότι τους φουσκώνουν τα μυαλά για τη δόξα του έθνους. Και δεν βλέπουν την παγίδα.