Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κάτι κινείται, και δεν είναι τρακτέρ

  • Ο Σταύρος Ψυχάρης -ο διοικητής του Αγίου Όρους που βραβεύτηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη- διώκεται για 57 εκατομμύρια που έλαβε ως προσωπικό δάνειο χωρίς επαρκείς εγγυήσεις. Μαζί του διώκονται και οι υπάλληλοι της Alpha Bank που του τα δώσανε.

http://www.kathimerini.gr/850584/article/epikairothta/ellada/poinikh-diw3h-kata-stayroy-yyxarh
Ο ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) μίλησε για "όζον πολιτικό περιβάλλον", που είναι "προσωρινό" (πηγή)! Εδώ κολλάει η παροιμία "βάρα μας με τη σκούφια σου"! Ίσως, όμως, να έχει δίκιο: η διαφορά είναι στη λέξη "προσωρινό".


http://www.altsantiri.gr/ellada/panagiotis-mavrikos-dexio-pedi-thavma-pou-sinelifthi-gia-ekviasmous/
  • Από την άλλη έχουμε φρικάρει με αυτά που ακούμε για το δίκτυο εκβιασμών που είχε στήσει ο Τάκης Μαυρίκος, εκδότης της Ακρόπολης, μαζί με τους "δημοσιογράφους" Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου, εις βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων. 
Κάπως έτσι, το 2008, για τα 1.000 φύλλα που πουλούσε πανελλαδικώς(!) είχε πάρει 150.000 από κρατική διαφήμιση. Την ίδια εποχή, ο Μαυρίκος είχε διοριστεί και υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. (πηγή). Οι τρεις συνεργάτες εκβίαζαν και για λογαριασμό των δεκάδων ιστοσελίδων τους (πηγή), με ονομασίες όπως Κουρδιστό Πορτοκάλι κ.ά.
Η καταγγελία προήλθε από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΥΔΑΠ και τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο. Πάντως, αν αυτό σας λέει κάτι, δικηγόρος των εκβιαστών ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.


Ο Παπασταύρου είναι πίσω ακριβώς από τον Αντωνάκη
  • Ο Σταύρος Παπασταύρου -ο σύμβουλος για τον οποίο ο Αντωνάκης ο Σαμαράς είχε πει, "μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου"- πλήρωσε μεν 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ως πρόστιμο για τον λογαριασμό που βρέθηκε στο όνομά του στη λίστα Μπόργιανς, αλλά θα ζητήσει ακύρωση.
Ο Παπασταύρου είναι ο δεύτερος επώνυμος μετά τον Λεωνίδα Μπόμπολα, που πληρώνει για να μην διωχθεί. Οι διώξεις για τις διάφορες λίστες άργησαν ένα χρόνο. Και πάνε πολύ αργά. Υποθέτω ότι τα έσοδα πάνε στον πίθο των τοκογλύφων. Ωστόσο δίνεται το μήνυμα ότι θα πληρώσουν κι αυτοί που έκλεβαν, φοροδιέφευγαν ή χρηματίζονταν κι ότι οι λίστες δεν θα "ξεχαστούν" σε κάποια συρτάρια. Θα το φτάσει μέχρι το τέλος αυτή η κυβέρνηση; Άγνωστο.

Υ.Γ.: Όπως έχουν πει πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες, ύστερα από κάποια ηλικία το πρόσωπο ενός ανθρώπου δείχνει τα πάντα για αυτόν. Οι τρεις φωτογραφίες το αποδεικνύουν.
   

6 σχόλια:

Chryssa Tsantsaraki είπε...

Γεια!!! Έχεις υπέροχο blog. Αν θες ρίξε μια ματιά στο δικό μου: http://booksfrien.blogspot.gr/ Ελπίζω να σου αρέσει!!! <3

Mia Petra είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τα λαμόγια ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα μακριά. Κοινώς, δείξε μου την (σκατό)φατσά σου, να σου πω ποιος είσαι. Εύχομαι ολόψυχα να κινηθεί και κάτι άλλο και μάλιστα ακόμα πιο γρήγορα, εκτός από τα τρακτέρ! Χαχα :) Πολύ καλός ο τίτλος! Καλό ξημέρωμα Λωτοφάγε :)

Γλαύκη είπε...

Νια, Λωτοφάγε μου, η φάτσα τους γράφει με βαθιές χαρακιές, πόσο χυδαίοι είναι!!!!
Κάτι κινείται, αλλά μέχρι πότε και μέχρι πόσο θα πάει ή πόσο θα τους επιτραπεί;
Από την πλήρη ακινησία κάτι είναι κι αυτό.
Πάντως, και γι' αυτή τους ακόμα την προσπάθεια, κατηγορήθηκαν και θεωρήθηκε ότι πίσω από αυτό κρύβεται κάτι άλλο ή ότι θέλουν να τραβήξουν την προσοχή.
Κι εμείς νομίζω δεν πρέπει να σταματήσουμε να απαιτούμε να προχωρήσει μέχρι τέλους...
Καλό σου απόγευμα!

Γλαύκη είπε...

Όσο για τους αγρότες, τώρα θυμήθηκαν να κουνήσουν τα τρακτέρ τους;;;
Πριν τι έκαναν; Ή μήπως μεγάλο μέρος από όλους τους καρπώνονταν πολλά από τους προηγούμενους χωρίς να τα επενδύουν και έτσι βολεύονταν όλοι μια χαρά (έχω προσωπική άποψη πάνω στο θέμα από όσα έβλεπα εδώ και πολλά χρόνια στην επαρχία τα καλοκαίρια...);;;

Λωτοφάγος είπε...

@ Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Πέτρα μου. Εκτός από τα βαφτιστικά μας ονόματα, ίσως.
Καλό ξημέρωμα και σε σένα. Είναι μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, μα δεν βλέπω να ησυχάζει η φύση όπως έλεγε το παλιό τραγούδι. Αντίθετα, κοντά στα Τέμπη εκατοντάδες άνθρωποι βαδίζουν απελπισμένοι προς τα σύνορα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Εμείς οφείλουμε να παρενοχλούμε διαρκώς, για να κινείται όλη η κρατική μηχανή προς τη σωστή κατεύθυνση, Γλαύκη. Έχεις δίκιο.
Όσο για τις κατηγορίες, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Τα μπλόκα στήνονται πάντα Γενάρη προς Φλεβάρη. Επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα, κάποτε κάποιος μου εξήγησε πως αυτή την εποχή έχουν γίνει όλες οι αγροτικές εργασίες και οι γεωργοί έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
Εκείνο που με τρελαίνει είναι το αφορολόγητο 30.000 που ζητούσαν: αφού οι περισσότεροι δηλώνουν εισόδημα 5.000, γιατί τους ενδιαφέρει ένα τέτοιο ποσό;
Καλή σου νύχτα.