Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Personae non gratae

Ανεπιθύμητη στην Ελλάδα η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Johanna Mikl-Leitner. Επιτέλους μια περήφανη κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης! Αν προχωρήσει και στο βέτο την άλλη εβδομάδα, πολλοί θα τη δούμε με άλλο μάτι.

http://tvxs.gr/news/ellada/oxi-tis-athinas-se-episkepsi-tis-aystriakis-yp-esoterikon
Η εν λόγω κυρία είχε εκφράσει, λέει, την επιθυμία να επισκεφθεί την αποικία. Για να δει, προφανώς, αν συνωστίζονται οι πρόσφυγες, αν πεινάνε τα παιδάκια τους, αν έχει σηκώσει το αποκρουστικό κεφάλι του ο νεοναζισμός που είχε λουφάξει για δύο χρόνια.

http://www.ert.gr/klista-krata-i-pgdm-ta-sinora-karavania-stous-dromous/
Αν ερχόταν, πάντως, δεν θα έβλεπε την αλληλεγγύη που δείχνουν τις τελευταίες ώρες οι Λαμιώτες κι οι Θεσσαλοί, καθώς εκατοντάδες εξαντλημένοι άνθρωποι περπατούν στην Εθνική, για να φτάσουν στην Ειδομένη. Ούτε τους πολίτες και τον δήμαρχο της Κοζάνης, οι οποίοι σε τρεις ώρες μέσα κατάφεραν να ετοιμάσουν τα πάντα προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα οι επιβάτες πέντε λεωφορείων! Κι ας διαφώνησε ο μητροπολίτης (τι περίεργο!).
Την Ειδομένη, φυσικά, δεν θα την επισκεπτόταν, αφού η Αυστρία έβαλε τη FYROM να κλείσει τα σύνορα με τη χώρα μας, χρησιμοποιώντας κοτετσόσυρμα που της δώρισε η Ουγγαρία.
Βλέπετε, οι γείτονες παίρνουν εκδίκηση για όσα τράβηξαν δυόμιση σχεδόν δεκαετίες εξαιτίας του Σαμαρά. Από καρπαζοεισπράχτορες, νιώθουν ξαφνικά κυρίαρχοι. Λίγο τό' χεις;

Δεν φταίνε αυτοί όμως, αλλά κάτι τύποι σαν αυτό το δεξιό σκ@#ό,  το οποίο έγινε υπουργός Εξωτερικών στα 27 του, χωρίς να έχει καν πάρει το πρώτο του πτυχίο. Αντίθετα φρόντισε νωρίς νωρίς να γραφτεί στην αυστριακή ΟΝΝΕΔ:


Σεμπάστιαν Κουρτς (kurz = κοντός, σύντομος). Όνομα και πράμα! Είναι προφανές ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει στην Αυστρία! Το νέο μοντέλο είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Στα αφτάκια έχουμε ένα προβληματάκι, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
Είπε, λοιπόν, τις προάλλες πως η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για μείωση της προσφυγικής ροής, παρά μόνο "για την κατά το δυνατόν γρήγορη παραπέρα μεταφορά των προσφύγων" (πηγή)
Ελπίζω ότι σύντομα θα ανακηρυχθεί και αυτός persona non grata για τη χώρα μας, οπότε θα τους κάνουμε δύο.

Ωστόσο, ενώ η χώρα μας αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, επανεμφανίσθη Ανδρέας Βγενόπουλος για να κατηγορήσει τον Βαξεβάνη, ενώ οι αγρότες περνούν -μάλλον- την ώρα τους στη μπλόκα, ετοιμάζοντας το Κιλελέρ 2016, και δεν αφήνουν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες να περάσουν. Κι όλα αυτά, για ένα σχέδιο που είναι αμφίβολο αν θα εγκριθεί από τις εταίρες μας. 
Μόνο ο ένας στους τρεις αγρότες πληρώνει τις εισφορές του, είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, και κανείς δεν τον διέψευσε. Όμως, μην τους παρεξηγείτε: το ξεχνάνε, επειδή κάποτε τις πλήρωναν για λογαριασμό τους οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Τα "ρετιρέ" και οι τεμπέληδες, δηλαδή

3 σχόλια:

Velvet είπε...

Η κυβερνηση αντι να κανει τη "σκληρουλα" απεναντι στην Αυστρια
προφανως για εσωτερικη καταναλωση στους ιθαγγενεις
γιατι δεν πραττει το ιδιο εναντια στη Τουρκια και στους διαφορους Νταβοτουγλου
που στελνουν καραβανια τους απελπισμενους και εχουν και τη μεγαλυτερη ευθύνη
αντι να βγαζει φωτογραφιες μαζι τους

Ενταξει και το δικο μας μοντελο το ιδιος "υψος" εχει

Velvet είπε...

Κατά την αποψη μου η κυβερνηση δεν ενδιαφέρεται για τους προσφυγες (όπως δεν ενδιαφέρεται κανενας) αλλα ηλπιζε ότι θα τους χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικο χαρτι απεναντι στην Ευρωπη και στους δανειστες. Τελικα απετυχε παταγωδως και της γυρισε μπούμερανγκ. Με αποτελεσμα να κλείσουν τα συνορα, να μας απειλουν με εξοδο από τη Σενγκεν και να γινει η Ελλαδα ένα hot spot η αλλιως στρατόπεδα συγκέντρωσης φτωχοδιαβολων.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κατά τη δική μου άποψη, Velvet, και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση υπολόγισε λανθασμένα ότι η φιδοσυμμορία των Βρυξελλών θα εκτιμούσε την καλή της συμπεριφορά απέναντι στους τοκογλύφους.
Δεν την έπαιρνε να πνίξει κόσμο όπως οι σαμαροβενιζέλοι στο Φαρμακονήσι και πίστεψε ότι οι πρόσφυγες θα έφευγαν προς τη βόρεια Ευρώπη, χωρίς να κουνήσει το μικρό της δαχτυλάκι. Εξάλλου, για την περίθαλψή τους φροντίζουν οι νησιώτες με τις ΜΚΟ. Η ίδια ασχολούνταν με υψηλή εξωτερική πολιτική.

Οι εταίρες την αδειάσανε, όμως, και τώρα προσπαθεί να αποφύγει την καταστροφή. Δεν έχουμε κανέναν σύμμαχο. Ούτε καν τη Σερβία. Κι αυτοί που προσεγγίσαμε τελευταία (Ισραήλ, Αίγυπτος) είναι ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ το Ιράν δεν έχει δείξει ακόμα τα χαρτιά του.
Το ότι θα γινόταν αυτό, το είχα προβλέψει από τον Οκτώβριο, όταν έγινε η σύνοδος για το προσφυγικό ζήτημα. Μια ματιά στην αναμνηστική φωτογραφία ήταν αρκετή:

http://lotofagus.blogspot.gr/2015/10/blog-post_27.html

Αν μας είχαν βγάλει από τη Σέγκεν το καλοκαίρι, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη και για εμάς και για τους πρόσφυγες που θα εγκλωβιστούν εδώ. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για το ευρώ: αν είχαμε βγει στις 20 Φεβρουαρίου πέρυσι, ή έστω στις 13 Ιουλίου, θα είχαμε ήδη διανύσει τη μισή απόσταση προς την ανεξαρτησία μας.
Ωστόσο, αυτές είναι θεωρίες και εδώ καταγράφω γεγονότα που προσπαθώ να ερμηνεύσω.
Καλό σου βράδυ.